Tužilaštvo slučajeve mora da rešava po prioritetu
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

01. nov. 2019

Tužilaštvo obećalo da će istražiti sumnjivu trgovinu oružjem u “Krušiku” čim reši slučaj Bastaćevog kuma

BEOGRAD, 1. novembar 2019, (Njuz) – Više javno tužilaštvo saopštilo je danas da će pokrenuti istragu o povlašćenoj trgovini oružjem u fabrici “Krušik” čim bude okončana istaga o optužbama koje je na račun predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća izneo njegov kum Lazar Lešnjak.

Iz tog tužilaštva naveli su da slučajevi moraju da se rešavaju po prioritetu i to kako po važnosti, tako i po tome kada se koji slučaj desio. Onaj koji se desio kasnije, rešava se prvi.

– Ma koliko vam možda izgledalo da je važniji slučaj u kojem postoje sumnje da je otac ministra policije imao povlašćen status u trgovini oružjem i u kojoj su zaradu ostvarila privatna lica, a državi naneta šteta, niste u pravu. Mnogo je bitniji slučaj u kojem venčani kum na Pinku i Studiju B optužuje jednog od opozicionih lidera za nasilje i korupciju i mi u skladu s tim moramo da delujemo – rekli su za Njuz u Tužilaštvu.

Kako su naveli, čak je i težina dokaza u ova dva slučaja neuporediva.

– U slučaju “Krušika” postoji tek nekoliko fascikli dokumenata, internih prepiski i fotografija. Sa druge strane, u slučaju Marka Bastaća postoji živ čovek, koji se pojavio u kreibilnim medijima kao što su Pink i Studio B, i optužio ga za vrlo teška dela. Jasno je šta ima veću težinu – objasnili su u Tužilaštvu.

Kako smo saznali, pre nego što upuste u rešavanje manje bitnih slučajeva kao što su bespravno rušenje u Savamali, pad helikoptera u Batajnici, Vulinove tetke iz Kanade, vezama ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa kriminalcima i mnogim drugima, Tužilaštvo će morati da razreši slučajeve od krunske važnosti kao što su optužbe Lazara Lešnjaka, paljenje knjige Gorana Vesića i ko je onomad ubacio deterdžent u fontani na Trgu Nikole Pašića.

Nenad Milosavljević

  1. Vlada kaže:

    Normalno iz bolesne naprednjacke glave, prioriteti su upravo ovakvi bez šale.

  2. voya montoya kaže:

    Ma …vrlo je moguce…Da je …Bastac…onaj politicar…sto je ukokao pevaljku…?? A Predsednik i MUP. eto cute,vec vise od 48 sati…?!! Verovatno, je i Dijana ukapirala , pre Nenada Siline…

  3. miki kaže:

    Marinika?????Ili ni vi ne smete o tome da pisete???

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *