nazad na vrh

Uhapšeni strani državljani jer su želeli da snime zgradu bez novogodišnje rasvete

Nikome nije jasno zašto su stranci hteli da snimaju potpuno neokićenu zgradu

BEOGRAD, 20. februar 2018, (Njuz) – Dva američka državljana uhapšena su juče pod sumnjom da su dronom želela da snime jedinu zgradu u centru Beograda koja na sebi nema novogodišnju rasvetu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali zahvalio se policiji na munjevitoj akciji kojom je sprečeno da ružne slike Beograda obiđu u svet.

– Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo sa turizmom u Beogradu da su se slike neokićenog Boegrada našle na nekoj društvenoj mreži poput servisa Jutjub ili Instagram. Svi svetski turisti pomislili bi da smo mi neka normalna zemlja u jugoistočnoj Evropi gde su praznici završeni još početkom januara i gde proleće samo što nije počelo. Hrabrom akcijom policije sprečen je takav scenario – istakao je Mali.

Kako je rečeno na konferenciji za štampu, dva Amerikanca su tražila odobrenje policijske patrole na Slaviji da upotrebe dron za snimanje. Čedomir Petrović iz patrole policije kaže da im je policija rado uslišila ovaj zahtev zahtev.

– Mislili smo da će da snimaju raspevanu fontanu i uličnu rasvetu na Slaviji i svima nam je imponovalo što će se Beograd predstaviti u najboljem novogodišnjem svetlu. Međutim njih dvojica su se odmah nakon što smo im dozvolili snimanje uputili niz Nemanjinu pravo ka zgradi generalštaba i krenuli da snimaju tu ruševinu, na šta smo mi odmah reagovali i priveli ih – navodi Čedomir.

Iz Grada navode da je sve više stranih državljana u gradu koji odbijaju da slikaju okićene ulice i slike objavljuju na Instagramu, već žele da slikaju nezanimljive i neokićene delove grada, te da grad ne želi ovome da pridaje veći značaj nego što jeste, ali da ne veruje u slučajnost.

Miloš Mileusnić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Postoji mogućnost da su Ameri bili stručnjaci medjunarodne banke, koji su hteli da snime najveći BDP i najveći rast u regionu, obećanne na predhodnim izborima. Poznato je da ta obećanja izgledaju kao zgrada koju su snimali. Urušeno!

  2. Jebes aferu,koja privuce paznju na tri sata,i onda svi ukapiramo,da je to plasirao Ministar…!!! Nazalost,neki dronovi, nikad ne polete,jer su bez epolete…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix