njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

11. jan. 2014

U okviru projekta „Beograd na vodi“ sve gradske institucije se sele na splavove

Istraživanje pokazalo da će biti znatno jeftinije da se institucije presele na splavove

BEOGRAD, 11. januar 2014, (Njuz) – Projekat „Beograd na vodi“, u koji će arapski investitori uložiti 3,1 milijardi dolara, predviđa da se sve institucije Grada Beograda u naredne tri godine presele na splavove duž obala Save, saznaje Njuz.

Institucije će biti preseljene zbog uštede, jer su analize pokazale da će za budžet biti znatno jeftinije da budu smeštene na splavovima nego u skupim poslovnim zgradama u kojima se sada nalaze.

– Opsežne analize pokazale su da veliki broj zaposlenih u državnoj upravi dobar deo radnog vremena provede ispijajući kafe i pića u kancelarijama ili okolnim kafićima, tako da je ovo prilika da spojimo lepo i korisno. Splavovi su idealne lokacije jer će zaposleni moći istovremeno da rade i opuštaju se, a pretpostavljamo da će mnogi od njih ostajati i prekovremeno na radnom mestu uveče i vikendom – rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Siniša Mali.

Prema njegovim rečima, na ovaj način biće ostvareni i davnašnji planovi da svi gradski organi budu koncentrisani u jednom delu grada, što će značajno olakšati njihovo funkcionisanje.

– Verujemo da će ovo biti jako dobro i za građane. Primera radi, zamislite da se, recimo, gradski urbanistički zavod nalazi na brodu „Krivi Stojko“. Građani više ne bi morali da se muče odlazeći na određenu lokaciju kao do sada, već bi mogli u različitim delovima grada na obali da sačekaju brod i predaju dokumenta za uknjižbu objekata ili građevinsku dozvolu – objasnio je mali konkretne koristi od ovog projekta.Za sada ne postoje zvanične procene koliko bi splavova bilo potrebno za ceo poduhvat, ali nezvanično figurira cifra da bi, osim postojećih, moralo da bude izgrađeno još oko 500 splavova kako bi svi zaposleni u gradskoj upravi mogli da budu smešteni u novi ambijent.

Nenad Milosavljević

 1. mko kaže:

  mali je predložio da se nakon završenog radnog vremena državne institucije mogu lako pretvoriti u državne klubove i lokale koji bi radili do narednog jutra, iz kojih bi se dodatno punio budžet grada

 2. Boban 56 kaže:

  Zanima me,gde ce da pristaje taj brod “krivi Stojko”,imao bih da zavrsim neki poslic?

 3. Ja sam kaže:

  Slutim da cemo uskoro svi biti na vodi i parcetu hleba, napredno zasoljenim.

 4. celtic kaže:

  Krivi Stojko pobijedio. Bravo, Redakcijo!!!!

 5. scoby kaže:

  Ideja sa kaficem nije nova, toga se vec ranije setio sada ex gradonacelnik, kada je u prizemlju poslovne zgrade Gradske uprave u ul. 27. marta, otvorio kafic sa pratecom bastom.

 6. Tagore kaže:

  Ako se korito Save neki dan izlije zbog težine arapskih dolara, sve nelegalne dvospratnice na obali Save kod Bloka 45 ima da sa potope, kao i ”artistička” zdanja i imanja radnih vlasnika udarne kategorije.
  http://www.blic.rs/data/images/2014-01-09/421104_toma-vikendica_ff.jpg

 7. Gagi kaže:

  Poslanica Adžemović je imala specijalnu misiju provjere ekonomskog potencijala objekata na vodi, nije ona tamo išla što joj se ide…

 8. aleksandar kaže:

  splavarke bi lakse dolazile na posao

  1. Vitez kaže:

   Zato je ovaj proekat podržao i Ministar kulture. Tu je bluzu i pic. park, pošto nema studenata na Ekonomiji., prešli na SegaMega, a ostatk u parku.

 9. nisam bezobrazan kaže:

  ” I nemoj da neko kaze napred, vec zamnom. I neka vam Tomin i Bacevicev svetli primer bude vodilja. Gradite splavove, sojenice, vikendice… bitno je da ne budu na vase ime. Priobalje je plavno, dozvole se ne dobijaju i ako se traze, tako da je sve legalno”. Zakljucak glavnog odbora i predsednika SNS-a Aleka Picoustog

 10. zexx kaže:

  I onda bi za promenu mogli da rade nesto korisno.
  Da ravnaju talase lopatom ili vezuju vodu u snopove.
  Do sad su samo mlatitli praznu slamu i pretovarali iz supljeg u prazno.Ovo na vodi ce im biti mnogo laski poslovi,a za nijasnu ce biti bolji nego prethodni.

 11. Tagore kaže:

  Porumeneo od bezalkoholnih pića?
  http://www.blic.rs/data/images/2014-01-12/421583_bratislav-dikic-01rasfoto-oliver-bunic_ff.jpg

  Pretučeni žandarm Nenad Maksimović (33), član obezbeđenja bivšeg komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića, kome su troje nečasih ljudi u petak u 5.45 sati ispred kafića ”Process”, u Ulici 7. jula u Nišu slomili stolicu i šanak po glavi, je branio bistru vodu duboke Nišave od arapskih investitora.
  Vlasnik niške državne bolnice je zaposlio priju da ga u bolničkoj sobi prve klase pripazi od silnih bakterija i sitnih mušica koje zadnjih godina u tom delu nenaoružanog svetla kruže.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *