nazad na vrh

Teroristi prete da će pustiti album Mitra Mirića u centru Zagreba

ZAGREB, 14. decembar 2018, (Njuz) – Hrvatska policija se nalazi na nogama pošto su dobili informacije da se neimenovana teroristička grupa sprema da pusti pesme Mitra Mirića u užem centru Zagreba.

Na ulicama hrvatske prestonice je primetan veći broj policijskih patrola koje pretresaju automobile i prolaznike, a pojačana je kontrola i na državnim granicama.

– Nekoliko medijskih kuća je dobilo anonimno pismo kojim teroristi prete da će narednih dana emitovati muziku Mitra Mirića na zagrebačkim ulicama – priča za Njuz izvor iz vrha hrvatske policije – Ove pretnje shvatamo vrlo ozbiljno jer znamo kakav užasan efekat to može imati po bezbednost naših građana i imovine. Izvukli smo pouke iz bjelovarskog incidenta i ništa ne prepuštamo slučaju – objašnjava on.

Hrvatska do sada nije imala značajnih problema sa terorizmom, pa su motivi i namere pretnji još uvek prilično nepoznati. Obaveštajno službe budno prate sve sumnjive grupe i spremne su da reaguju čim se ukaže potreba.

– Tragajući za dokazima, forenzičari su proučili sva pisma koje su teroristi poslali medijima. Još je rano za donošenja ikakvih zaključaka jer je istraga u toku. U svakom slučaju, gotovost svih službi je na najvišem nivou i verujem da ćemo sprečiti ove zločince u njihovoj nameri – rekao nam je jedan hrvatski obaveštajac dobro upućen u ceo slučaj. On je iskoristio priliku da smiri građanstvo i poruči da nema razloga za paniku.

– Građani Hrvatske mogu biti spokojni jer sve službe rade svoj posao na najbolji način. Uostalom, ne može nam niko ništa – zaključio je on pre sekund pre nego što se potukao sa svojim kolegom koji je, u prolazu, dodao “Jači smo od sudbine!”

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix