Stručnjaci su otkrili ogromnu bitkoin žilu koja se pruža kroz kompjutere u celoj zemlji
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

13. dec. 2017

U Srbiji otkriveno veliko nalazište bitkoina

BEOGRAD, 13. decembar 2017, (Njuz) – Gotovo cela Srbija leži na ogromnom nalazištu bitkoina, potvrdila su istraživanja Rudarsko-geološkog fakulteta (RGF), koji trenutno analizira mogućnosti eksploatacije ovog vrednog resursa.

Stručnjaci sa RGF-a otkrili su ogromnu bitkoin žilu koja se pruža kroz kompjutere u celoj zemlji, a za eksploataciju su zainteresovani, između ostalih, i Rusi Amerikanci i Kanađani.

– Iskopavanje bitkoina bi moglo da počne već sutra, ali Srbija za to nema dovoljno sredstava. Zato će najverovatnije ova rudna bogatstva biti data na koncesiju ponuđaču koji na raspolaganju ima najviše kompjutera za iskopavanje, a Srbija će od svakog bitkoina dobiti određeni procenat – izjavio je Tomislav Đerić, jedan od stručnjaka koji je učestvovao u istraživanju.

Osim bitkoina, utvrđeno je da postoje i bogate naslage valuta lajtkoina i pirkoina, s tim što je njihova vrednost na tržištu dosta manja od vrednosti bitkoina.

– Lajtkoine i pirkoine smo otkrili sasvim slučajno, ali su u pitanju velike rezerve i njih bismo, ako dođe do početka eksploatacije bitkoina, iskopavali sopstvenim snagama jer je njihovo rudarenje dosta lakše i jeftinije – naveo je Đerić i izrazio očekivanje da će eksploatacija digitalnih ruda u narednim godinama povećati bruto-društveni proizvod za oko 20 odsto.

– Ukoliko bismo uspeli da sami iskopavamo i sve bitkoine na kojima leži naša zemlja, niko više ništa ne bi morao da radi. Kompjuteri bi radili sve, a BDP bi za dva meseca skočio za 500 odsto. Dobro, radio bi možda Vučić nešto, ali ne zato što mora nego samo iz navike – zaključio je Tomislav Đerić.

Nenad Milosavljević

 1. boljitak kaže:

  Napravili ste gresku.Otkriveno ogromno nalaziste “bitiidiota”.

 2. voya montoya kaže:

  Da li se mogu kreditno zaduziti u bitkoinima…? U Srbiji je unosno bitkonj,to je najevropskije,te ce Palmu ukucati na apoenu od jednog bitkonja…

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Iz solidarnosti prema fikuskinji, koja je izjavila da novinari prvo treba da dodju u komitet partije po dozvolu o čemu da pišu, a o čemu ne, nisam hteo ovo da komentarišem. Al sad, kad je javno objavljeno da su stanovnici iz regiona došli da se sa domaćima tuku oko plena, predpostavljam da je i vama jasno do čega dovodi neodgovorno novinarsko pisanje i koliko ste vi, novinari, krivi za huliganstvo i pljačku!

 4. Sasa kaže:

  U Beogradu je nadjen Mali-Koin, ali nista ne vredi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *