Šitom Srbije obeležen Dan Vučićeve žrtve
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

12. jul. 2017

U Srbiji obeležen Dan sećanja na mučko gađanje Vučića kamenom u Srebrenici

CELA SRBIJA, 11. jul 2017, (Njuz) – U Srbiji je danas svečano obeležen 11. jul, Dan sećanja na mučko gađanje Vučića kamenom dok je boravio u Srebrenici 2015. godine.

Iz kabineta predsednika podsetili su na ovaj nemio događaj koji se dogodio u Potočarima u opštini Srebrenica.

– Svi znamo šta se dogodilo 11. jula, događaj koji nijedan narod na Balkanu ne sme da zaboravi. Tog dana, tadašnji premijer, a sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, mučki je u Potočarima napadnut kamenom koji ga je pogodio u glavu i lakše povredio. Podsećamo da su Vučića gađali i flašama i cipelama i da su mu tom prilikom slomljene naočare, ali da je, uprkos svemu, on stoički podneo žrtvu i kao feniks se izdigao iz razularene mase i uspeo da, zajedno sa obezbeđenjem, dotrči do svoje limuzine. Ne ponovilo se nikada i nikome! – stoji, između ostalog, u saopštenju iz predsedničkog kabineta.

– Nedvosmislena namera okupljenih građana bila je da premijera Srbije potpuno istrebe, što bi za Srbiju predstavljalo pravu katastrofu jer ne postoji, niti će ikada postojati, zamena za Aleksandra Vučića. Najgore od svega je što postoje ljudi koji negiraju ovaj incident – stoji na kraju saopštenja.

Građani su na ulicama širom Srbije odali počast Vučićevoj žrtvi, a prema običaju, oni su nosili veliki kamen i ogromne naočare, čime su simbolički želeli da pokažu koliko breme je srpski predsednik tada morao da podnese.

Kako nezvanično saznajemo, iz kabineta predsednika Srbije vladi je poslat predlog da se od naredne godine, pored pomenutog, obeležava i Dan sećanja na mučka novinarska pitanja koja su postavljana Vučiću.

Miroslav Vujović

 1. Sofija kaže:

  Treba da se uvede drzavni praznik sto je AleVu pretek'o u Potocarima!

 2. Ja sam kaže:

  Bilo bi bolje da je otisao na Zakintos, preobucen u Amera, i tamo muvao neku konobaricu iz Srbije.
  Svecanost bi bila veca.

 3. scoby kaže:

  Kako bi tek prošao da nije imao blindirani kišobran ”Mile Dragić” M2015?

 4. ZoinMihailo kaže:

  Ove godine predsednik nije išao u Srebrenicu jer su obećali da neće da ga gađaju kamenjem.

 5. voya montoya kaže:

  Ova gospodja na slici,levo,sa belom maramom i kisobranom,sa tamnim naocarima mora da je agent MI 6…Ili agent KGBa…Video sam je i na inauguraciji Trampa kao i na inauguraciji AVa…???Umalo ubise coveka na Vjetrenog Vojvodu…!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *