nazad na vrh

Tužilaštvo: Insajder odlaže početak naše istrage time što emisije emituje u nastavcima

Tužilaštvo još uvek čeka VHS snimak Insajdera o Kolubari

BEOGRAD, 25. septembar 2012, (Njuz) – Tužilaštvo za organizovani kriminal ocenilo je danas da ekipa emisije Insajder odlaže početak njihove istrage jer svoje priče emituje iz više delova, umesto da celu emisiju prikaže odjednom kako bi tužilaštvo što pre moglo da dođe do neophodnih informacija i započne istražni postupak o slučaju.

Kako je Tužilaštvo saopštilo, u toj instituciji su se nadali da će Insajder promeniti dosadašnju praksu i početi da emituje emisije iz jednog dela kako bi tužilaštvo na osnovu informacija prikupljenih hvatanjem beleški tokom gledanja moglo najzad da pokrene istragu o novčanim malverzacijama na Kosovu.

– Ekipa Insajdera nam još nije dostavila ni VHS snimak serijala o Kolubari, zbog čega nismo mogli adekvatno da sprovedemo sve istražne radnje jer nismo uspeli da zapišemo sve podatke dok smo gledali emisiju. Smatramo da je ponašanje ekipe Insajdera potpuno neodgovorno i za svaku osudu i apelujemo na njih da ubuduće sve informacije emituju odjednom, a ne iz delova – saopštilo je Tužilaštvo.

Iz Tužilaštva poručuju da su dovedeni u situaciju da nedeljama, pa i mesecima, čekaju emitovanje novih epizoda “Insajdera“ kako bi znali koje istrage da pokrenu i protiv koga.

– Dešava se da nam ruke budu potpuno vezane, kao što je bio slučaj sa novim serijalom “Insajdera“ koji je više puta odlagan. Tužilaštvu i ostalim nadležnim državnim organima u takvim situacijama ne preostaje ništa drugo nego da čeka i priprema se za istragu koliko može iz drugih izvora poput Kopernikusa ili SOS-a, koji baš i ne obiluju informacijama koje su nama potrebne – zaključeno je u saopštenju Tužilaštva.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Mogli bi malo i da Google-uju. I na Google-u ima više informacija o malverzacijama na Kosovu nego što ih ima Tužilaštvo.

 2. Ja brzo “vatam beleske, pa ako moze da me molo zaposlite kod Vas u Tuzilastvu. Samo mi kazite kome da se javim i u koju stranku da ce uclanim.

  • Nije mi jasno:
   Brankica iz Insajdera oplela po drzavnim organima.
   Brankicu obezbedjuju drzavni organi.
   Jel’ to nasa drzava ima oba organa ili imamo dve paralelne drzave?
   Ko tu koga i sa kim?

 3. Osim toga, emisija je predugačka! Treba to lepo sažeti, izneti samo najbitnije i izražavati se u prostim rečenicama, koristeći jednosložne reči, da bi tužilaštvo moglo da ukapira.

 4. To ono kao tuzilastvo trazi od Insajdera da im dostavi sve i poziva se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

 5. bolje reci “ometa” :)

 6. prikazivanje u serijama je opstrukcija pravde i dovoljan dokaz da ekipa emisije bude uhapsena i osudjena

 7. Blavajder nikako da napravi emisiju o EU patriJotama o ceni SSP i ceni kostanja floskule ”EU nema alternativu”, tu bi junacine iz Kosovskog ciklusa izgledali kao pocetnici. Naravno, samo jos da im NED, USAID i ostali sponzori odobre takvu temu.

 8. Moramo imati strpljenja, Angela je insistirala da se mora prvo rešiti slučaj Pljačke Trećeg rajha. Znači prvo Glavonju i Kalauza pred lice pravde !!!

 9. Uzgred, hoce li neki tekst o tome kako se covek u Cankovom prisustvu okliznuo na koru od banane i nasadio na oba oka, ili vam je Canak simpatican pa ce se bruka precutati?

  • Jeste slažem se apsolutno to je tema dana ustvari i tema meseca po meni!
   Svinja zadrigla fašistička, vidi mu se iz pogleda kako bi klao samo da je u prilici.

   • Pa poreklom je od kolonizovanih Licana ! A oni su bili glavni Titovi cuvari i egzekutori , ne pada iver daleko od klade !

 10. Potpuno je logicno objasnjnje tuzilastva da ne moze da reaguje pod ovakvim uslovima. Prvo, previse je price a premalo slika koje plasticno pokazuju sta se zapravo desava. Prica je prekomplikovana za tuzilastvo, Brankica je to morala da objavi u vidu stripa zarad lakseg pracenja i razumevanja. Zato je npr Alan Ford bio mnogo prihvatljiviji, jer decidno i otvoreno kaze: krademo od siromasnih da bi dali bogatima.

 11. a i vi iz njuza ometate insajder da krene da snima serijal o bus plusu i apeksu.
  Sve bi ljudi da počnu, al čekaju da vide dal ćete vi iz Njuza još do nečeg da dođete.

 12. Ovde lud zbunjenog, …. bolje se praviti lud nego biti zbunjen ….

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix