njuz-autor

AUTOR: urednistvo

10. jan. 2012

Terorista upropastio napad na Floridu jer nije mogao da ukuca tačan captcha kod

Terorista više puta bezuspešno pokušavao da ukuca captcha kod

TAMPA, 10. januar 2012, (Njuz) – Kosovski Albanac Sami Osmakas (25) upropastio je svoj dugo planirani teroristički napad na Floridu jer nije mogao da ukuca tačan captcha na internetu kada je daljinski hteo da aktivira eksploziv, saznaje ekskluzivno Njuz.

Osmakas je, kako saznajemo od izvora iz FBI-ja, više puta pokušavao da ukuca kod, ali mu to nije polazilo za rukom. Takođe je i „rifrešovao” kodove u nadi da će se pojaviti reči koje će biti razumljive, ali, kako kaže naš izvor, „jednostavno nije bio njegov dan”.

– Osmakas je čak upotrebio i mogućnost da čuje audio snimak koda, misleći da će tako uspeti da ga rastumači, ali još uvek ne vlada engleskim dovoljno dobro, pa ni ta metoda nije bila uspešna – ističe naš izvor.

Osmakas je potom stupio u kontakt sa poznanikom, inače doušnikom FBI-ja, i od njega zatražio pomoć oko captcha koda. Doušnik je, međutim, više puta namerno unosio pogrešan kod ne bi li dobio na vremenu dok ne obavesti agente FBI-ja.

– Kada smo ga uhapsili, stalno je ponavljao ‘Mallkim captcha, mallkim captcha!’ i bio je vrlo besan. Na saslušanju je rekao da je želeo da se osveti za patnju Muslimana, ali da je pogrešio što prvo nije digao internet u vazduh – rekao nam je sagovornik.

U međuvremenu, oglasilo se i Panarapsko udruženje mladih terorističkih lidera, koje je oštro osudilo postojanje i sve šire korišćenje captcha kodova i najavilo odmazdu prema svim sajtovima koji ga koriste.

– Očekujte pravu hakersku intifadu! Oborićemo svaki sajt koji ima captcha kod, pa makar se on bavio i bebama! Nema više milosti, zlo se mora iskoreniti! – stoji u saopštenju te organizacije.

Ovo udruženje takođe je istaklo da je diskriminacija i šikaniranje Muslimana pomoću captcha koda sistematska i smišljena pojava, o čemu svedoči učestalost reči kao što su “hrišćanstvo”, “svinja”, “banka” i sličnih koje su, navode oni, “uperene protiv muslimanskog naroda”.

Nenad Milosavljević

 1. Adnan kaže:

  Цонтент бецаусе

 2. Sami Osmakas kaže:

  Ku*ac, to sam i ja kljikn'o

 3. drLaki kaže:

  Vidi se koliko je Njuz vizionarski sajt ,zato i nema captcha!

 4. Marko kaže:

  Kaze se verifikacioni kod ako ste to hteli da kazete. Los vam je ovaj tekst,jako.

 5. celtic kaže:

  Captcha kod uvesti kod nas kao obaveznu proceduru na izborima!

  1. Zvonko kaže:

   HAhahah samo zamisljam zbunjeni narod. Jos su i ovako jedva odlucili da odu na glasanje. Samo im to fali :D

   1. celtic kaže:

    Ne kontaš plan – za one koji ne znaju, glasanje zabraniti.
    Koji znaju šta je captcha, glasanje je obavezno!

 6. Zvonko kaže:

  Da li na sajtu gospodina Dulica ima captcha kod? :D

  1. deda Stavra kaže:

   Na kojem? Na onom od 25.000 evra? Ili na onom od samo 20.000 evra?

 7. Đurađ kaže:

  Fantastičan fazon,pravi kompjuteraški… Dajte još ovoga,umro sam od smeha… :)
  Svaka čast autoru za geek fore :)

 8. Živadinka kaže:

  Prvo je kontaktirao Ekrema Jevrica kao izvrsnog poznvaoca engleskog, ali kako je Ekrem na svom kompjuteru imao samo crnogorsku tastaturu, nije mogao da mu pomogne. I tako iznerviran pozvao je tog baksuza dousnika!

  1. celtic kaže:

   Captcha, poso, poso, captcha!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *