Dan slobode medija da objave sve šta žele dokle god je to ne ugrožava vlast je ustanovljen s ciljem da se podigne svijest o značaju slobode štampe da ne napada vladajući režim
njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

03. maj. 2018

U Srbiji proslavljen Dan slobode medija da objavljuju šta se sme

BEOGRAD, 3. maj 2018, (Njuz) – Svi lokalni i nacionalni mediji širom zemlje proslavili su danas Dan slobode medija da objavljuju šta smeju i šta im se kaže.

Dan slobode medija da objave sve šta žele dokle god je to ne ugrožava vlast je ustanovljen s ciljem da se podigne svijest o značaju slobode štampe da ne napada vladajući režim i da bi se urednici medija podsetili da kompanije koje se reklamiraju kod njih lako mogu da prestanu to da rade.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je 3. maj svim medijima, navodeći da je taj dan prilika da se još jednom ukaže na značaj “slobode izražavanja do one granice koja je dopuštena i koja zna šta je dobro za nju.”

– U Srbiji su stvoreni uslovi za slobodan i neometan rad svih medija koji nemaju ništa protiv da neko prvo prekontroliše šta će biti objavljeno, navodi gospodin Vučić u čestitki novinarima, udruženjima novinara i zaposlenim u sredstvima javnog informisanja u Srbiji. – Proveriću da li ste ovo objavili, kao i komentare ispod teksta, napomenuo je on.

Premijerka Ana Brnabić uputila je čestitku u kojoj je poručila da Vlada Srbije razume značaj nesputane novinarske reči, “naravno, sve dok te reči nisu na primer “slab BDP” ili “diktatura”.

– Naša je obaveza da negujemo otvoren i transparentan odnos prema medijima, kako bi oni znali šta se sme a šta ne, navela je Brnabić u čestitki.

Viktor Marković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Zbog čega se novinari i EU toliko bune? Predsednik vlade, svi ministri i razni funkcionerčići svih nivoa, ništa ne smeju i ne mogu da izjave dok ON ne odobri i dozvoli. A ON tako puno radi, gradi, otvara, menja, poboljšava i sad neko to neće da vidi. Ipak je ON prvo bio ministar informacija za novinarstvo zadužen. Ako je nešto naučio, naučio je kako treba sa novinarima, A pošto je već jako dugo ,,na brdu”, valjda bolje vidi od svih ,,pod brdom”. Istina i činjenice ni u njegovom radu ni u rezultatima a prema tome ni u novinama, nemaju šta da traže. U njegovom svetu postoji samo jedna istina. I dok je njega, tako će biti!

 2. Svejk kaže:

  Da mi je znati ko piše političarima tekstove koje oni javno čitaju bez prethodnog cenzurisanja.
  Budale!

 3. voya montoya kaže:

  Sta se sme,a po unutrasnjem autoritetu i mora-nije tesko,pa makar i 500 godina…Danas nema kolceva i nabijanja na koceve,ali raji je to najvisi stepen slobode,usaglasen sa svim Poglavljima soping-mola Srbija.

 4. Jan kaže:

  Sami mediji prilikom osnivanja moraju ispunjavati uslov da sve bude u nacionalnom interesu a nacionalni interes je onaj koji ima vladajuća stranka . Onim medijima koji i dobiju dozvole je samim tim znatno olakšan rad u vezi političkog informisanja jer samo čitaju već napisane vesti i ne moraju da razmišljaju o tome šta tamo piše i da li će odgovarati zbog toga .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *