njuz-autor

AUTOR: urednistvo

25. sep. 2012

Tužilaštvo: Insajder odlaže početak naše istrage time što emisije emituje u nastavcima

Tužilaštvo još uvek čeka VHS snimak Insajdera o Kolubari

BEOGRAD, 25. septembar 2012, (Njuz) – Tužilaštvo za organizovani kriminal ocenilo je danas da ekipa emisije Insajder odlaže početak njihove istrage jer svoje priče emituje iz više delova, umesto da celu emisiju prikaže odjednom kako bi tužilaštvo što pre moglo da dođe do neophodnih informacija i započne istražni postupak o slučaju.

Kako je Tužilaštvo saopštilo, u toj instituciji su se nadali da će Insajder promeniti dosadašnju praksu i početi da emituje emisije iz jednog dela kako bi tužilaštvo na osnovu informacija prikupljenih hvatanjem beleški tokom gledanja moglo najzad da pokrene istragu o novčanim malverzacijama na Kosovu.

– Ekipa Insajdera nam još nije dostavila ni VHS snimak serijala o Kolubari, zbog čega nismo mogli adekvatno da sprovedemo sve istražne radnje jer nismo uspeli da zapišemo sve podatke dok smo gledali emisiju. Smatramo da je ponašanje ekipe Insajdera potpuno neodgovorno i za svaku osudu i apelujemo na njih da ubuduće sve informacije emituju odjednom, a ne iz delova – saopštilo je Tužilaštvo.

Iz Tužilaštva poručuju da su dovedeni u situaciju da nedeljama, pa i mesecima, čekaju emitovanje novih epizoda „Insajdera“ kako bi znali koje istrage da pokrenu i protiv koga.

– Dešava se da nam ruke budu potpuno vezane, kao što je bio slučaj sa novim serijalom „Insajdera“ koji je više puta odlagan. Tužilaštvu i ostalim nadležnim državnim organima u takvim situacijama ne preostaje ništa drugo nego da čeka i priprema se za istragu koliko može iz drugih izvora poput Kopernikusa ili SOS-a, koji baš i ne obiluju informacijama koje su nama potrebne – zaključeno je u saopštenju Tužilaštva.

Nenad Milosavljević

 1. landarina kaže:

  Mogli bi malo i da Google-uju. I na Google-u ima više informacija o malverzacijama na Kosovu nego što ih ima Tužilaštvo.

 2. Ja sam kaže:

  Ja brzo “vatam beleske, pa ako moze da me molo zaposlite kod Vas u Tuzilastvu. Samo mi kazite kome da se javim i u koju stranku da ce uclanim.

  1. Ja sam kaže:

   Nije mi jasno:
   Brankica iz Insajdera oplela po drzavnim organima.
   Brankicu obezbedjuju drzavni organi.
   Jel’ to nasa drzava ima oba organa ili imamo dve paralelne drzave?
   Ko tu koga i sa kim?

 3. Bane kaže:

  Osim toga, emisija je predugačka! Treba to lepo sažeti, izneti samo najbitnije i izražavati se u prostim rečenicama, koristeći jednosložne reči, da bi tužilaštvo moglo da ukapira.

  1. lahesa kaže:

   Ma da, jos ako propuste neku epizodu, onda izgube i nit. Cekaju reprizu celog serijala.

 4. wierd kaže:

  To ono kao tuzilastvo trazi od Insajdera da im dostavi sve i poziva se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

 5. Lala_Neznanov kaže:

  bolje reci “ometa” :)

 6. himalajac kaže:

  prikazivanje u serijama je opstrukcija pravde i dovoljan dokaz da ekipa emisije bude uhapsena i osudjena

  1. Gathering kaže:

   A po mogućstvu i streljana!

   1. Slavisha kaže:

    Sada će celtic da doda: i polivena krečom!

    1. celtic kaže:

     Naglo reaguješ, nauči protokol – prvo im skinuti lice britvom, usitniti udove, sve zapaliti, ostatke zgaziti valjkom i na njihovoj sahrani sve ožalošćene zaliti krečom.

 7. Aleksandar Hejter kaže:

  Blavajder nikako da napravi emisiju o EU patriJotama o ceni SSP i ceni kostanja floskule ”EU nema alternativu”, tu bi junacine iz Kosovskog ciklusa izgledali kao pocetnici. Naravno, samo jos da im NED, USAID i ostali sponzori odobre takvu temu.

  1. Miki kaže:

   Bolje neku emisiju o ceni alternative.

   1. Aleksandar Hejter kaže:

    То раде, наравно уз надокнаду поменутих спонзора.

 8. Otporaši kaže:

  Moramo imati strpljenja, Angela je insistirala da se mora prvo rešiti slučaj Pljačke Trećeg rajha. Znači prvo Glavonju i Kalauza pred lice pravde !!!

 9. Aleksandar Hejter kaže:

  Uzgred, hoce li neki tekst o tome kako se covek u Cankovom prisustvu okliznuo na koru od banane i nasadio na oba oka, ili vam je Canak simpatican pa ce se bruka precutati?

  1. Stanarević kaže:

   Jeste slažem se apsolutno to je tema dana ustvari i tema meseca po meni!
   Svinja zadrigla fašistička, vidi mu se iz pogleda kako bi klao samo da je u prilici.

   1. Cerski kaže:

    Pa poreklom je od kolonizovanih Licana ! A oni su bili glavni Titovi cuvari i egzekutori , ne pada iver daleko od klade !

 10. snezana kaže:

  Potpuno je logicno objasnjnje tuzilastva da ne moze da reaguje pod ovakvim uslovima. Prvo, previse je price a premalo slika koje plasticno pokazuju sta se zapravo desava. Prica je prekomplikovana za tuzilastvo, Brankica je to morala da objavi u vidu stripa zarad lakseg pracenja i razumevanja. Zato je npr Alan Ford bio mnogo prihvatljiviji, jer decidno i otvoreno kaze: krademo od siromasnih da bi dali bogatima.

 11. ja kaže:

  a i vi iz njuza ometate insajder da krene da snima serijal o bus plusu i apeksu.
  Sve bi ljudi da počnu, al čekaju da vide dal ćete vi iz Njuza još do nečeg da dođete.

 12. lud kaže:

  Ovde lud zbunjenog, …. bolje se praviti lud nego biti zbunjen ….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *