njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

19. okt. 2013

Treća Srbija zabranjuje labuda Isu iz Dunavskog parka

Isin egzibicionizam vređao osećanja mnogih prolaznika

NOVI SAD, 19. oktobar 2013, (Njuz) – Članovi Treće Srbije u Novom Sadu izglasali su rezoluciju kojom se zabranjuje labud Isa, koji je proteklih godina živeo u Dunavskom parku.

U obrazloženju ovakve odluke, pripadnici Treće Srbije napominju da su se proteklih nedelje brojni građani žalili da Isa vređa njihova osećanja.

Andrej Fajgelj iz ove stranke napominje da je tražio mišljenje mnogih autoriteta, od ljubitelja životinja, do profesora, vernika i navijača.

– Ljubitelji životinja su uglavnom govorili da Isa nije uvredljiv, a ako i jeste da je njegova sloboda neograničena jer je labud. Ipak, mnogi su mi prigovarali da ih labud vređa. Najčešće su navodili da im smeta što se po ceo dan leži go po parku, čime vređa osećanja svih prolaznika. Treba napomenuti da u parku prolazi i dosta dece koja se suočavaju sa Isinim egzibicionizmom – izjavio je Fajgelj i dodao da postoji bitna razlika između „cenzure“ i „uređivanja“ Dunavskog parka.

– Odluka je bila teška, ali sam odlučio da zaštitim obične ljude koji u Isi vide ono što je očigledno – golog labuda koji leži u parku. To je ista ona većina Novosađana koja finansira institucije u Novom Sadu – smatra Fajgelj.

Do zaključenja ovog broja, još uvek nije bila poznato da li će ista sudbina dočekati i njegovu partnerku labudicu Bisu, kojoj pojedini građani zameraju da previše često maše krilima kada je gledaju.

Marko Dražić

 1. Misantropicus kaže:

  Deportovati ga za Dansku, ne trebaju nam uticaji Andersena u Srbiji.

 2. pera kaže:

  Na svoje samo oči video da Isa vrši nuždu usred jezerceta!
  Očistiti Srbiju od nečisti, na roštilja s njima!

 3. Mijat kaže:

  Cenzura Visokog skolstva – drzavnog univerziteta! Ti ljudi vredjaju najtananija osecanja svih onih koji su posteno platili svoje diplome.

 4. Ujdurma kaže:

  I njegovo ime je arapska varijanta od imena “Isus” u Kuranu. A to vređa građane koji “smatraju Isusa Bogom”.

 5. Баба kaže:

  каква је ово диверзија..цео сајт лепо на hrvatici..i sjat i svi komentatori pisu hrvaticom ..кад овде одвратна ћирилица
  Појави ми се у пољу за коментар ..”додај коментар”
  Свашта

 6. pravda za labuda kaže:

  To je video od Paje Patka, ako moze Paja Patak da se setka go i tera decu da ga gledaju, onda moze i labud!

 7. celtic kaže:

  A šta kad ovi iz NVO prozbore da labud ima svoja prava kao i svaki normalan opozicioni ekshibicionista? Ionako, kad digne krilo, podsjeća na Otporaša.

 8. Svašta kaže:

  U Trećoj Srbiji Crnogorac je samo potpredsednik. Bože – bože, kuda ide ovaj svet…

 9. technocaja kaže:

  Obucite ga.

  Moda od Labuda.

 10. […] li kakve pouke, suncetižarenoebem, ima li ikoga spremnog da donese zaključak? Neće li valjda njuz.not (nije greška u kucanju) da nam kroji javno […]

 11. Miki kaže:

  Samo se vi zezajte. Američki umetnik i zafrkant Alan Abel je 1959. godine osnovao “Society for Indecency to Naked Animals”, društvo koje se zalagalo da i životinje na javnim mestima moraju da budu pristojno odevene. Pokret je odmah počeo da stiče mnogobrojne pristalice koje su ga shvatile ozbiljno, a mnogi su nudili i finansijsku pomoć. Abel je nastavio sa sličnim akcijama (recimo, da se ženama zabrani da doje decu, jer je to kanibalizam), i uvek je bilo onih koji bi se primili i podržali.

 12. sloboda(n) kaže:

  a golubovi ce se provuci i ovaj put? za njih posten covek treba talibane da dovede na vlast. a i puzevi golaci. pa i ime im treba zabraniti. a stadion KARA Djordje. ima tu jos razne bande, pa onda onaj balaŠEVIĆ, ma ima prezimena da se zabrane skroz, koji ce nam. a i ta silna pozorista, domovi kulture

  1. demagog kaže:

   Ispravno si sve primetio. Treba sve golubove kazniti, osim gacana cije ime sugerise moralnu cistotu, a ne blud i raskalasnost.

 13. majstorcina kaže:

  Protivnici Isinog proterivanja osnivaju udruzenje Ljubitelja muda od labuda.
  Vec si odredjena dezurstva clanova koji ce danonocno milovati Isin predmet obozavanja.
  Dunavski Park se izjasnio ZA Isino uklanjanje!

 14. reakcionar kaže:

  Labuđa populacija je sa indignacijom primila ovo”nedovoljno utemeljeno čudo od rezolucije” i kao spontni odgovor, ovih dana su viđena jata labudova na obližnjem Dunavu sa natpisom na grudima”SVI SMO MI ISA”. LSV još nisu izdali saoopštenje povodom rezolucije, a DS-pa oni su izdali sve…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *