njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

31. mar. 2013

Uhapšen upravnik pozorišta jer je bez tendera prodavao karte za predstave

Radnica na biletarnici prodavala je karte prvim kupcima koji bi došli na šalter

SOMBOR, 31. mart 2013, (Njuz) – Upravnik Narodnog pozorišta u Somboru Radomir Kačević i još dvoje njegovih saradnika uhapšeni su rano jutros jer su bez tendera prodavali karte za predstave publici.  Somborska policija je saopštila da su, pored Kačevića, uhapšeni i sekretar pozorišta Stevan Protić i radnica na biletarnici Lidija Jokić.

– Njih troje su u dužem vremenskom periodu karte za pozorišne predstave prodavali na blagajni ove ustanove bez prethodnog raspisivanja tendera. Na ovaj način jedan broj ljubitelja pozorišta je bio favorizovan – stoji u saopštenju policije.

Kako je objašnjeno, favorizovani su oni ljubitelji pozorišta koji su, sticajem okolnosti, bili u prilici da pre drugih dođu do blagajne i kupe karte, a takođe im je bila omogućena i rezervacija putem telefona.

– Uz sve to, osumnjičena Lidija Jokić je prvim kupcima nudila dodatnu mogućnost da sami biraju, za istu cenu, mesta po želji. Kada bi bile rasprodate karte pojedincima je nudila pomoćna sedišta i tako ih dodatno stavljala u neravnopravan položaj – obrazložila je policija.

Policija navodi da je upravnik Radomir Kačević sve ovo znao i da nije ništa učinio da to spreči.

– Kačević je izbegavanjem tendera onemogućio ravnopravan tretman svih kupaca karata za predstave. Takođe im nije dao razuman vremenski rok da se izjasne i daju ponudu za kupovinu karata, kao ni mogućnost žalbe ukoliko bez njih ostanu – navodi policija.

Kako Njuz saznaje, Lidija Jokić je na saslušanju priznala da je karte prodavala bez tendera, to jest svakome ko bi došao na blagajnu da ih kupi. Ona je rekla da je to od nje zahtevao upravnik i da joj je to bilo u opisu radnog mesta od prvog dana kada je primljena u radni odnos.

Nakon ovog slučaja Radna grupa Vlade Srbije za borbu protiv korupcije krenuće u proveru načina prodaje karata u svim pozorištima u Srbiji.

Inspiracija: Od 1. aprila i reditelji na tenderu

Bane Grković

 1. aleksandar kaže:

  ovako bunovan ujutru, prvo sam procitao da su prodavali karte bez predstave, sto bi u srbiji bilo normalno, ali bez tendera…. za sada su samo uhapseni, ali videce oni kad vucko sazna….

 2. bik koji sjedi kaže:

  ovaj slucaj pokazuje da u srbiji vise nema nedodirljivih

  1. Cekoni kaže:

   Hahahahahahahh nasmeja me vest extra, ali tvoj komentar jos vise :) hahha bravo brate

 3. Polovi Buntovnik kaže:

  Tapkaroši širom Srbije su u panici

 4. Tagore kaže:

  Balkanska pozornica ili prvoaprilska svita – golim okom viđena.

  – Hello, ja sam tvoja mlada Bošnjakinja iz Winnipega, spavali smo neki dan, sjećaš li se ”dušo moja”?
  – Ja sam dugooo studirala visoke škole na brdašcu, pa sam u 16. godini preko mostarskog mostića našla svirača naše domaće hrvatske glazbe, pripdnika grupe ”Bijelu Vuk”, sjećaš li se ”dušo moja”?
  – Pa ja sam slučajno u 17. godini ostala u drugom stanju i u 18. pobacila dijete nakon što me je Bijeli Vuk tukao samo malo, odrao mi kožu cijele lijeve ruke i po plećima mi zapalio gazolinu, sjećaš li se ”dušo moja”?
  – Pa dvije cijele godine se me ‘perisali i štavili mladu kožu od kravlje plazente, koja je danas zabranjena zbog lude krave, sjećaš li se ”dušo moja”?
  – Pa sam ja u 20. godini našla mladoga dekicu samo 30 godina starijeg od mene, koji me je 20 godina hranio i izdržavao, tako da nijesam imala vrijeme ništa da radim, sjećaš li se ”dušo moja”?
  – Pa normalno da nijesam mogla da radim do smrti mojega dobrotvorca koji me je do prije smrti udomio, dao utočište, hranio našom prirodnom hranom (XXL-FOOD-Alberta) i odjevao stalno, sjećaš li se ”dušo moja”?
  – Pa sam ja ‘vako mladunjava našla mladog Crnogorca koji je u krevetu bio bomba i ostavio mi dijete za koje ništa ne plaća, sjećaš li se ”dušo moja”?
  – Pa je neki debeli Kanađanin rekao proteranom Crnogorcu iz Kanade da je naše dijete možda i njegovo, a ja sam brojala dane ovulacije i nijesam baš sigurna, sjećaš li se ”dušo moja”?
  – I sada tražim ozbiljnjeg čovjeka od oko 70-80 ljeta da mi obezbijedi starosnu penziju i lekcija skijanja ili tenisa za dijete, pa da se igra kao naš domorod Nole i da zaradi pare, sjećaš li se ”dušo moja”?

  ???!!!
  Iznenađen do daske, zaklapam telefon i predlažem doručak na Miru:
  http://www.youtube.com/watch?v=70RBfAp6nyk
  (Stephan Eicher je običan ”gipsy boy” – ”Do you think it will snow” ?)

 5. Ja sam kaže:

  Зашто нико не хапси пензионере?
  Они су највећи корисници пара из буџета а хлеб набављају где им се прохте и без оглашавања тендера.
  Истини за бољу, држава је појединцима(клошарима) стала на пут тако што је покопала контејнере, и тиме до некле умањила последице црног тржишта белим хлебом.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *