Ništa na Trgu republike će biti sličnog izgleda kao ništa sa ove slike
njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

14. aug. 2015

Udruženje ateista podiže 80 metara visoko ništa na Trgu Republike

BEOGRAD, 14. avgust 2015, (Njuz) – Srpsko udruženje ateista podići će na Trgu Republike u Beogradu 80 metara visoko ništa, po ugledu na ostala svetska udruženja ateista, koja već imaju slične spomenike u mnogim gradovima širom sveta.

Ništa, koje će biti visoko 80 metara, i neće moći da se vidi ni iz jednog kraja Beograda, biće podignuto na Trgu Republike petog novembra, na svetski dan ničega, izjavio je predsednik ovog udruženja Voja Antonić.

– Ideja je nastala još pre mnogo godina, ali zbog slabe finansijske situacije i loše infrastrukture organizacije nismo uspeli da je realizujemo sve do sada. Nadamo se da će ovo veliko ništa doprineti boljoj vidljivosti, kao i boljem tretmanu ateista u Srbiji – naglasio je on.

Stručnjaci smatraju da bi ništa od 80 metara na tako centralnom mestu moglo da bude i trn u oku verskim udruženjima u Srbiji, jer će biti veće i upadljivije od verskih građevina u Beogradu.

– Iako će ovo džinovsko ništa u neku ruku biti samo simbol onoga u šta ateisti veruju da se događa posle smrti, ipak mislim da je projekat megalomanski. Moglo se to sve postići i sa manjim ništa, koje bi možda bilo manji simbol, ali opet simbol – tvrdi psiholog i ekspert za religijska pitanja Aleksandra Janković.

Kako nezvanično saznajemo, pored toga što će biti visoko 80 metara, ništa će imati i oko 3 metra u prečniku i biće postavljeno tik kod prednjeg levog kopita spomenika konju na Trgu Republike.

Viktor Marković

 1. Suncica kaže:

  Dolazim na otvaranje. Odmah cu rezervisati pristupacan taxi za osobe sa invaliditetom koji ne postoji u Bg.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Nece moci, jel se na istom mestu vec nalazi identican spomenik, koji je podigla vlada od arapskih donacija!

 3. vladika valjevSki kaže:

  Zbog promene imena Trga Revolucije u Ljubljani neki mladi “ate isti” su mi obećali emiratski minaret na vodi.
  80 metara nebeske dužine ne mora biti baš nešto visoko ništa.
  PopiJo neki brđanski Srbo neku, pa cele noći ide nizbrdo preko sela i gunđa – komunisti, radikalisti, kapitalisti – i zlatni eho sa Crnog Vrha mu uzvraća – isti, isti…

  Ate isti svih zemalja, ujedinite se !

 4. Sp kaže:

  A u podnožju ničega, bi mogli da postave tablu bez natpisa, na kojoj bi zauvek nenapisana bila najdublja ateistička neverovanja.

 5. Boba kaže:

  “Iako će ovo džinovsko ništa u neku ruku biti samo simbol onoga u šta ATEISTI VERUJU da se događa posle smrti, ipak mislim da je projekat megalomanski.” Super je tekst samo ovo caps lock-ovano u mojoj referenci nikako ne ide u istu rečenicu… ;)

 6. Ne znam kako su mogli da dobiju dozvolu da postave tako nešto na trgu ali datum nikako nije slučajno odabran, na taj dan 2007. godine prvi kineski lunarni satelit je ušao u orbitu oko Mjeseca a Google je pustio prvu javnu verziju Android operatovnog sistema za mobilne uređaje. Slučajnost?? Ne bi reko!

 7. 2cirilo i metodije1 kaže:

  Bas lepo sto se u Srbiji gradi nesto , i ovo nista je bolje nego necije nesto . Valjda su inzinjeri zavrsili faks da ne grade obicni dunsteri .

 8. Алокин kaže:

  Ако нема баш ништа,
  и ништа је нешто (или ништа).

 9. Pajser kaže:

  Nema od tog ništa.

 10. mixon kaže:

  “My lack of god! It's Trotsky!”

 11. Miki kaže:

  Ih, slabo je to u odnosu na ono veliko betonsko ništa na Vračaru, pored biblioteke.

 12. Suhi Kruho kaže:

  Nije ni njima lako!
  King Fahd bin Abdulaziz Al Saud je mnogo patio na trgu srpske Republike, al’ nije mu se dalo.
  Španski kralj je zbog loše udate ćerke i zbog gubitka vojvodstva neke vanbračne sestre slomio kuk u lovu na štetnu slonovaču.
  Princ Al-Walid bin Talal bin Abdelaziz Al Saoud i princ Bill Gates su preko srpskih kredita humanitarno kupili Hôtel Four Seasons George-V u Parizu za zdravu hranu gladne dece po svetu, i princ Mohammed bin Zayed Al Nahyan je od vrućine po Beogradu na vodi počeo da se češa.
  Ateistički svrab može i da iznenadi diplomirani ugled srpskih vladara.

 13. dalonkerik kaže:

  Što se mene tiče mogu da posle jedni drugim dignu u vazduh i ovo ništa i krst.Ja sam ignorantni nihilista koji ceo svet i sva pitanja o stvarnosti ignoriše i zato ništa ne postoji za mene,na kraju ionako nije važno ko će šta da digne.

 14. ariela kaže:

  Ih i sad ce za nove generacije biti: ajd se nadjemo kod “nista” umesto kod “konja”…ako vec mora bolje kod “nothing”…otmenije je a?

  1. ethanol kaže:

   Ma kaki b'eee,
   Nodogradim ja jutros rano neki novi “wind blues” version 10 na moj stari komp od 1994. godine (na kome je do juče odlično radio moj pirat Windows 95), i nova verzija mi špijunski pokrade sve tajne račune koje mi je naša Cica čuvala u Narodnoj Banci Srbije nedaleko od trgovinske Republike.
   Prokleti ateisti i Melinda Gates su mi pokrali 1.000 dinara, a na računu kod naše Zumbulke nisam ni imao više.

 15. voya montoya kaže:

  More da iz ove šume ne grunu Pakistanci maskirani kao Afganci,mnogo dobra ova slika,ima tu nešto ,samo da nisu Sirijci maskirani u Kosovare…itd.

 16. Ministar kaže:

  Ma samo kad bi poceli tamo na trgu da dele I nevidljive sadnice tresnjinog cveta, izazvali bi opstu sorku nevidljivih duhova penzionera, koja bi i najvece ateiste inspirisala da vec u avgustu upisu bogosloviju… a veliko nista bi ostavili vodji za predizborne potrebe.

 17. vladika valjevSki kaže:

  SPC zahteva da se zapadnjački ATEIZAM zabrani u Norveškoj, Švedskoj, Finskoj i u Laponiji zbog loše besplatne hrane u Helsinkiju. Ovi ateistički nadareni varvari, Vikinzi, Laponci i Sami su ove godine na “Restaurant Day” poklanjali samo ražnjiće od svih vrsti životinja i riba, pa “cupcakes” i grozne “cheesecakes speculoos”, te tako to nešto svašta, kao “brunch, vegan, barbecue, mezzes, street food, i neke glupe peruvjanske, švedske, finske, norveške, engleske, sardske ili indijske specijalitete, što je izazvalo ateističko nezadovoljstvo kod divljih severnjaka.
  SPC jednako zahteva da mi gradimo nove srpske škole i nove srpske crkve po celoj Rusiji, gde preko 100 miliona srećnih Rusa zarađuje više od 9.662 rubalja (oko 133 evra) mesećno, a samo 23 miliona ili 16 posto ukupne populacije zarađuje manje od toga. Hajde da zaposlimo Ruse širenjem pravoslavne kulture Srba u bogatoj Rusiji od 20 miliona ateističkih muslimana !

 18. Zoran kaže:

  Bolje da su dali pare crvi, negpo sto su dizali to nista.

 19. Abraque kaže:

  Veliko nista vec postoji na Trgu republike u Novom Sadu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *