nazad na vrh

U Pančevu ispušten vazduh u vazduh

Pančevci još uvek nisu sigurni kako će ispuštanje vazduha uticati na njihov proces disanja

PANČEVO, 30. septembar 2013, (Njuz) – Iz atmosfere planete Zemlje jutros je nad Pančevom, prirodnim procesom, u vazduh ispuštena određena količina vazduha, saznaje Njuz.

– Došlo je do ispuštanja manje količine vazduha u vazduh, što su građani mogli da osete, ali nije poznato koliko tačno, jer aparati pančevačkog monitoringa zagađenja ne mere koncentracije ove materije – izjavila je za Radio Pančevo sekretar za ekologiju Olga Šipovac.

Stanovnici naselja Vojlovica koji žive u blizini mesta gde je ispuštena najveća količina vazduha, žalili su se da su zbog nedostatka zagađenja morali dva sata da drže maramice natopljene toksičnim materijama na ustima i nosu, a u okolini fabrike se još oseća miris vazduha, javili su lokalni mediji.

Hitna pomoć nije primila nijedan poziv iz tog dela Pančeva, niti je intervenisala, rečeno je u toj službi agenciji Beta.

Do incidenta je došlo oko 8 sati, pa je pogon Hemijske industrije pojačao svoje aktivnosti u 9.45 časova, nakon čega je dejstvo vazduha počelo da slabi, saopšila je “Petrohemija”.

Pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine je na terenu, ali kaže kako je “opasnost od vazduha u Pančevu najverovatnije prošla.”

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Koji ste vi carevi, to je neverovatno.

  2. pancevacka parfimerija je izrazila zabrinutost.

  3. od vazduha se ne zivi, nek pojacaju ispustanje bojnih otrova i toksicne hemije, sto ima neku vrednost na trzistu, da narodu lakne malo

  4. 30. septemba počinje i oktobarska evolucija 1917.
    Za trijes dana mraz će pustiti vetar u zrak…

  5. Šta oštrite kitu na rafineriju kad je poznato da 90% zagađenja pravi Azotara? Opet pišate po Rusima bez razloga?

  6. Skocila prodaja cigareta 200%

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix