nazad na vrh

U Erdoganovu čast danas uhapšeno 17 novinara

Erdogan će uhapšenim novinarima odrediti simbolične kazne

BEOGRAD, 10. oktobar 2017, (Njuz) – Sedamnaest novinara iz štampanih i onlajn medija uhapšeno je danas u čast posete turskog predsednika Srbiji.

Novinari će biti predstavljeni Erdoganu nakon svečane večere, kada će mu biti omogućeno da u ime prijateljstva dva naroda odredi simbolične kazne.

– U Erdoganovu čast smo priveli najbolje primerke antirežimskih novinara koje smo mogli da nahvatamo u tako kratkom periodu – oni su svakodnevno pisali i izveštavali najgore moguće stvari protiv vlade, predsednika i generalno, napretka Srbije, kaže se u saopštenju predsedništva Srbije.

Kako se nezvanično saznaje, Erdogan je veoma zadovoljan ovakvim potezom državnog vrha Srbije i obećava da će uzvratiti istom merom prilikom posete našeg predsednika Ankari.

– Neka ovo bude početak jedne duge i uspešne demokratske tradicije u razmeni kažnjavanja nepodobnih medija, navodi se u zvaničnom saopštenju turske delegacije.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Bitno je da će kazne biti simbolične, u duhu tradicije vekovnog prijateljstva naše dve države: nabijanje na kolac, svilen gajtan…

 2. Zar u Srbiji ima toliko antirezimskih novinara?

 3. Kažem ja da ste popustili – gde je av av u Srbiji mogao da pronadje 17 novinara, koji nisu zatvarani, kojima nije prećeno i koji su ostali aktivni. Ni vi nikako da shvatite da je on već punih pet godina na vlasti!

 4. Ne mogu da verujem da ima toliko novinara koji su pisali nesto ozbiljno protiv valsti.
  Mislio sam tu je negde do desetoro.
  Pazljivim komentarima, bez vulgarnosti, pretnji i sl. ovih dana sam zakljucio da neki tzv. opozicioni mediji vredno
  forsiraju propale politicare koje deo naroda ne moze da smisli i time jos vise doprinose popularnosti AV-a.
  Ako napisete samo da taj nema sanse, objave vam komentar. Ako obrazlozite u dve kratke recenice zasto taj
  nema sanse , nema objave komentara.
  PS Ne znam da li je neki medij objavio, ali danas pocinje proces protiv 143 turskih vojnika, koji su izbegli
  smaknuce ali im preti dozivotna.

 5. ….a nekima koji ismevaju vlast bice skracena emisija na pola sata, da ne mogu da se bune da je ukinuta!

 6. Meni brate,na ovoj slici,mnogo lice!

 7. Nas i Turaka 70 miliona…!!! cca…? Mada nije 1389. vise lici na 1939. u kada smo takodje potpisivali Paktove…

 8. Da li su za nahvatane novinarcice napravili mali provizorni oborcic gde oni cucore i mrdaju se, ili su predstavljeni u prigodnim teglama.

 9. Mili moji Njuzovci, šta vam se to ovi dana dešava? Komentare mi ne objavljujete, lajkove i dislajkove ne registrujete (svuda stoji nula)… Da sve ovo nema neke beze s Erdoganom? Živ nisam…

 10. Ovaj put su dobro prošli ako ih opet uhvate odseći će im lajave jezike,kaznu da odsluže dobrotvornim radom na Pinku i Hepiju da nauče šta je novinarstvo.

 11. Vidim da je Vučić Boj na Kosovu gledao iz potpuno drugog razloga. Mora da mu se dobro preznojila čokoladna zvezda dok je zamišljao kako jednog dana prolazi kroz veliki đevrek od kartona, a dva janičara sa isukanim sabljama samo skreću, skreću…

 12. Gluplji tekst nisam video !!!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix