njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

10. dec. 2013

Učlanila se u stranku zbog političkih uverenja

Devojka je shvatila da se program stranke poklapa sa njenim ličnim uverenjima / FOTO: Novosti

BEOGRAD, 10. decembar 2013, (Njuz) – Milica Tankosić (32), pravnica iz Beograda, učlanila se jutros u Srpsku naprednu stranku nakon što je utvrdila da se programska načela te partije poklapaju sa njenim ličnim političkim uverenjima.

Tankosićeva kaže da se na ovaj korak odlučila nakon što je uvidela da je ideologija Srpske napredne stranke najbliža njenom poimanju društvenog uređenja.

– Sa jedne strane me je privukla ta težnja ka državi socijalnog blagostanja za koju se zalaže SNS prema nordijskom modelu, a sa druge strane mi se sviđa što, ekonomski gledano, ne beže od kejnzijanskog modela liberalnog tržišta i saradnje sa svim zemljama sveta – kaže Tankosićeva.

Iz SNS kažu da je ovo učlanjenje bazirano na političkim uverenjima pokazatelj kako ta stranka “ima program”.

– SNS je brižljivo, godinama gradila svoj program, i drago nam je da je ova građanka to i prepoznala, i na osnovu poklapanja svoje i naše ideologije rešila da se učlani u našu stranku – kaže predsednik SNS Aleksandar Vučić, koji se nada da će se ovakav trend nastaviti.

– Učlanjivanje u stranku na konto vaših ličnih afiniteta je svakako dobro i za zemlju i za stranku, i mi smo sigurni da će se do 2020. skoro svaki treći građanin učlanjivati u neku vladajuću partiju na osnovu društvenog, ekonomskog i političkog programa – naglasio je Vučić.

Prema podacima Statističkog zavoda Srbije, u Srbiji postoji još oko 700.000 građana koji nisu članovi nijedne partije, a procenjuje se da bi čak oko tridesetak njih moglo da pristupi nekoj od partija nevezano za to da li je stranka na vlasti u tom trenutku.

Viktor Marković

 1. glavonja kaže:

  Neću!
  Hoću lovu i članstvo u upravnom odboru u Ovči, Borči, Vinči ili Serbian Airlinesima!

 2. Džoni kaže:

  Kako riba dobro laže, čudo da i pre nije bila član neke stranke.

 3. Ja sam kaže:

  Nema te stranke, njenog programa, ideje, misije i vizije, zbog koje ja necu biti veran svojoj direktorskoj fotelji i poneti je sa sobom u nju.
  P.S.
  Razlike i slicnosti izmedju TV PINK i SNS :
  -Pink istovremeno daje sve svoje programe a SNS menja jedan po jedan.
  -Ideologija koju sire i clanstvo su im identicni.

 4. himalajac kaže:

  cim se oformi stranka ciji ce politicki program obuhvatati hapsenje dacica, mrke, i ostalog sps kadra ,zucka,cokija, prostitutki sa televizija, i one koji ih snimaju, politickih manekena, arogantnih idiokratnih narcisa poput jeremica, sutanovca, narkomana, narko dilera, obezbedjenja -ubica, i onih koji ih angazuju, navijaca sa srafcigerima i nozevima u dzepu, kao i zandara i svih pandura koji sprovode vlast po svom dzepu, a nasilje po dacicevom, e tada cu da se uclanim u tu stranku

  1. MODESTI BLEJZ kaže:

   Ej, himalajac, moj tata hoce da oformi tu stranku. Zovem te, imas vezu za clansku kartu!

 5. nisam bezobrazan kaže:

  Uveren sam i obecavam da cu mnogo bolje ziveti kada dodjem na vlast. I da pojasnim JA cu bolje ziveti, za vas me bas briga. To su moja uverenja i sada kada ih znate, pozivam vas da me podrzite da dodjem na vlast, da bi mi bilo mnogo, mnogo bolje…

 6. gradjanin kaže:

  Uslov da se učlaniš u stranku jeste pročitana literatura o Baronu Minhauzenu i pripovetke od Radoja Domanovića: Rodoljupci i ona priča u kome slepac bude izabran za vođu pa sav narod ide za njim držaći se za ruke, ili ona u kojoj usijanim gvožđem žigošu narod da bi se znalo da žive u Srbiji, sve da se nauči DOBRO lagati i ubeđivati kako se super živi u Srbiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *