Većina srednjoškolaca ne može da priušti travu
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

31. okt. 2018

TUŽNO: Tek svaki osmi srednjoškolac može da priušti marihuanu

SRBIJA, 31. oktobar 2018, (Njuz) – Tek svaki osmi učenik prvog razreda srednje škole u Srbiji može da priušti da proba marihuanu, pokazalo je poslednje istraživanje Instituta za kuliranje i opuštanje iz Sremske Kamenice.

Rezultati ovog istraživanja kupovne moći učenika pokazuju da ogromna većina srednjoškolaca ne može da priušti da proba ovu laku drogu u periodu između 14. i 15. godine života, kada im je to ključno i najvažnije za dalji razvoj i status u društvu.

– Prelaz između osnovne i srednje škole je ključan period kada dolazi do porasta eksperimentisanja sa psihoaktivnim supstancama, a upravo u tom periodu većina srednjoškolaca nema dovoljno novca i nije finansijski sposobna da od lokalnog lerdija kupi makar i za jedan indžo, tek da probaju, navodi se u istraživanju instituta.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da će ministarstvo podržati sve relevantne institucije u promociji ovog kul stila života deci školskog uzrasta, da im uzori budu uspešni ljudi “koji mogu da priušte sve vrste trave, od od onih najjeftinijih neprskanih pa do skanka, ali i šit.”

Direktorka Instituta za kuliranje i opuštanje iz Sremske Kamenice Marica Jovanović naglasila je da osim psihoaktivnih supstanci, srednjoškolci imaju problem i da dođu do alkohola.

– Istraživanja su pokazala da učenici često moraju da biraju između džidže i alkohola. Nažalost dobar deo njih se u očajanju okreće pušenju, kako bi barem na neki način postali deo kul društva koje se okuplja kod zidića na odmoru, zaključila je ona.

Viktor Marković

  1. voya montoya kaže:

    Nek se deca vrate tradiciji,sljivovici ili lepkovima…Rokaj se domacim travama…!!! Dokle te marihuane iz pederske Holandije…?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *