njuz-autor

AUTOR: urednistvo

10. jan. 2013

Turističke agencije se plaše da će ostati bez posla ako se otvori H&M u Srbiji

Sve što ima u Parizu, Londonu i Rimu, uskoro će biti i u Beogradu

BEOGRAD, 10. januar 2013, (Njuz) – Vlasnici većine domaćih turističkih agencija saopštili su danas da se plaše da će nakon otvaranja prve H&M prodavnice u Srbiji, mnogi od njih ostati bez posla.

Oni su objasnili da postoji opravdani strah da po otvaranju predstavništva ovog svetski poznatog  modnog brenda, mnogi naši državljani više neće imati povod da idu u inostranstvo.

– Odavno je poznato da većina ljudi putuje u inostranstvo zbog šopinga, gde najviše posećuju H&M prodavnice kojih nema u Srbiji. To se najbolje vidi i po fotografijama sa odmora, na kojima brojni turisti u prvom planu drže kese ovog brenda – rekao je Slobodan Mićić, vlasnik turističke agencije “Kontiki”, koji se nada da će H&M barem odložiti svoj dolazak u našu zemlju.

Ivan Krstić, koji preko deset godina radi kao vodič u agenciji “Voyage travel”, kaže da je odavno prestao da svojim putnicima priča o istoriji gradova i kulturno-istorijskim spomenicima.

– Stalno su mi postavljali pitanja o tržnim centrima i buticima u centru grada, tako da sam vremenom počeo da samo o tome pričam. Trudim se da spomenem i istoriju tih radnji i anegdote o njima, kao i da ukažem na arhitekturu pojedinih butika, jer se od mene to očekuje – kaže ovaj vodič – Teško da mogu da zamislim da će sada ljudima biti zanimljivo da putuju, kada će sve što imaju u Parizu, Londonu ili Rimu, imati i u Beogradu.

On smatra da je jedina šansa turističkih agencija da počnu da organizuju ture za putnike iz unutrašnjosti do Delta sitija, ili da pod hitno našim građanima ukažu na još neki poznati brend kog još uvek nema u Srbiji.

Goran Mirković

Marko Dražić

REKLAMA: Knjiga za sajam idealna za čitanje u šoping molovima

 1. ariela kaže:

  E vala sto jest jest…meni gosti kad dodju ovde i pocnem da ih setam po gradu obicno predlozim da vide neki muzej izlozbu i sl. oni svi kazu…a jesi normalna ti kakvi muzeji…ulaz deset eura da platim a mogu u H&M da kupim dzemper…mani se…

 2. Ja sam kaže:

  Jel Prater bese pored Meksiko placa?

  1. danijela kaže:

   da

 3. ariela kaže:

  Ja sam, ako mene pitas ja ne zivim u Becu ali vrlo dobro znam u svakom mestu u Austriji gde je H&M hehe…

  1. Жика kaže:

   E to je jako bitan podatak, sad mogu mirno da spavam! Hvala

 4. Shumsky kaže:

  “brate, da znaš kako je lepa plaža, čisto more, nema meduza, a magistrala daleko. Nema buke ni smoga!”
  – “paa neeeeznam.. a jel` blizo Lidl?”

 5. Stanarević kaže:

  Sada vidim da nisam pogrešio što sam se vratio u Srbiju!
  Još da uvezemo 50-60 hiljada Kurda, i sve k'o u Nemačkoj.

  1. grešnici kaže:

   A šta smo mi pogrešili da se vratiš?

 6. viduka kaže:

  Nema potrebe da se agencije plase, stah je za buvljak tamo se kupuje ta robna marka. Stize ozbiljna konkurencija ! ! !

 7. Tagore kaže:

  U nižem delu moje ulice, samo nekih 250 km od moje planine, Hennes & Mauritz na (H&M) buvljaku prodaju i sveža zimska jaja – pa ako se i vama turistički po jaja nizbrdo ide, (H&M) poklanja sanke…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *