Šok i neverica širom Bugarske nakon ovih snimaka iz Beograda
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

02. mar. 2017

U Bugarskoj masovne demonstracije zbog skidanja novogodišnjih ukrasa u Beogradu

SOFIJA, 2. mart 2017, (Njuz) – Više stotina hiljada bugarskih građana izašlo je danas na ulice gradova širom Bugarske u znak protesta zbog skidanja novogodišnjih ukrasa u Beogradu. Demonstranti u Sofiji su uzvikivali “Vratite nam ukrase” i “Beograd sa ukrasima je Beograd sa Bugarima” i zahtevali su od gradonačelnika Beograda da hitno zaustavi skidanje ukrasa.

U Sofiji su se demonstranti jutros spontano okupili ispred srpske ambasade uzvikujući “Mi smo Bugari, gde su naši ukrasi” i pozivajući na bojkot dočeka 2018. godine u Beogradu ukoliko se ukrasi ne vrate. Bugarski premijer je apelovao na smirenost i zatražio je od građana da se distanciraju od grupa koje su gađale policiju petardama i prskalicama. Kako Njuz saznaje u neredima koji su izbili povređeno je osmoro, a privedeno četrdeset građana.

Trifun Lečkov, jedan od učesnika protesta, u izjavi za Njuz, rekao je da će demonstracije biti nastavljene sve dok svaki ukras ne bude na svom mestu.

– Slučajno sam saznao šta se dešava. Jedan prijatelj, sa kojim tradicionalno zbog ukrasa svake godine dolazim u Beograd, javio mi je jutros da je na društvenim mrežama video fotografije uklanjanja figure Deda Mraza sa kružnog toka na Novom Beogradu. Prvo sam mislio da se šali, jer je tek mart mesec, ne vidim zašto bi neko sada skidao novogodišnje ukrase, a onda mi je supruga u panici javila da je njena koleginica sada u Beogradu i da se to zaista dešava. U trenutku sam poludeo – ispričao je Lečkov.

– Nakon toga mi je brat javio da su protesti krenuli širom Bugarske i da je već 20,000 ljudi ispred srpske ambasade. Ne znam odakle bilo kome ideja da ih sada uklanja i zašto bi tako nešto radio? Pa nas 90,000 je dolazilo svake godine privučeno tim ukrasima, trošili smo po 300 evra dnevno i sada nam je to oduzeto zbog nečijeg hira. Gde sada da potrošimo te pare? Nijedan grad nas nikada nije tako privukao, niti će i zbog toga se nećemo smiriti dok ne dobijemo ono što je naše – istakao je ovaj žitelj Sofije.

On je najavio da će demonstranti krenuti ka bugarskom primorju kako bi Siniši Malom izneli svoje zahteve.

– Rasporedićemo se na 24 lokacije i čekaćemo dok nas ne primi – dodao je Lečkov.

Soko Sokolović

 1. Ljuba kaže:

  Hahahahahaha fenimenalnoooo

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Žao mi za malog – tako razapet na dve strane, a ko sedi na dve stolice…
  Sa druge strane mislim da će ukrase vratiti pre izbora kako bi neko ko ima slobodnog vremena i nije u kampanji mogao svečano da ih uključi!

 3. frka kaže:

  Mora se napraviti plac kako bi se sada okitila jaja.

 4. Anja kaže:

  Ja se samo nadam da se nase komsije sale, Boze dragi

  1. ... kaže:

   Ja se madam da se ti salis hahah

 5. Gogo kaže:

  Ja živim u Sofiji,takvih demonstracijama nije bilo,a baš nekog zabole za ukrase u Beogradu. To su pune gluposti

  1. Sonja kaže:

   Crni Gogo tebi su lampice pregorele.

 6. voya montoya kaže:

  Prema proceni MUPa Srbije ,to su Bugari,slučajni prolaznici!!!Ovo stanovište MUPa potvrdio je i izvesni Rebić u saradnji sa Nebojšom iz Beograda,koji ovu akciju usred dana, ističe, kao prednost u otvaranju poglavlja 48…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *