njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. aug. 2014

Turistička inspekcija zatvorila kafić u Herceg Novom jer nije imao nijednu pesmu Vlada Georgieva

vlado georgiev

Prekršen je član 16 Zakona o turizmu i ugostiteljskim uslugama

HERCEG NOVI, 3. avgust 2014, (Njuz) – Kafić „Kazablanka“ u Herceg Novom zatvoren je nakon što je utvrđeno da taj ugostiteljski objekat ne emituje nijednu pesmu Vlada Georgieva.

Turistička inspekcija je prilikom vanredne kontrole utvrdila da u plej-listi na kompjuteru ovog kafića nema nijedne pesme Vlada Georgieva, zbog čega je „Kazablanci“ naloženo da obustavi rad do 30. avgusta, a izrečena je i novčana kazna u iznosu od 300 evra.

– U pitanju je objekat kojem je ranije već  izrečeno upozorenje. U ponovljenoj kontroli ispostavilo se da je „Kazablanka“ nastavila da krši član 16 Zakona o turizmu i ugostiteljskim uslugama, u kojem se jasno kaže da svaki ugostiteljski objekat u Crnoj Gori mora da poseduje i emituje bar jednu pesmu Vlada Georgieva ili, ukoliko je u tome sprečen, neku od adekvatnih zamena poput Željka Vasića ili Bojana Marovića – rekao je za Njuz inspektor Dušan Krivokapić.

Prema njegovim rečima, kafić „Kazablanka“ nije imao ni pesme Marovića i Vasića, a kazna je morala biti rigorozna s obzirom da vlasnik kafića uprkos prethodnom upozorenju nije ispravio uočene nepravilnosti i na plej-listu dodao pesme zakonom propisanih izvođača.

Vlasnik i osoblje kafića nisu želeli da komentarišu privremenu zabranu rada, a nezvanično saznajemo da su nepravilnosti prijavili gosti koji su bili nezadovoljni jer im je nedostatak pesama Vlada Georgieva u „Kazablanci“ značajno narušavao celokupan doživljaj letovanja u Crnoj Gori.

Nenad Milosavljević

Bojan Savić

 1. technocaja kaže:

  Eto, a vama novosađanima Novi Sad je ceo svet a sve okolo je rupa

  1. aleksandar kaže:

   …NS nije ceo svet, ali CG svakako jeste rupa…

   1. technocaja kaže:

    Svakako te niko ništa nije pitao, laješ nepotrebno

    1. aleksandar kaže:

     Novi Sad mi je drugi omiljeni grad. Ako ti se djeticu ne svidja, idi kuci. A, da, otiso bi ti jadan, nego voz ide tri dana….

 2. Polovni Buntovnik kaže:

  A đe sad u sred sezone… :(

 3. MRVOjed kaže:

  “…mora da poseduje i emituje bar jednu pesmu Vlade Georgieva…”
  znaci on ima vise od jedne pesme?
  interesantno

 4. zemljostrugar kaže:

  Neka su zatvorili kafic! Uvek rasplacu moju devojku sa svojim tuznim pesma tj. “baladama”,stavarno nema smisla delotvornija je njihova pesma od seckanja crnog luka,suza suzu stize.Mogli bi uz novi CD i jedno paklo papirnih maramica da upakuju zajedno celofanom.Zao mi devojke nit’ luk jela nit’ mirisala.Otkud znam mozda je plakanje uz slusanje pesama o propalim ljubavima lekovito?

  1. celtic kaže:

   Kako to misliš, suza suzu stiže, jel ovako:

   http://vukajlija.com/zabava/posteri/216082

 5. Dr.John kaže:

  Savez gluvih i nagluvih Srbije, ulozio je snazan protest turistickoj inspekciji i Vladi (crne gore) .
  U protestnoj noti dalje stoji da ce ukoliko u svim MNE javnim prostorijama (ukljucujuci liftove) ne bude zastupljen kantautor Vladooo G. pozvati svoje clanstvo da ne letuje u MNE, vec da za svoje odmore odaberu slicne destinacije Kan, Monte Carlo i sl.

 6. Милан kaže:

  Novinska inspekcija Udruženja novinara Crne Gore izrekla je novčanu kaznu od 100€, i zabranu obavljanja delatnosti na teritroiji Crne Gore, novinarima Nenadu Milosavljeviću i Bojanu Saviću zbog toga što su vrhunskog crnogorskog pevača Bojana Marovića u tekstu 2 puta naveli kao Bojana Marojevića. Netačno je preneta i informacija da je ugostiteljima preporučen Željko Vasović, koji je iz Požarevca, već je preporučen istaknuti umetnik Sergej Ćetković.

  Istovremeno iz Udruženja umjetnika Crne Gore najavljuju rigorozne mere za sve one koji se nađu na plažama i u kafićima crnogorskog primorja,a ne razilikuju pesme Georgijeva, Marovića i Ćetkovića jedne od drugih.

  1. technocaja kaže:

   Piše se: “Ser Gej Ćetković” gde je “Ser” engleska plemićka titula a “Gej” ime, ili u ovom slučaju – zanimanje

 7. Tagore kaže:

  Niš, turistička fotografija prirodnih lepota:
  http://www.blic.rs/data/images/2014-08-04/500085_konji-srbija-konji-nis-foto-aleksandar-ilic_f.jpg

  Niška Banja, topla voda…

 8. Bracki kaže:

  Ljaksoni, nije Marojevic nego Marovic. Kako to mislite boli vas k….?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *