njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

14. dec. 2018

Teroristi prete da će pustiti album Mitra Mirića u centru Zagreba

ZAGREB, 14. decembar 2018, (Njuz) – Hrvatska policija se nalazi na nogama pošto su dobili informacije da se neimenovana teroristička grupa sprema da pusti pesme Mitra Mirića u užem centru Zagreba.

Na ulicama hrvatske prestonice je primetan veći broj policijskih patrola koje pretresaju automobile i prolaznike, a pojačana je kontrola i na državnim granicama.

– Nekoliko medijskih kuća je dobilo anonimno pismo kojim teroristi prete da će narednih dana emitovati muziku Mitra Mirića na zagrebačkim ulicama – priča za Njuz izvor iz vrha hrvatske policije – Ove pretnje shvatamo vrlo ozbiljno jer znamo kakav užasan efekat to može imati po bezbednost naših građana i imovine. Izvukli smo pouke iz bjelovarskog incidenta i ništa ne prepuštamo slučaju – objašnjava on.

Hrvatska do sada nije imala značajnih problema sa terorizmom, pa su motivi i namere pretnji još uvek prilično nepoznati. Obaveštajno službe budno prate sve sumnjive grupe i spremne su da reaguju čim se ukaže potreba.

– Tragajući za dokazima, forenzičari su proučili sva pisma koje su teroristi poslali medijima. Još je rano za donošenja ikakvih zaključaka jer je istraga u toku. U svakom slučaju, gotovost svih službi je na najvišem nivou i verujem da ćemo sprečiti ove zločince u njihovoj nameri – rekao nam je jedan hrvatski obaveštajac dobro upućen u ceo slučaj. On je iskoristio priliku da smiri građanstvo i poruči da nema razloga za paniku.

– Građani Hrvatske mogu biti spokojni jer sve službe rade svoj posao na najbolji način. Uostalom, ne može nam niko ništa – zaključio je on pre sekund pre nego što se potukao sa svojim kolegom koji je, u prolazu, dodao “Jači smo od sudbine!”

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.