njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. okt. 2021

Tužilaštvo se nada da će se Dijana Hrkalović braniti ćutanjem

BEOGRAD, 18. oktobar 2021, (Njuz) – Tužilaštvo veruje da ima čvrste dokaze protiv bivše sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović i nada se da će se ona tokom suđenja braniti ćutanjem, saznaje Njuz.

U tužilaštvu tvrde da su došli u posed neoborovih dokaza koji Dijanu Hrkalović povezuju sa organizovanim kriminalom.

– Ovo je izuzetno osetljiv slučaj, na kome su radili vrhunski profesionalci, a sudeći po našim saznanjima, za sve bi najbolje bilo da se ona brani ćutanjem – kaže naš izvor i obrazlaže svoj stav – Zamislite da svi optuženi odluče da progovore, da sud mora da proverava njihove navode ili saslušava sva lica koja pomenu u svojim iskazima. To bi suđenja razvuklo unedogled. Verovatno bi rezultiralo podizanjem novih optužnica, sudovi bi se bavili samo kriminalom, a na kraju bi došlo do blokade kompletnog pravosuđa. Nije džaba još davno rečeno da je ćutanje zlato – jasni su tužioci.

Dijana Hrkalović se trenutno nalazi u pritvoru koji joj je određen da ne bi uticala na svedoke, a pred istražnim sudijom negirala krivicu za dela koja joj se stavljaju na teret.

– Ovo je slučaj koji s pravom privlači pažnju javnosti jer se radi o nekada visoko rangiranom funkcioneru MUP-a – objašnjava Milovan Kostić, zamenik tužioca za organizovani kriminal – Hrkalović, naravno ima pravo da se brani kako želi, pa i da negira krivicu. Naše je da dokazujemo njenu krivicu, njeno da se brani kako zna i ume, a sigurno je najbolje da to radi ćutanjem – zaključio je on i dodao da će tužilaštvo možda promeniti stav ako se ukaže potreba da Hrkalović optuži nekog važnog funkcionera, na primer, aktuelnog ministra odbrane.

Bojan Savić

  1. Баш Рђа kaže:

    Не постоји оптужница да је убила некога, али није ни важно чак и да јесте, не верујем баш ни да би могла да утовари тону дроге колико је дозвољено, није украла 24 стана…пустите бре девојче кући – наногица месец дана и назад у министарство. Правда за Дикси!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *