njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

14. okt. 2020

U Srbiji počeo treći talas širenja panike iz kriznog štaba

BEOGRAD/SREMSKA KAMENICA, 14. OKTOBAR 2020, (Njuz) – U Srbiju je stigao dugo predviđani i očekivani treći talas širenja panike iz kriznog štaba, a trenutno niko ne zna koliko će on trajati.

Nadležni upozoravaju građane da preduzimaju sve mere zaštite od paničnih nastupa članova kriznog štaba, kao što su zaštitni čepovi u ušima i izbegavanje izlaganja medijskim sadržajima.

– Svuda u okruženju panika je počela da hvata zalet, pa bi bilo iluzorno očekivati da se kod nas neće desiti, pogotovo kad znamo koliku su paniku članovi kriznog štaba i političari podigli tokom prvog talasa korone. Molimo građane da budu odgovorni i da se čuvaju kako u narednim nedeljama ne bismo imali vrtoglav rast broja zaraženih panikom – kaže za Njuz Jovan Vranjković, analitičar za proučavanje panike i vanrednih ituacija iz Sremske Kamenice.

Prema nekim procenama, pik trećeg talasa panike mogao bi da se desi polovinom decembra, ali se može desiti da bude i ranije.

– Ukoliko doktor Predrag Kon bude češće objavljivao statuse na Fejsbuku, moguće je da u pik talasa uđemo i ranije, već tokom novembra. Koliko će taj pik trajati, to zavisi isključivo od broja konferencija kriznog štaba, broja paničnih SMS-ova koje budu slali građanima, ali i od količine dramatičnosti u obraćanjima predsednika Srbije Aleksandra Vučića – zaključio je Vranjković u izjavi za Njuz.

Nenad Milosavljević

  1. Milan (nisam odavde) kaže:

    Pošto je DrKon prešao sa digitalnog na ručno računanje zaraženih i umrlih, možda u ovom trećem talasu bude puno iznenadjenja. A šteta, gradjani taman skinuli maske i počeli da žive kao bez korone!

  2. Dragana kaže:

    Sto ne rekoste da su naredne dve nedelje kljucne?

  3. Vlaska magija kaže:

    Ključno bi jedino bilo kad bi se ceo krizni štab survao u pakao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *