nazad na vrh

Tužilaštvo se nada da će se Dijana Hrkalović braniti ćutanjem

BEOGRAD, 18. oktobar 2021, (Njuz) – Tužilaštvo veruje da ima čvrste dokaze protiv bivše sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović i nada se da će se ona tokom suđenja braniti ćutanjem, saznaje Njuz.

U tužilaštvu tvrde da su došli u posed neoborovih dokaza koji Dijanu Hrkalović povezuju sa organizovanim kriminalom.

– Ovo je izuzetno osetljiv slučaj, na kome su radili vrhunski profesionalci, a sudeći po našim saznanjima, za sve bi najbolje bilo da se ona brani ćutanjem – kaže naš izvor i obrazlaže svoj stav – Zamislite da svi optuženi odluče da progovore, da sud mora da proverava njihove navode ili saslušava sva lica koja pomenu u svojim iskazima. To bi suđenja razvuklo unedogled. Verovatno bi rezultiralo podizanjem novih optužnica, sudovi bi se bavili samo kriminalom, a na kraju bi došlo do blokade kompletnog pravosuđa. Nije džaba još davno rečeno da je ćutanje zlato – jasni su tužioci.

Dijana Hrkalović se trenutno nalazi u pritvoru koji joj je određen da ne bi uticala na svedoke, a pred istražnim sudijom negirala krivicu za dela koja joj se stavljaju na teret.

– Ovo je slučaj koji s pravom privlači pažnju javnosti jer se radi o nekada visoko rangiranom funkcioneru MUP-a – objašnjava Milovan Kostić, zamenik tužioca za organizovani kriminal – Hrkalović, naravno ima pravo da se brani kako želi, pa i da negira krivicu. Naše je da dokazujemo njenu krivicu, njeno da se brani kako zna i ume, a sigurno je najbolje da to radi ćutanjem – zaključio je on i dodao da će tužilaštvo možda promeniti stav ako se ukaže potreba da Hrkalović optuži nekog važnog funkcionera, na primer, aktuelnog ministra odbrane.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Не постоји оптужница да је убила некога, али није ни важно чак и да јесте, не верујем баш ни да би могла да утовари тону дроге колико је дозвољено, није украла 24 стана…пустите бре девојче кући – наногица месец дана и назад у министарство. Правда за Дикси!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix