nazad na vrh

Turski gastarbajteri se dogovorili da i sledeće godine svi krenu u isto vreme

Brojni Turci kažu da su im gužve na granici omiljeni deo putovanja

 

GRADINA, 31. avgust 2013, (Njuz) – Desetine hiljada turskih gastarbajtera koji već satima stoje u koloni na srpsko-bugarskoj granici uspeli su da se dogovore da i sledeće godine svi krenu u isto vreme kućama u Nemačku, Švajcarsku i Francusku.

– Mislim da ćemo se svi složiti oko činjenice da je putovanje u grupi od nekoliko desetina hiljada vozila ipak mnogo zabavnije nego kad putujete sami – kaže jedan od predstavnika Udruženja turskih vozača kroz zemlje bivše Jugoslavije (UTVKZBJ) – Nije bilo lako dogovoriti se u ovim uslovima i u ovako dugoj koloni, ali na kraju smo ipak nekako uspeli da organizujemo glasanje gde je potvrđeno da i sledeće godine svi krećemo iz Turske istog dana – napominje on.

Turski vozači kažu da im je čekanje na granici najomiljeniji deo putovanja, kao i da niko od njih ne može da zamisli odmor bez višesatnog stajanja i pomeranja kola metar po metar, dok nekako ne prođu granicu.

– Neki od najlepših piknika su oni koje pravimo u kolima i pored kola dok čekamo. Cela porodica, poznanici, prijatelji, pa čak i nepoznati ljudi se okupe kod bankine, zasednemo pored autoputa i mezimo. Divota – napominje jedan od hiljada vozača.

Bugarski i srpski carinici nisu bili dostupni za komentar, ali se nezvanično saznaje da ovaj masovni događaj, koji se ponavlja svake godine, i za njih predstavlja jedan od vrhunaca u karijeri.

Viktor Marković

Tagovi: , , ,
 1. More Marko popravi drumove,more Turci ne gazte oranje.

 2. -Carinici nikad srecniji, treba se naraditi i sa 4. smenom ako zatreba.
  -Turci koji voze druga kola osim crne boje nisu pravi turci.
  -Srbija zemlja najboljih puteva u svetu, spremno ce docekati letece automobile iz filma PETI ELEMENT, STAR WARS….

 3. Naša carina, kao i sve državne institucije imaju taj mrziteljski odnos prema ljudima, pa nas u iščekivanju mita kinje. Kroz Evropu se putuje, obavesti Vas Vaš telefonski provajder SMS- om da ste prešli granicu, koliko su bitne. No mi volimo da mrzimo, pa slatko maltretiramo narod.

  • ovo je tacno.

   na stranu to sto sam se vozio u koloni sa turcima, kao da sam se prikljucio seobi roda ili lososa za mrescenje, i onda odem na seoski prelaz sa madjarskom, tu nas carinik pusti madjarski auto, madjarski carinik pusti madjarski auto, onda nas carink istrese iz gaca nas auto koji izlazi iz srbije, onda madjarski carinik pusti nas auto, potpuno besmisleno….

   to je zato sto u svim drzavnim sluzbama u srbiji radi stoka, koja nije kompetentna ni za sta drugo osim za blejanje i mukanje, sto je i najcesci kriterijum za zaposljavanje u istima…

 4. Uželeće se drumovi Turaka…ili ne.

 5. To je bre Turska 5. kolona,bukvalno!!! Nesto se sprema,kanda ce Bugari opet uci u Sofiju…

 6. Tekst ispod slike nije dobar fali vam “ž” a izbacite n.
  Gužve, ne guvne :)

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix