nazad na vrh

Uhapšen najveći strani investitor

...

BEOGRAD, 18. mart 2014, (Njuz) – U zajedničkoj akciji ministarstva pravde Crne Gore i Srbije uhapšen je najveći strani investitor u Srbiji Darko Šarić.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju ova dva ministarstva, nakon duge potere Šarić je konačno pronađen u Južnoj Americi i vraćen u Crnu Goru gde je i uhapšen.

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković je objasnio da je ovo bio jedini način da se podstaknu domaći investitori.

– Godinama najveća ulaganja u Srbiju dolazila su od ovog čoveka i time su domaći investitori potpuno bili demotivisani da ulažu i zarađuju u Srbiji, tako da je ovo bio jedini način da ponovo motivišemo naše ljude iz Srbije da se bave preduzetništvom – smatra Selaković.

Ministar finansija Lazar Krstić pozdravio je ovo hapšenje i rekao da će ovo doprineti fiskalnoj konsolidaciji javnih finansija.

Kako Njuz saznaje iz ministarstva pravde Crne Gore i oni su bili veoma zainteresovani za hapšenje Darka Šarića jer je nedovoljno kapitala investirao u svoju matičnu zemlju. Crnogorske vlasti nisu bile presrećne što se toliko kapitala izliva u Srbiju i u Južnu Ameriku, tako da ovim potezom pokušavaju da svoje biznismene širom sveta podstaknu da reinvestiraju u svoju Crnu Goru, a ne u zemlje u okruženju ili na drugim kontinentima.

Iako su indeksi na berzama u Srbiji i Crnoj Gori danas opali za oko 3 odsto nakon objave ove vesti, obe države se nadaju da će ovo ipak dugoročno podstaknuti domaće ekonomije.

Vanja Gatić

 1. A Zorana je sta?
  Novinarka, policajka, starleta…?

 2. Eto vidite da Vučić nije najavljivao njegovo hapšenje u predizbornoj kampanji samo radi postizanja političkih poena, kao što ni sada neće reći da je to predizborno obećanje već ispunio samo da bi pokupuio još neki poen kod birača.

 3. jesu li sad uhapseni “svi pljevaljski tamburasi”?…

 4. Evo sta se desi covjeku kad se pozeli domovine.

 5. Obesite ga,pa da mu posteno sudimo!

 6. Srbija ovim putem salje losu poruku stranim investitorima.

 7. a sada pocinje cenkanje za koliko da ga puste

 8. Ministarstvo bezbednosti raspisuje konkurs za popunu upraznjenog radnog mesta Darka Sarica. Prednost imaju Siptari sa Kosmeta.
  Ministarstvo se nada da ce iskaz samouhapsenog Sarica pomoci Aleksandru da lakse sastavi Vladu.

 9. Ovaj investirani je u privatnosti ravnopravni ”ortak” mojih političkih drugara. A mi? Pa svi smo isti i među nama lopova nema.

 10. Meni je ipak najjace kad Eliot Nes zagrobnim glasom saopstava koliko su nasi operativci utrosili radnih sati (na koje ce platiti tzv. “solidarni” porez), sredstava veze i ostalih prislusnih uredjaja i tehnika, kao da ga je Eliot licno uhapsio.
  A komicna je i sariceva vera u nas “pravosudni ” sistem, predpostavljam da su i same sudije pocrkale od smeha, kad su to culi.

 11. A jel mogu ja sad ulagati u Latinoameriku, kad je on u mardelju?

 12. Samo su zaboravili da jave. Da je ministarstvo za strana ulaganja raspisao Konkurs za upraznjeno mesto Koje je ostalo posle Sarica.
  Prednost imaju lica koja dolaze iz bratske Crne Gore.

 13. Ja sam cuo da mu je jedina zamerka bila sto u toj hotelskoj sobi gde su ga drzali,posteljinu nisu menjali jos od Legije.

 14. Ko li ce sada Debeljku da puni koferce?

  • Sramotjo jedna! Sa'ću da se glavnom zubaru zlatnih zuba od 18 karata na tebe žalim…
   Pa Diploma, Debeljko i ja smo od iste bolesti ponavljali svaki drugi razred, dok nam je moj stric Krhko Babić iz Austro-Ugarske potpotkivao rupe da Jovanča u loše društvo ne upadne.

 15. Dosao nam glavni investitor za BG na vodi.

 16. Ne radi Galenika, ne radi Srbolek, Šarić dao ostavku (Ili samovoljno uhićen,) pa od čega ovaj nardo da živi ?

 17. Hahaha, da ne radim u gradjevinskoj industriji, verovatno ne bih znao sta je Saric znacio za zemlju Srbiju. Kupi u Juznoj Americi, proda u Zapadnoj Evropi, i razliku u ceni donese u Srbiju. Cela gradjevinska industrija je posrnula bas kad je Saric upao u probleme. Slucajno ili ne.

 18. Sredina moze sve da ti oprosti, ali uspeh nikako. I moralo je to jos jednom da se potvrdi.

 19. Darko je ziveo u CG. Milo je morao da ga da. Sasa je postao velik i reko Milu, daj meni. to je to..

  Scenario: eskobar je uhapsen u kini, kad ga ameri hapse on kaze da bi hteo da sleti u grcku i vidi olimp. i oni ga vode da vidi olimp jer je to njegov uslov. zamislite.. uslov! kad se takav neko hapsi tu ide vreca na glavu i poakovanje u avion pravo u zatvor, nema kratkih piknika u CG… lazu svi samo da i Milo ostane na vlasti…

  Darko je ziveo u CG. Milo je morao da ga da. Sasa je postao velik i reko Milu, daj meni, daaaj. to je to..

 20. Otvorite malo oci i pogledajte sta Vucic i njegovi ljudi rade. “Iskrena borba protiv kriminala” hahaha. Kakva je to glupost! Kada bude stavio iza resetaka nase najvece lopove, kao sto je Mladjan Dinkic, onda cu veorvati u njegovu borbu, a do tada to je samo farsa za glup narod!

  • Narod niie glup!

   Caksta vise, narod je lukavo dao vlast u ruke naprdnjacima da bi ovi i sami shvatili da ne umeju da vode drzavu!

 21. Šarić se dogovorio sa našim političarima da će doneti pare koje nedostaju u budžetu i da će pokloniti sve one firme koje je svojevremeno pokupovao. On je po meni najveći do sada patriotski tajkun jer je toliko dao ali za to će dobiti ćorku. Ko mu kriv što se nije bavio politikom ko ovi naši tajkuni na vlasti – niko ga ne bi smeo optužuti da je narko-diler.

 22. dobrodosao,bolje nas nasao……

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix