nazad na vrh

Tužilaštvo obećalo da će istražiti sumnjivu trgovinu oružjem u “Krušiku” čim reši slučaj Bastaćevog kuma

Tužilaštvo slučajeve mora da rešava po prioritetu

BEOGRAD, 1. novembar 2019, (Njuz) – Više javno tužilaštvo saopštilo je danas da će pokrenuti istragu o povlašćenoj trgovini oružjem u fabrici “Krušik” čim bude okončana istaga o optužbama koje je na račun predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća izneo njegov kum Lazar Lešnjak.

Iz tog tužilaštva naveli su da slučajevi moraju da se rešavaju po prioritetu i to kako po važnosti, tako i po tome kada se koji slučaj desio. Onaj koji se desio kasnije, rešava se prvi.

– Ma koliko vam možda izgledalo da je važniji slučaj u kojem postoje sumnje da je otac ministra policije imao povlašćen status u trgovini oružjem i u kojoj su zaradu ostvarila privatna lica, a državi naneta šteta, niste u pravu. Mnogo je bitniji slučaj u kojem venčani kum na Pinku i Studiju B optužuje jednog od opozicionih lidera za nasilje i korupciju i mi u skladu s tim moramo da delujemo – rekli su za Njuz u Tužilaštvu.

Kako su naveli, čak je i težina dokaza u ova dva slučaja neuporediva.

– U slučaju “Krušika” postoji tek nekoliko fascikli dokumenata, internih prepiski i fotografija. Sa druge strane, u slučaju Marka Bastaća postoji živ čovek, koji se pojavio u kreibilnim medijima kao što su Pink i Studio B, i optužio ga za vrlo teška dela. Jasno je šta ima veću težinu – objasnili su u Tužilaštvu.

Kako smo saznali, pre nego što upuste u rešavanje manje bitnih slučajeva kao što su bespravno rušenje u Savamali, pad helikoptera u Batajnici, Vulinove tetke iz Kanade, vezama ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa kriminalcima i mnogim drugima, Tužilaštvo će morati da razreši slučajeve od krunske važnosti kao što su optužbe Lazara Lešnjaka, paljenje knjige Gorana Vesića i ko je onomad ubacio deterdžent u fontani na Trgu Nikole Pašića.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Normalno iz bolesne naprednjacke glave, prioriteti su upravo ovakvi bez šale.

  2. Ma …vrlo je moguce…Da je …Bastac…onaj politicar…sto je ukokao pevaljku…?? A Predsednik i MUP. eto cute,vec vise od 48 sati…?!! Verovatno, je i Dijana ukapirala , pre Nenada Siline…

  3. Marinika?????Ili ni vi ne smete o tome da pisete???

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix