nazad na vrh

U Srbiji počeo treći talas širenja panike iz kriznog štaba

BEOGRAD/SREMSKA KAMENICA, 14. OKTOBAR 2020, (Njuz) – U Srbiju je stigao dugo predviđani i očekivani treći talas širenja panike iz kriznog štaba, a trenutno niko ne zna koliko će on trajati.

Nadležni upozoravaju građane da preduzimaju sve mere zaštite od paničnih nastupa članova kriznog štaba, kao što su zaštitni čepovi u ušima i izbegavanje izlaganja medijskim sadržajima.

– Svuda u okruženju panika je počela da hvata zalet, pa bi bilo iluzorno očekivati da se kod nas neće desiti, pogotovo kad znamo koliku su paniku članovi kriznog štaba i političari podigli tokom prvog talasa korone. Molimo građane da budu odgovorni i da se čuvaju kako u narednim nedeljama ne bismo imali vrtoglav rast broja zaraženih panikom – kaže za Njuz Jovan Vranjković, analitičar za proučavanje panike i vanrednih ituacija iz Sremske Kamenice.

Prema nekim procenama, pik trećeg talasa panike mogao bi da se desi polovinom decembra, ali se može desiti da bude i ranije.

– Ukoliko doktor Predrag Kon bude češće objavljivao statuse na Fejsbuku, moguće je da u pik talasa uđemo i ranije, već tokom novembra. Koliko će taj pik trajati, to zavisi isključivo od broja konferencija kriznog štaba, broja paničnih SMS-ova koje budu slali građanima, ali i od količine dramatičnosti u obraćanjima predsednika Srbije Aleksandra Vučića – zaključio je Vranjković u izjavi za Njuz.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Pošto je DrKon prešao sa digitalnog na ručno računanje zaraženih i umrlih, možda u ovom trećem talasu bude puno iznenadjenja. A šteta, gradjani taman skinuli maske i počeli da žive kao bez korone!

  2. Sto ne rekoste da su naredne dve nedelje kljucne?

  3. Ključno bi jedino bilo kad bi se ceo krizni štab survao u pakao.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix