njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

16. apr. 2013

U Titovom sefu pronađen precizan plan za sprečavanje građanskog rata u Jugoslaviji

U sefu detaljno opisano kako sprečiti potencijalni sukob Srba i Hrvata

BEOGRAD, 16. april 2013, (Njuz) – Državna komisija koja je dobila zadatak da nakon 33 godine od Titove smrti otvori sef sa poverljivim stvarima bivšeg predsednika SFRJ, pored zlata i brilijanata, u njemu je pronašla i detaljan plan za sprečavanje građanskog rata na prostoru bivše Jugoslavije.

Predsednik tročlane komisije Oliver Antić kaže za Njuz da su u Titovom sefu pored manje-više očekivanih stvari pronašli i nešto za šta su ubeđeni da bi potpuno promenilo tok istorije “samo da se neko setio da virne u sef pre 30-ak godina”.

– U sefu smo pronašli oko 30 kilograma zlata, nekoliko predmeta od brilijanata, određenu količinu deviza, austrijsko-ruski i rusko-srpski rečnik, kao i par lula. I taman kada smo planirali da ga ponovo zapečatimo, kolega je primetio jednu prašnjavu kutiju na kojoj je pisalo “Otvoriti dan nakon moje smrti!” – prepričava ceo postupak otvaranja sefa Oliver Antić.

– Kada smo otvorili kutiju pronašli smo zamotuljak papira na kojem su stajale jasne instrukcije šta treba raditi u slučaju da neko pokrene proces razdruživanja naroda u Jugoslaviji. Nakon podrobnije analize uputstava, shvatili smo da se radi o savršenom planu kojim bi se skoro momentalno rešili svi problemi na ovim prostorima, a posebno precizno je opisano rešenje pomirenja Srba i Hrvata, sa uputstvima o podizanju životnog standarda i dolasku perioda blagostanja – dodaje Antić.

– Zlato i drago kamenje smo zadržali u sefu dok ne vidimo šta ćemo s njim, dok smo 36.000 nemačkih maraka koje su takođe bile unutra, odlučili da uplatimo u republički budžet – potvrdio je za Njuz Oliver Antić.

Naredne godine trebalo bi da se otvore arhive Miloša Obrenovića, a kako Njuz saznaje komisija je u strahu da bi u njima mogli pronaći precizan plan za izbegavanje Balkanskih, kao i Prvog i Drugog svetskog rata.

Miroslav Vujović

 1. Sizif kaže:

  Voleo bih da prošetam grupom ljudi, građanstvom, običnim svetom da vidim da li će ova vest biti ozbiljno primljena. S obzirom na to da su neke Njuz vesti i ranije shvatane ozbiljno, s obzirom na tematiku, simpatije naroda prema bivšem Predsedniku, ne sumnjam da će ova vest poslužiti kao podloga ozbiljnim kafanskim analitičarima.

 2. Ja sam kaže:

  „Otvoriti dan nakon moje smrti!“
  Ето, знао сам да Тито није умро пре 33 године већ јуче.

  1. Yeljko kaže:

   Auu… bog te… ja maturir'o pre 33 godine?

 3. bik koji sjedi kaže:

  jasno pise,nemojte ni u kom slucaju zalupiti vrata americkom ambasadoru

 4. Djura kaže:

  Sizife, pa Njuz vesti su jedine ozboljne vesti u ovoj zemlji, zato nemoj ništa da brineš.

 5. mamara kaže:

  Miroslave, sedi! Čista 5 sa zvezdicom iz sastava!

  1. celtic kaže:

   A u đačku knjižicu upisati ‘ističe se’!!!!

 6. Džoni kaže:

  Pre bih rekao da su našli tompus ćopavog bravara.

 7. limundovac kaže:

  Bilo je sigurno više od 30 kg zlata , koji su komisija i vlastodršci zadržali i ovih dana ga negde u inostranstvu prodaju , jer piše u blicu da je “Cena zlata pala osam odsto, najveći gubitak za 30 godina” http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/377836/Cena-zlata-pala-osam-odsto-najveci-gubitak-za-30-godina

 8. Polovni Buntovnik kaže:

  Šta je sledeće, u Slobinom sefu se krije plan rešenja problema Kosova zbog kojeg bi mogli da ga posthumno kandiduju za Nobelovu nagradu za mir.

 9. Bogdan kaže:

  “austrijsko-ruski i rusko-srpski rečnik”!!! Boli me stomak od smeha.

 10. Miloje kaže:

  Kriju da je sef imao sedam pregrada i dve polu-pregrade!
  Plan je bio u pregradi..e,ne mogu se setiti-majku mu božju!

 11. Александар Хејтер kaže:

  У сефу су нашли и 149 комада драгоцених предмета Карађорђевића које су они однели из Србије приликом одласка у Енглеску, чиме су наши другови већ пола века објашњавали како су Карађорђевићи опљачкали земљу и побегли. Злато се после само телепортовало назад у сеф нашег великог друга. Узгред ово је само показатељ како смо имали већи стандард од Шведске, ако је ово заоставштина бравара, замислите колика су била примања доктора наука.

 12. Eh da ste ga nasli nekih 23 godine ranije, bilo bi mnogo bolje!

 13. Ja ja ja kaže:

  U sefu Milosa Obrenovica stojalo je da ce posle njega doci neki kralj Karadjordjevic posle jos jednog Karadjordjevica i da ce zeznuti celu Srbiju ujedinivsi je sa Kro i Slo!

  1. Tagore kaže:

   Ja, pa ja, ja sam, samo ja i još ja sve znamo i sigurno verujemo da u našim prijateljskim i neograničenim granicama širom sveta pokojnom Zagorcu, koji u sefu srpskog postojanja nikada umreti neće, možemo i da peremo noge.

   Ja, pa ja, ja sam, samo ja i još ja sve znamo…

 14. nastavak kaže:

  bice 2 dela

 15. stevica kaže:

  plan za sprecavanje gradjanskog rata po Titi je izgleda ovaj…sad sam nacuo bio sam u tom arhivu i otkrio sam…plan glasi ovako: “NE RUSITE MI JUGOSLAVIJU, NEMOJTE DA VAM USTANEM IZ GROBA, SRBI I HRVATI!!!“ U POTPISU TILE DRUG :D :D :D

 16. nonimus kaže:

  Čovek sprovodio plan. I to uspešno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *