njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

07. jul. 2013

Turističke agencije umesto povraćaja novca za Egipat putnicima nude aranžman u Siriji

Oni koji ne žele u Egipat, uz sirijski aranžman dobiće dva do tri dana gratis

CELA SRBIJA, 7. jul 2013, (Njuz) – Turističke agencije širom Srbije spremne su da izađu u susret svim zabrinutim putnicima koji su za ovo leto uplatili aranžman u Egiptu. Svi putnici koji se plaše za svoju bezbednost u Egiptu, moći će, umesto povraćaja novca, da po istoj ceni odaberu da leto 2013. provedu na jednoj od mnogobrojnih destinacija u Siriji, saopštio je Savez turističkih agencija Srbije.

Predsednik ovog udruženja Milomir Šćepanović kaže da je svim turističkim agencijama zadovoljstvo klijenata oduvek bilo na prvom mestu.

„Mnogi građani su ovih dana zvali agencije i raspitujući se o bezbednosti u Egiptu, neki su čak došli i na ideju da traže natrag svoj novac“, kaže Šćepanović i dodaje da agencije nisu želele da troše vreme u razmatranju takvog revolucionarnog predloga, ali su odmah pokušali da smisle kako da uteše i zadovolje svoje klijente.

„Svim putnicima koji se plaše odlaska u Egipat, biće ponuđen, po istoj ceni bez ikakve doplate, aranžman u Siriji. U zavisnosti od smeštaja u Siriji, postoji mogućnost da po istoj ceni čak dobiju i dva-tri dana gratis boravka, što je svakako ponuda koji mnogi neće moći da odbiju“, izjavio je Šćepanović i dodao da je Sirija odabrana zbog brojnih sličnosti sa Egiptom.

„Na prvom mestu tu je veoma slična klima u Siriji i Egiptu u ovo doba godine. Ne treba zaboraviti da mnogi putnici idu u Egipat zbog njegove bogate istorije i brojnih umetničkih spomenika, čega takođe ima dosta i u Siriji, a i suveniri koji se donose iz Egipta, poput nargili i marama, takođe su veoma rasprostranjeni u Siriji“, navodi Šćepanović, koji kaže da je i u Siriji, kao i u Egiptu, veoma dinamičan i buran noćni život.

Marko Dražić

 1. Lalo kaže:

  И слично су уређене улице.

 2. Facko Acković kaže:

  Pa normalno, priobalni deo je sasvim miran, zasto ne uplatiti ako je povoljan aranzman.

 3. aleksandar kaže:

  Kud diplomac tamo nije otiso, nego u london, da ovog dobrog momka izbaksuzira, jb mu pas… Uh…

  1. scoby kaže:

   Bas tako! Samo mu je nedostajala kosa zabacena o desno rame.

 4. Ender kaže:

  Zaista, ponuda koja se ne odbija.

 5. Stefan kaže:

  Obe imaju divan pogled na “nastanak istorije”, a turistima se osigurava da ce upravo godina koju su proveli u Siriji biti jednog dana zabelezena u njihovim udzbenicima.

 6. Славко kaže:

  Ако се неким случајем и врате, могу да оду и у Сијаринску Бању – није нека разлика.

 7. Tagore kaže:

  Grčki turista Epikur (341-270. pne) muze makedonsku kravu u FYROM i razmišlja:
  – Ah da sam ja imao milion krava, milion livada, milion pašnjaka, milion bašta i milion obora za svinje, ja bih daleko srećniji bio i odustao bih od krađe makedonskog mleka – nečujno sam sa sobom priča Epikur, i tako nađe sreću u materijalnom bogatstvu.
  (Ponosni Grci mi pričaju da je ovaj turista usrećio celu Grčku, Kipar i Maltu.)

  Srpski turisti preferiraju Libiju i Siriju, gde su se već i brojni drugi usrećili.

 8. Tagore kaže:

  – Ko te hrani dok sam ja na poslovnom putovanju u Siriji – zabrinuto preko sigurnosnog mobilnog ”TELENORA” pita Tvrdko Mrtkolesku zaboravljenu mladu suprugu u Timočkoj Krajini?

  – Ništa se ne brini; imamo i mi u našem selu afganistanske turiste – odgovara verna supruga Špunica Sunđerić, (po zanimanju vračarka), iz Timočke Krajine.
  – Javiću ti se na tvoj imejl u Siriji preko našeg sigurnusnog provajdera TELEKOMA, ako mi afganistanski turisti plate sve usluge – nežnim srpskim glasom ponavlja mužu mlada vračarka.

 9. Sosa kaže:

  Ici ce Srbi i u Siriju ako ima za male pare da se zdere i loce ceo dan, ne smeta njima ni 50°C ni sto se nedaleko od njih ubija…

 10. sale kaže:

  Nego, da pitam, a jel i u toj Siriji mogu nasi turisti da ubiju ajkulu skokom u vodu???

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *