njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

30. sep. 2013

U Pančevu ispušten vazduh u vazduh

Pančevci još uvek nisu sigurni kako će ispuštanje vazduha uticati na njihov proces disanja

PANČEVO, 30. septembar 2013, (Njuz) – Iz atmosfere planete Zemlje jutros je nad Pančevom, prirodnim procesom, u vazduh ispuštena određena količina vazduha, saznaje Njuz.

– Došlo je do ispuštanja manje količine vazduha u vazduh, što su građani mogli da osete, ali nije poznato koliko tačno, jer aparati pančevačkog monitoringa zagađenja ne mere koncentracije ove materije – izjavila je za Radio Pančevo sekretar za ekologiju Olga Šipovac.

Stanovnici naselja Vojlovica koji žive u blizini mesta gde je ispuštena najveća količina vazduha, žalili su se da su zbog nedostatka zagađenja morali dva sata da drže maramice natopljene toksičnim materijama na ustima i nosu, a u okolini fabrike se još oseća miris vazduha, javili su lokalni mediji.

Hitna pomoć nije primila nijedan poziv iz tog dela Pančeva, niti je intervenisala, rečeno je u toj službi agenciji Beta.

Do incidenta je došlo oko 8 sati, pa je pogon Hemijske industrije pojačao svoje aktivnosti u 9.45 časova, nakon čega je dejstvo vazduha počelo da slabi, saopšila je “Petrohemija”.

Pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine je na terenu, ali kaže kako je “opasnost od vazduha u Pančevu najverovatnije prošla.”

Viktor Marković

 1. Moja baba kaže:

  Koji ste vi carevi, to je neverovatno.

 2. kralj milutin kaže:

  pancevacka parfimerija je izrazila zabrinutost.

 3. himalajac kaže:

  od vazduha se ne zivi, nek pojacaju ispustanje bojnih otrova i toksicne hemije, sto ima neku vrednost na trzistu, da narodu lakne malo

 4. Tagore kaže:

  30. septemba počinje i oktobarska evolucija 1917.
  Za trijes dana mraz će pustiti vetar u zrak…

 5. Stanarević kaže:

  Šta oštrite kitu na rafineriju kad je poznato da 90% zagađenja pravi Azotara? Opet pišate po Rusima bez razloga?

  1. Slanik kaže:

   Kanda si se obradovao kad su umarsirali?

 6. Sale kaže:

  Skocila prodaja cigareta 200%

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *