njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. dec. 2010

Tumači računa od 2011. i u Srbiji

Jasno samo ono što je zaokruženo FOTO: e-novine

BEOGRAD, 8. decembar 2010, (Njuz) – Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta visokoškolskih ustanova, juče je dodelila još jednu licencu. Reč je o čuvenom američkom fakultetu Insane accounting, koji od prvog januara počinje sa upisom prve generacije studenata . Srpski ogranak Insane accounting-a, zvaće se Fakultet za tumačenje računa. Smerovi koji će od početka biti dostupni na ovom fakultetu su: Univerzalni demistifikator računa, Telekom listing ekspert, i Master infostana.

Pravo na upis imaju svi koji su stariji od 18 godina, i završeno bar petosatno čekanje u redovima na šalterskim uplatnim mestima širom Srbije.

– Radujemo se što ćemo i u Srbiji biti prvi koji obučavaju eksperte za tumačenje računa. Naši stručnjaci širom sveta godinama nižu uspehe na ovom polju, i nema razloga da i u Srbiji ne bude tako. U vašoj zemlji ima sve više računa koje ni visokoobrazovani ljudi ne mogu da protumače, a gde su oni sa završenim srednjim obrazovanjem? O osnovnom je suvišno pričati – kaže dekan fakulteta profesor dr Toni La Palovu.

Pitali smo koje predmete mogu da očekuju brucoši:

– Na prvoj godini, studenti će imati komunikologiju, psihologiju, penzionerologiku i matematiku 1, 2 i 3 sa kvantnim verovatnoćama. Naravno, diplomac našeg fakulteta još uvek nije u stanju da protumači mesečni račun za struju, te smo morali za to da dogovorimo neku vrstu strukovnih post-diplomskih studija. Tu su zone, pa preneti kilovati, a o RTS-u da ne govorimo. Za tumačenje toga, zaista je potrebno praktično iskustvo – završava dekan.

Kako smo uspeli da saznamo, diplomce očekuju nova radna mesta, na svim uplatnim mestima pošte, elektrodistribucija, i u bankama.

Društvo za zaštitu potrošača pohvalilo je ideju o pokretanju ovog fakulteta, i oni će izdvojiti određena sredstva za stipendiranje 10 najboljih polaznika.

– Smatramo da je konačno došlo vreme da svi saznamo šta znače one kolone na računima sa kojima se srećemo svakog meseca. Do sada nismo imali koga da pitamo, a sada kada budemo imali i eksperte za to, i naše polje delovanja će biti jasnije i ubedljivije – rekli su nam iz Društva.

Uroš Bogdanović

 1. Tamara kaže:

  Ovakav kadar nam je zaista potreban:)

 2. ReTox kaže:

  penzionerologika ROFL

 3. Vlada kaže:

  Imam samo 107 godina i sigurno sam najkvalifikovaniji za redovnog profesora.
  Smer nije bitan.

 4. Toni Dr Palovu kaže:

  Mala ispravka.
  Izostavili ste moju doktorsku titulu, moje pravo ime je Toni Dr Palovu.

  Pozdrav svima,

  ∑∞€£¥$RMB…

 5. joger kaže:

  doktorska disertacija TUMACENJE OBRACUNA ZARADE U PROSVETI

 6. bojan kaže:

  Ovo je zvuci kao sadrzaj za Kafkinu pricu

 7. Mirjana kaže:

  Extra!!!!:))))

 8. Jovan kaže:

  Šalu na stranu – Njuz.net je jedini koji se usuđuje da piše – makar i kroz sprdnju – o nerazumljivim (čitaj prevarnim) račinima za struju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *