njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

14. apr. 2015

U Budimpešti postavljen kamen temeljac za prvu srpsku Ikeu

BUDIMPEŠTA, 14. april 2015, (Njuz) – U Budimpešti je danas, uz prisustvo predstavnika Vlade Srbije, postavljen kamen temeljac za prvu srpsku Ikeu.

Čast da postavi kamen temeljac imao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, jedan od najvećih zagovornika i boraca za dolazak ovog čuvenog švedskog proizvođača nameštaja u Srbiju.

Ljajić je tom prilikom istakao da je Vlada Srbije još jednom pokazala da neće dozvoliti da birokratske prepreke sputavaju želje stranih kompanija da svoje proizvode učine dostupnim građanima Srbije.

– Kao što je i obećano da će u mandatu ove Vlade građani Srbije moći da kupuju u Ikei, današnje postavljanje kamena temeljca pokazuje da to neće ostati pusto obećanje – rekao je Ljajić.

On je dodao da na ovaj način ne samo da će građani moći da kupe jeftin, a kvalitetan nameštaj, već im neće biti uskraćene veoma popularne šoping ture u Mađarsku.

– Verujemo da će ovo posebno biti popularno kada bude izgrađena brza pruga Beograd – Budimpešta i kada vam bude bilo potrebno svega tri sata da skoknete do naše Ikee – naveo je Ljajić.

On je rekao da će Vlada Srbije razmotriti mogućnost da srpske Ikee budu otvorene i u Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Ministar trgovine najavio da se Vlada Srbije ovde neće zaustaviti i da se može očekivati da vrlo brzo, po istom principu, bude otvoren prvi objekat nemačkog trgovinskog lanca Lidl.

Bane Grković

 1. Ja sam kaže:

  Bilo bi korisnije po Srbiju da je Vlada zazidana u kamen temeljac Ikee.

  1. aleksandar kaže:

   Daj sta das, ne mora biti bas Ikea….

  2. Monika kaže:

   Ili Zorana, da drži nešto temelj. Povuklo me ‘Zidanje skadra…”.

 2. himalajac kaže:

  pitam se gde li ce postaviti kamen temeljac za bgd na vodi, jer je izvodjac vec pokusavao da ga postavi po bliskom istoku i svuda je pukao…

  cenim da ce ipak, mozda uspeti da se uhvati neki kamenac oko zamislenog temelja u koritu save oko beograda

 3. Dragan Kinez kaže:

  Nemojte tako, da se saliti na sveti dan kada je paypal odobren (po drugi put) u Srbistanu :) napravite neku vesto o tome :-)

 4. Ariela kaže:

  Mene raduje isto sto ce to da bude u prijateljskoj nam Madjarskoj…i krene tako soping tura uz pesmu “u Budimu gradu cudno cudo kazuuuu hm hm jel istina cudno cudo kazuuuu..Ikea otvorila filijaluuuu lepu malu plavuuu hm hm jel istina lepu malu plavu” sa zuta slova…

  1. Monika kaže:

   Kad krenem na Formulu jedan, ja ću da svrati…

 5. zoran kaže:

  …У којој ће се шити врхунски намештај, а темељ каменац је исхеклан од врхунског румунског конца ” Корал бр. 22 ” хеклицом домаће производње ” Прва Петолетка – Трстеник ” од смедеревског челика врхунског ” баш ” квалитета…

 6. milan (nisam odavde) kaže:

  Ako se uzme u obzir broj pasosa koje je Orban podelio gradjanima Srbije lokacija je potpuno logicna. Malo me vise brinu one druge lokacije koje se isto navode, al predpostavljam da IKEA ispitala trziste pre investicija !

 7. Mizantropikus kaže:

  Pustis par nasih u ikeju sekirama, i eto ti horora u lavirintu kojem bi i carpenter zavidio

  1. Mizantropikus kaže:

   Naravno scenario se odvija za vreme snizenja

 8. Timok kaže:

  Samo što i u Bugarskoj, i u Rumuniji Ikea radi već godinama!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *