njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

16. aug. 2014

Udruženje statista Srbije pohvalilo svoje članove koji su stajali iza Vučića

Statisti pohvaljeni jer su, osim stajanja, držali i hrpu papira

Statisti pohvaljeni jer su, osim stajanja, držali i hrpu papira

BEOGRAD, 16. avgust 2014, (Njuz) – Udruženje statista Srbije pohvalilo je danas četiri svoja člana koji su na konferenciji za štampu nekoliko sati stajali iza predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Iz ovog udruženja napominju da nemaju običaj da izdvajaju statiste, ali da ponašanje četvorice njihovih članova zaslužuje sve zasluge.

– Većina statista uglavnom nije tokom celog seta u kadru, što nije bio slučaj na Vučićevoj konferenciji za štampu u četvrtak kada je pričao o ugovoru sa Etihadom. Ipak, ni ova nesvakidašnja okolnost nije naše statiste omela da se pokažu u najboljem svetlu – izjavio je Drago Ignjatović iz ovog udruženja. On napominje da su, zbog težine posla, ovi statisti za ovu tezgu dobili 15, umesto standardnih 10 evra.

– Istraživanja do kojih smo došli pokazuju da je čak trećina gledalaca zaspala tokom prvih 40 minuta Vučićevog izlaganja. I pored toga, sto odsto naših statista iza Vučića uspelo je da ostane na nogama tokom čitavog njegovog monologa. Jedan statista je imao malu krizu kada je Vučić govorio o zakupu poljoprivrednog zemljišta, ali je na vreme uspeo da se trgne i razbudi. Treba uzeti u obzir da njihov posao nije bio samo da stoje već i da drže po nekoliko kilograma papira, što su oni majstorski izveli – smatra Ignjatović i napominje da će im ovo biti sjajno iskustvo u CV-ju za neke naredne poslove.

Pokušali smo da dobijemo izjavu jednog statista, ali nam je njegova porodica rekla da od četvrtka odbija svu hranu i da samo gleda u jednu tačku.

Marko Dražić

 1. Polovni Buntovnik kaže:

  Ko plaća to bahaćenje sa naduvanim honorarima za statiste? Šta, kao teški uslovi rada, veliki pritisak, zahtevna scena… pa nisu morali da slušaju šta ovaj prdoklači! Hoćemo da se javno objave ugovori o njihovom angažmanu!

 2. Aleksandar Хејтер kaže:

  Па пази, за 15 евра они који су полуписмени има да на нету кликћу рекламе неколико месеци, овако и без школе ту кинту можеш да зарадиш за само 4 сата, јесте неморално учествовати у политичкој порњави, али јбга, од нечег мора да се живи.

 3. Relja kaže:

  Kako sam saznao, ovo mesto su obezbedili kao najuspešniji među botovima, uspešno deleći između 400 i 600 pluseva i 700 i 900 minusa na dan, a sve u skladu sa dobijenim uputstvima, pri čemu je broj pogeršno dodeljenih klikova manji od 3%. Ovo statiranje je nagrada za najbolje među njima.

 4. Svetislav kaže:

  Žao mi statista! Da su živeli u bolja vremena, pa dobijali uloge u ratnim filmovima gde su partizani kaširali nemce ko bubašvabe, dobili bi po 100 evra bez obzira šta premijer o tome mislio. Jer to su bila vremena kada se ozbiljno ginulo u filmovima i nijedna žrtva nije bila uzaludna, već dobro plaćena iz budžeta .Da to su bila ta vremena kad su se iz budžeta i filmovi snimali.

  1. Marginalac kaže:

   Jest, al’ tad su ‘filmovi’ bili popularni, a sad su tu ulogu preuzeli ‘reality shows’ pa shodno tom vlada presumerava budzet. ;)

 5. scoby kaže:

  Koliko su onda tek zaradili statisti Velja Pandur & Slina za vreme perfomansa Kosmajac? Velju su cak i novinari nesto pitali, ali je on to stoicki podneo i nije prekrsio zavet cutanja, koji je deo moralnog kodeksa svih statista.

 6. crni Gavrilo, šta uradi? kaže:

  Uz sav trud koji sam uložio gledajući glavnog glumca i ove statiste, još uvek nisam razlučio da li taj film spada u komediju ili horor? A možda je i tvrdi pornić!

 7. nadžak efendija kaže:

  Ako od Vulina ne dobiju invalidsku penziju zbog težine posla, ne sumnjam da ih čeka svetska karijera. Slike ovih statista obišle su svet, pa je filmska industrija, u njihovim kreativno odigranim ulogama, dobila nevidjene talente

 8. rasputchin kaže:

  ”Predsednik Srbije Tomislav Nikolić naći će način da se obezbede knjige na bunjevačkom jeziku”…

  – Kako se zove ona trava ”bunika” – pita se car Lazar od Prizrena grada ?
  – Donesi vina krčmarice – zapeva car…
  I Dr Yale University iz bačve natoči čašu vina ”Car Lazar” u prestonici srpske kolevke.

 9. Gagi kaže:

  Zar nije Mirko Cvetković predsjednik udruženja?

 10. Gnjida sa magistraturom mendžamenta kaže:

  A i ovaj glavni statista, kad se završi serija, pitam se ko će mu dati posao?

 11. igor kaže:

  Ovo im je sjajna preporuka za novi film Radosa Bajica koji se trenutno snima !

 12. aleksandar kaže:

  Cirkuska predstava: “Marioneta i statisti”

 13. Baba Devojka Pa Sta kaže:

  Nista, kad zavrse u vladi, pravac Lea Kis. Tezga je tezga.

 14. iva kaže:

  Ko je ovaj Krstić lookalike? Izgleda da je glavni kriterijum za izbor ministara da liče na Mr Bean-a.

 15. Axleman kaže:

  Pa deset godina ste slusali onog pozera tadica i ostale pa se niste bunili dok su oni laprdali svasta, sad bar mozete da cujete nesto od coveka koji se trudi da nesto uradi. Posle ovolikog unistenja zemlje do sad ocekujete od njega cuda.

 16. Baba Devojka Pa Sta kaže:

  Mi smo se i tada zajebavali, samo sto vi to niste citali. Vi ste citali Veliku Srbiju. ;-)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *