njuz-autor

AUTOR: Tekstovi citalaca

06. maj. 2020

Trojica biciklista iz Wolta prelaze u Glovo

BEOGRAD, 06. maj 2020, (Njuz) – Veliki transfer trojice bicilista iz Wolta u Glovo već danima je glavna tema jedine sportske scene u zemlji. Tri udarne igle prošlomesečnog šampiona Wolta u broju pređenih kilometara po jednoj dostavi, 37-godišnji V.S, poznatiji kao Srpski Lens, i 25-godišnja braća blizanci P.M. i N.M, prešli su u redove najvećeg gradskog rivala Glova.

U jeku pandemije koja je najveći pokretač ove grane sporta i privrede u našoj zemlji, stručnjaci spekulišu o razlozima ovakvog poteza:
– Možemo da nagađamo da li se to desilo zbog lošijih uslova zaštite, kraćih dozvola za rad u vreme policijskog časa i problema oko nabavke kineskih delova za bicikle. Ovi transferi svakako će poremetiti odnos snaga na ulicama i trotoarima glavnog grada, tako da će sledeće dve nedelje biti ključne u borbi za prevlast, kaže Mile Munja, ekspert za bickilizam od restorana do vrata, višegodišnji šampion koji je pre nekoliko godina svoj bicikl okačio o klin i prešao u fiat punto.


Dok mendažeri tima Glovo zadovoljno trljaju ruke 70-procentnim alkoholom, situacija se dodatno zahuktava izjavama vinovnika i sada već bivših članova dojučerašnjeg šampiona. Vlada S, „Srpski Lens“ sa Vračara, kaže kako ”I u ovom sportu, kao i u svakom drugom, ima biznisa”:
– Bilo je tu dosta nesportskih poteza, ali u isto vreme u granicama fer pleja, jer ipak je ovo elitni sport koji sa sobom nosi neki prestiž. Bilo je tu podmetanja klipova u točkove, menjanja šifre na katancu za bajs, i lažnih poziva za dostavu ćevapa koji su nas usporavali. Na kraju krajeva, u kojem god timu vozio, daću sve od sebe i 100 odsto svojih mogućnosti da budemo najbrži. Što se medija tiče, ne treba mi veće blaćenje uniforme od onog koje pravi prolećni pljusak po prašnjavom beogradskom asfaltu.


Jedan od braće blizanaca M, a do zaključenja ovog teksta nismo uspeli da saznamo koji, vrlo je nezadovoljan odnosom navijača prema njemu i bratu:
– Neki navijači kao da ne primećuju za koji tim igramo i koliko brzo donosimo hranu. Znate li koliko treninga je potrebno da se donese pizza a da i dalje bude hrskava? I to sve uprkos otežanim uslovima, gde moramo da menjamo rukavice pri svakom pit-stopu, žali se ovaj biciklista.

Kako nezvanično saznajemo, i treći pretendent na titulu šampiona biciklizma, tim Donesi, takođe planira da dovede pojačanja u vidu novih baterija za bicikle.

Ljuba Simić

 

  1. voya montoya kaže:

    Kada ce uvesti -r i k s e…?!!

  2. Никола К. kaže:

    Нисам знао за ову пикантерију! #ДонесиУлтрас

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *