njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

09. sep. 2014

Ukrajina i Rusija zaratile oko toga ko je zaslužan za primirje

ukrajina 2

Sukobljene strane nisu mogle da se dogovore ko je zaslužniji za primirje

DONJECK, 8. septembar, (Njuz) – Nedugo pošto je između Ukrajine i Rusije uspostavljeno primirje, na istoku Ukrajine opet se puca jer su se zaraćene strane posvađale oko toga ko je zaslužan za prekid vatre.

– Potpuno je jasno da je vlast u Kijevu najzaslužnija za mir koji je uspostavljen u kriznom području. Proruskim snagama učinili smo brojne ustupke i uprkos tome što je naša vojska bila u naletu, izabrali mir umesto rata. Međutim, kada smo čuli da se Moskva hvališe kako je ona presudno uticala na sklapanje primirja, morali smo da ispalimo par raketa na Donjeck – objasnio je predsednik Ukrajine Petro Porošenko.

Zvanični Kremlj je od jutros više puta ponovio da je za primirje u istočnoj Ukrajini bez sumnje najzaslužniji Vladimir Putin, koji je je još jednom pokazao svoju privrženost mirnom rešenju krize. 

– Ruski vojnici i dalje bi slučajno prelazili granicu sa Ukrajinom da im predsednik Putin nije naredio da prestanu da lutaju. Golorukom narodu Republike Donjeck i Republike Luganjsk lično je savetovao da ugase tenkove i ohladi haubice. I umesto da ga posle toga kandiduju za Nobelovu nagradu za mir, Kijev i Brisel se kite tuđim perjem. E, pa ne može tako! – rekao je neimenovani zvaničnik iz Moskve i potvrdio da je predsednik Putin toliko razočaran takvim epilogom da je pre sat vremena naredio opštu ofanzivu na prekomorsku luku Marijupolj.

Bojan Ljubenović

 1. Tagore kaže:

  Iz EU Angela gleda miroljubive zasluženike za privremeno primirje i kaže ”ako se svi Sloveni međusobno pobiju, Istočna Nemačka će postati još veća”.
  Iz Afrike mala Makubma, gladna šestogodišnja ćerka cara Republiblike Mudibunga, sluša Angelu i nadodaje ”i nama će ostati više hrane”.

 2. Svetislav kaže:

  Nobelova nagrada za mir je čista besmislica! Ako već treba da neko dobije pare, to su oni koji su učestvovali u ratu, a nisu plaćenici. Ili su bar slabije plaćeni, pa će se predati zbog manjka sredstava, ili zbog uvažavanja lika Gospodina Nobela.

 3. aleksandar kaže:

  Svaka cast Vucicu!

 4. Polovni Buntovnik kaže:

  Srbija do Donjecka!

 5. scoby kaže:

  E, Bojane, umesto da sad uzivas sa kolegama (i koleginicama) na Olimpijadi Lokalne Samouprave u Soko Banji, otimas hlab nasusni nesrecnom lazanskom, koji ce sad morati potpuno da se preorijentise na neizbezne misice.

 6. crni Gavrilo, šta uradi? kaže:

  Bojane, da li su ovo odlomci iz “Pisma iz Ukrajine” u izdanju Evropskog pokreta prijateljstva ili ne?

 7. tijosav kaže:

  Predlažem da igraju kamen-papir-makaze ili neku drugu igru da bi odlučili.

 8. Karagorge kaže:

  Putin naredio da goloruki proruski narod ugasi tenkove i ohlade haubice….xaxxaxaxaxa,koji ste vi likovi,svaka cast!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *