njuz-autor

AUTOR: urednistvo

23. apr. 2011

U Libiji primirje zbog prenosa derbija na Al Džaziri

Požrtvovanje i borbenost na delu

TRIPOLI, 23. april 2011. (Njuz) – Vest da će TV stanica Al Džazira direktno prenositi današnji 140. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, naveo je predstavnike Gadafijevih trupa i libijskih pobunjenika da kasno sinoć sednu za pregovarački sto i dogovore primirje, koje će biti na snazi danas između 18 i 21 čas.

Sukobljene strane izdale su zajedničko saopštenje u kojem izražavaju radost što će u teškim danima po ovu zemlju moći da uživaju u dobroj utakmici, ali i žal što će derbi proći bez najvatrenijih zvezdinih navijača.

Vest o primirju zbog srpskog derbija, domaća javnost je primila sa nevericom. Njuz je ovim povodom tražio izjavu od nekoliko političara, analitičara, sociologa, kao i bivših fudbalera, ali su svi odbili razgovor, uglavnom uz obrazloženje da „ne znaju šta da kažu zbog ove nesvakidašnje odluke“.

Neposredno pred zaključenje ovog teksta poznati reditelj Gorčin Stojanović kontaktirao je našu redakciju.

– Krajnje je očekivano interesovanje libijskog naroda za večiti derbi, jer predstojeća utakmica u mnogome personifikuje sukob u toj zemlji. U derbiju nas očekuje fanatična borba, mnogo grubih startova i incidenata, ali što je najvažnije odsustvo bilo kakve tehničke potkovanosti, što može da se posmatra i kao obrazac sukoba u toj zemlji. Sasvim je logično da se, upravo zbog borbenosti bez tehnike koja može da se okarakteriše i kao svojevrstan „gerilski fudbal“, jedan libijski pobunjenik ili priparnih Gadafijevih snaga, pre poistoveti sa Koromanom ili Smiljanićem, nego sa Mesijem ili Ronaldom – rekao je Stojanović, koji je najavio i četiri kolumne o ovom derbiju, čim završi tekst o presudama Haškog tribunala u poslednjih godinu dana, novoj instalaciji Marine Abramović, proširenju parking zona u Beogradu i daljoj sudbini CERN-a.

Marko Dražić

Radislav Malinović

 1. Seminarski kaže:

  Sve zahvaljujući aktivnostima 50.000 libijskih hakera koji su naterali javni servis (RTS) da pusti direktan prenos

 2. Tetka kaže:

  Oće li g-din Stojanović doći na (Gadafijevoj) kamili na stadion?

 3. Ljix kaže:

  U svakom tekstu mora da stoji rečenica da je neko sa nevericom primio neku vest. Kad će jednom neko da primi neku vest sa Vericom, aman?!

 4. Jordan kaže:

  Vidim braca libijci se pripremaju da pobede NATO, kao ono mi onomad. Uz pesmu i igru (u ovom slucaju fudbal).

  1. Ljix kaže:

   Ma da, uterivanje demokratije putem bobmi NATO pakta je prava stvar. Vidiš kako je nama sada lepo od kada su nam uterali…

 5. scoby kaže:

  Kad Crkva nesto naredi, to je Zakon za “Delije”.Svetla tradicija traje od vremena kada je arkan bio “vodja navijaca” i vodio krstaski rat protiv nevernika svih boja i veroispovesti. Steta sto se Crkva oglusila o pravedni apel klubova da pomeri Uskrs.

 6. Tagore kaže:

  Nijel’ to ona unapred dogovorena Velikosubotarska utakmica Zvezdočka-Patlidžan na ”Maracana Municipal Stadium in Rio de Janeiro” od 205000 kapaciteta i 155000 sedišta – koji nam je velikodušno poklonio počasni pre'sednik Srbije Putjin?
  U međuvremenu, Car Putjin je pokušao prodati Srbiji ratoborno pocinkovano staro gvožđe i jednu mlađu podmornicu ‘zinc-zinc’ za našu podivljalu rečicuu Nišavu, i sve to na kredit od 3-4 milijarde evra. :))

 7. Tagore kaže:

  Ovi ‘naprednjaci’ čije minuse ne kontam, još nisu posjetili stadion moje CRVENE ZVEZDE, te nikada neće ni znati gdje se BEARA nalazi !
  Moji naučni znalci se u njihovim snovima sunčaju na Marakani Rijeke Januara…

 8. Tagore kaže:

  Ne radujmo se podmukloj vrlini vaskršnjem poklonu iz pozadine !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *