nazad na vrh

U Briselu počeli pregovori o statusu Noblica

Tokom pregovora, srpska delegacija je pevušila "Noblice, Noblice, siđite sa albanske police”

BRISEL, 25. januar 2019, (Njuz) – Jutros je u Briselu počela prva runda pregovora oko statusa Noblica, preneli su pod oznakom “hitno” svi svetski mediji.

Delegacije Beograda i Prištine sastale su se danas nakon što se sinoć pojavila vest kako je inspektor u jednom prištinskom marketu na rafu sa Noblicama uočio zastavu Kosova.

– Hitno smo poslali dopis visokoj predstavnici Evropske unije Federiki Mogerini i zatražili brzu reakciju cele Evrope zbog ovog incidenta. Noblice su vekovni srpski brend i zato nećemo dozvoliti da ih neko drugi prisvaja – rekao je u izjavi za Njuz član srpske delegacije koji je sve vreme pevušio “Noblice, Noblice, siđite sa albanske police”.

– Vlasnici marketa koji su na rafu sa Noblicama stavili zastavu Kosova napravili su potez kojim je ovaj keks postao albansko vlasništvo i tu više nema spora. Taknuto, maknuto! – rekao je član albanske delegacije i otkrio da će oni tražiti da pored Noblica, Albanci dobiju i pravo na pesmu iz reklame jer, kako je rekao, “niko na Kosovu ne može da je izbije iz glave već godinama”.

Kako javlja naš dopisnik iz Brisela, dok dve strane ne žele da popuste nimalo u pregovorima, evropski zvaničnici su zatražili da im se u Brisel donesu sve preostale Noblice, gde će oni u narednih nekoliko meseci, lagano, na osnovu ukusa, mljackanja i načina odvajanja krekera od fila, utvrditi čije su stvarno evropske Noblice.

Miroslav Vujović

Tagovi: