njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

24. jul. 2015

UEFA kaznila Hrvate oduzimanjem još 3 boda Srbiji

NION, 24. jul 2015, (Njuz) – Zbog incidenta sa kukastim krstom na stadionu Poljud, Disciplinska komisija UEFA, na čelu s Austrijancem Tomasom Partlom, kaznila je hrvatsku reprezentaciju oduzimanjem još 3 boda Srbiji u kvalifikacijama za Euro 2016. Pored oduzimanja bodova Srbiji, odlučeno je da Hrvate kazne i time što će srpska reprezentacija igrati dve utakmice bez publike, dok će Fudbalski savez Srbije morati da plati 100.000 evra.

Partl i njegovih devet saradnika nikada do sada nisu imali slučaj u kojem se desio rasistički ispad na utakmici bez publike, ali su odluku o kazni doneli na osnovu saznanja da su se pojedini navijači Srbije ponadali da će Hrvatska biti izbačena iz takmičenja.

– Hrvatska je poznata po tome da ponavlja prestupe. Tribine Poljuda već su suspendovane zbog prekida koji su hrvatski navijači izazvali na “San Siru”, u prvom kvalifikacionom meču sa Italijom u grupi za EURO 2016. Ta kazna očigledno nije vredela i odlučili smo da sada budemo daleko oštriji i kaznimo Hrvatsku na adekvatan načim – istakao je Partl – kažnjavanjem Srbije – dodao je on.

Partl je napomenuo da je ovo poslednje upozorenje za Hrvatsku i da će u slučaju najmanjeg incidenta hrvatskih navijača sledeća kazna prema Srbiji biti drastična.

– Ukoliko se desi još jedan incident, izbacićemo Srbiju iz narednih kvalifikacija – istakao je on.

Soko Sokolović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Hrvati su oduvek znali koje simbole koristiti i koje znamenje nositi. Srbi su, sa druge strane, uvek koristili druge – bilo da su koristili njihove propuste u organizaciji meceva na stadijonima, ili koriscenjem njihovih letilica na svojim stadionima. Umetnost je biti svoj na svome!

  1. DZON SMITH kaže:

   PA DOBRO ‘O'S LI NAM NAPOKON RECI ODAKLE SI JER TE COVJE NI ZA GLAVU NI ZA REP NE MOZE UHVATITI

 2. zoran kaže:

  Ипак је хрватска добро прошла. фадиљ садику, бивши азилант у Немачкој и шиптар са Космета, а данас саветник за спортска питања у хришћанско – демократској странци ( један од најбољих стрелаца – снајпериста у олимпијском тиму ОВК, СПОРТИСТА ГОДИНЕ ПРИШТИНЕ ЗА 1999. ГОДИНУ), имао је предлог да Србија игра све своје утакмице до краја ових, и у следећим квалификацијама у хрватској, на пољуду и максимиру наизменично, што би довело до драстичне демографске промене у најмлађој чланици европске нацистичке уније – толико Срба (22 играча, тренери, делегација, дакле око педесетак) није било у хрватској још од 1995, на једном месту и у тако дугом временском интервалу…али се овај пут независна држава хрватска извукла мање драстичном казном…

  1. zoran kaže:

   Поводом жреба за квалификације РУСИЈА 2018 огласио се иван богданов и изразио велико разочарење групом у којој се нашла Србија : “У оваквој групи ја ћу се досађивати – нема изазова, значи нема креативности…Можда Аустрија и гостовање у Бечу или њихов долазак у Србију имају потенцијал за перформанс достојан реномеа који сам изградио, но видим и по весићу да ће ове сезоне репертоар бити скромнији на интернационалној сцени…Ништа, идемо даље, окрећемо се домаћим фестивалима и домаћој публици весић је већ позитивно оценио терзићеве једночинке и предложак за једну трагедуију…”

   1. zoran kaže:

    Међу 471925 писама подршке александру вучићу за храбро суочавање са изазовима којима хрли у сусрет са испруженом руком помирења, посебно радује и снажи писмо министра за цензуру Саудијске Арабије из фебруара 1999. године; између осталог, у писму се каже да само такав министар информисања који је самог себе преточио у закон о информисању и поистоветио се са њим, може и треба једног дана да постане калиф уместо калифа, а крајем марта 1999. године треба очекивати прве кораке америке и европских савезника у том правцу – Србија ће бити први калифат кандидат за члана европске џамахирије са изногудом вучићем као калифом уместо калифа…негде око 2020. године…

 3. Lahko kaže:

  Pa dokle vise nas da kaznjavaju zbog tudjih gresaka.Ovo je cista diskriminacija,treba se zalit Haskom sudu.

 4. Aлокин kaže:

  Каће јеном неко нас казнит, за било шта.
  Нпр, за мађарску ограду. Била би нам част
  (да се поштењачине осврну и на нас).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *