Gondola će usporavati iznad svih gradilišta koje je vlast otvorila
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

24. feb. 2018

U slučaju gužvi u metrou Beograđane će prevoziti gondola

BEOGRAD, 24. februar 2018, (Njuz) – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je kako će u slučaju gužvi u metrou građane do željene destinacije prevoziti gondola.

– Nakon što smo nedavno u probni rad pustili metro koji će biti gotov za nekoliko godina, javilo nam se dosta zabrinutih građana koji su pitali šta će se desiti u slučaju preopterećenja linija jer se očekuje da Beograđani u potpunosti napuste vožnju automobilima i gradskim prevozom i pređu isključivo na korišćenje metroa. Poručujem svima da se ne brinu jer smo na sve mislili, tako da će u slučaju gužvi, putnici moći da se prebace na neku od linija gondole, čijom trasom ćemo se ovih dana takođe provozati, u trolejbusima jer najviše podsećaju na žičaru – rekao je Siniša Mali.

– Svi koji budu žurili na posao tokom jutarnjeg i popodnevnog špica, a ne mogu da uđu u neki od vagona u metrou, moći će da uživaju u panorami grada sa visine od nekoliko desetine metara. Za početak ćemo izgraditi dve linije žičare: Prvu, koja će spojiti Makiš i Mirijevo preko Beograda na vodi, sa usputnim zadržavanjem na Adi Huji i drugu, koja će spojiti Zemun i Mirijevo, uz predah na Kalemegdanu. Gondola će usporavati iznad svih gradilišta koje smo pokrenuli poslednjih nekoliko godina pa će tako iznad Beograda na vodi putnici moći da uživaju u pogledu na kule koje su izgrađene, a koje će biti gotove za nekoliko godina – rekao je gradonačelnik i dodao kako će karta za metro važiti i u gondoli, dodatnih sat i po.

Tokom promocije beogradske gondole, našem reporteru je pozirala i Aja Jung koja je pokazala  karte za beogradski ski pas.

Miroslav Vujović

 1. scoby kaže:

  Kako se niko iz redova unapređenih šešeljoida nije setio rikši? Kad njihovi botovi izgube svoj unosni posao, moći će na miru da se posvete ovom alternativnom, a tako ekološkom vidu transporta…

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa zar malom nije poznata stara srpska izreka: ,,ko visoko leti……” – bolje neg se čuvaju gondola, za njih je pod zemljom najsigurnije (ili ,,ispod žita”)

 3. zivorad stankovic kaže:

  Pa da mi smo ipak nebeski narod!

 4. Ja sam kaže:

  Pametnjaci u GSP-u vec krenuli u postizbornu sns buducnost.
  Umesto 80 trolejbusa, kao apsolutno najmanje zagadjivace, beogradjane ce prevoziti nekoliko puta skuplji elektrobusevi. Putujuce furune, autobusi iz prislog veka, i dalje ce klaparati bulevarima. Postojeca trolejbuska infrastruktura, koja ima enormnu vrednost, prodace se budzasto, ili postati plen sakupljaca sirovina.
  P.S.
  A kada se i gondole prepune tu je kanal Dunav-Egejsko more-pustinja Sahara.

 5. Baba kaže:

  Njuz deco, vi mi olaksavate starost. Hvala vam. Mozda ove vizije dr a Malog se ostvare u dalekoj buducnosti. Ne zaboravimo “1000 milja pod morem” i druga prorocanstva.

 6. Strani Placenik kaže:

  Sad Sam bio na sajtove Informera i kurira. Mogu reci da su zesci od Njuzovaca. Pa Njuz (uz duzno postovanje) im nije ni do kolena. Tako da se bavim mislju da se za vesti u ogledalu skroz na skroz prebacim na ova dva sajta.

 7. voya montoya kaže:

  Da li se pise Gondola ili Gandula,u vreme Gungula…?!Elem,nesto ce se njihati ,iznad Beograda…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *