nazad na vrh

Tužilaštvo saopštilo da će mu za istragu slučaja Savamala trebati dve, najviše dve i po godine

N1
Ovom nagradom, Beograd pokazao da ume da ceni inovativnost i kreativnost mladih stručnjakaFOTO: N1

BEOGRAD, 25. oktobar 2016, (Njuz) – Više javno tužilaštvo saopštilo je da će im za istragu u slučaju rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici biti potrebno dve, najviše dve i po godine.

Iako su građani nestrpljivi da već danas imaju bolje pravosuđe, nadležni obećavaju da će se boljitak osetiti vrlo brzo, najverovatnije 2018. godine, kada će biti objavljeni rezultati istrage o rušenju u Savamali tokom izborne noći.

– Molimo građane za strpljenje. Odricali su se pravne države jer su znali da će ta žrtva doprineti da nam svima bude bolje. Već sada možemo reći da smo značajno smanjili deficit pravde u društvu i izbegli bankrot pravnog sistema, a za najkasnije dve i po godine istražićemo i Hercegovačku i mnoge druge slučajeve, čime ćemo svi postati pravno bogatiji – saopštili su iz Tužilaštva.

Tužilaštvo je, da podsetimo, već više puta do sada najavljivalo da će prosečan broj sprovedenih istraga porasti, što će osetiti i građani, ali se to do sada nije dogodilo. Pojedini analitičari su i ranije takve najave Tužilaštva tumačili kao kampanju i samopromociju, ali je Tužilaštvo te navode demantovalo.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Krajem 2018 ce skociti novembarske plate i penzije iz 2016.

  2. I ja sam bio nestrpljiv da saznam ko su Savamalci u fantomkama, a onda sam shvatio da su istražni organi bili ,,debelo” angažovani istražujući napade na dela i ličnosti južnobalkanskih lidera. Morali su da uhvate ,,krtice” unutar svojih redova. Obradjivali su stotine bitnih snimaka i relevantnih informacija koje su razne strane službe tražile i nudile. Tri barake, penzije i plate 10-25%, ma sve je to u drugom planu! A eto sad jasna informacija, još dve, najviše tri godine – i sve će se znati!
    Jedino me brine da neće baš svi biti spremni da toliko čekaju!

  3. i to za prvu A1 fazu predistražnog postupka.

  4. A i ti fantomi,što se ne jave sami,priznaju da su kompletni ali nekompletirani idioti,dogovore se sa Tužibabstvom,dobiju nanogice i ponosno prošetaju Promenadom…Ovako uvaljuju MUPu vruć kesten,a to košta.Baš su bre ,ko iz afere Kantrimen!!!

  5. Cela ova prica sa rusenjem je pogresno smisljena, novija (cuj, novija?) varijanta sa stranim placenicima i domacim izdajnicima je mnogo bolja! Savamalu su srusili strani ubaceni elementi koji su je zapravo rusili vec godinama li smo ih tek sada nanjusili. Pa ih nadjite, cik da vas vidim?

  6. Da li postoji veca kiminalna organizacija od naseg tuzilastva i sudstva?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix