njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

10. jan. 2014

UN šalje mirovne snage koje će čuvati mir u vozilima GSP

UN osudile eskalaciju nasila u vozilima GSP

NJUJORK, 10. januar 2014, (Njuz) – Učestali incidenti između putnika i radnika beogradskog GSP-a izazvali su reakciju Ujedinjenih nacija pa će ova organizacija poslati svoje trupe, koje će pokušati da uspostave mir između dve sukobljene strane, saznaje Njuz.

Na hitnoj sednici Saveta bezbednosti doneta je i rezolucija kojom se osuđuje eksalacija nasilja i kojom se sukobljene strane, putnici i radnici GSP, pozivaju na suzdržanost od nasilnih akcija.

– Savet bezbednosti je postigao visok stepen saglasnosti povodom problema u beogradskom GSP. Predstavnici Rusije i Kine koji su principijelno zastupali stav da je to unutrašnje pitanje GSP-a, promenile su stav i glasali za rezoluciju pošto su im predočeni dokazi o porastu nasilja i mogućoj upotrebi hemijskog oružja – izjavio je posle sednice generalni sekretar UN Ban Ki Mun i dodao da je to jedini način da se zaustavi ovaj višegodišnji sukob.

Trupe Ujedinjenih nacija, popularni Plavi šlemovi, biće rasporođeni po vozilima gradskog prevoza i fizički će odvajati sukobljene strane. Savet bezbednosti predlaže i održavanje mirovne konferencije pod pokroviteljstvom UN koja će za cilj imati iznalaženje rešenja koje će dovesti do trajnog mira u beogradskom GSP.

Bojan Savić

 1. Ja sam kaže:

  Privremeni Organ razmislja da u javni prevoz ukljuci i tenkove, a da kao vozace i kontrolore angazuje pripadnike interventnih brigada.
  P.S.
  U obodnim delovima grada primecen je Gavrilo Princip, tako da ni Treci svetski rat nije iskljucen.

 2. aleksandar kaže:

  konacno neke vajde od Sundjer Boba….

 3. bik koji sjedi kaže:

  to nije trajno resenje,jedino intervencija nato pakta moze rijesiti problem

  1. Gagi kaže:

   “Milosrdni anđeo vol. 2”

 4. ariela kaže:

  Stara poslovica kaze: “Ako hoces mir, spremaj se za rat”…i to ti je ko “pocetak bune protiv dahija”…Hrani sina pa salji u vojsku, GSP se umirit ne moze!”…

 5. Ja ja ja kaže:

  Stizu trupe da nevaljalima buse … :D

 6. Miki kaže:

  Početkom 1990-tih, kada su stigli Plavi šlemovi u belim automobilima, bilo je u Beogradu par tramvaja obojenih u belo. Verovatno je trebala neka reklama da ide preko celog tramvaja, ali je narucilac ostao bez para, pa je taj posao propao. Neko se dosetio, pa na jednom od tih belih tramvaja napisao “UN”.

 7. Tagore kaže:

  Bez pantalona u GSP?
  Sutra je svetski dan «No Pants Tram Ride».
  UNO će poslati plave kacige iz Južnog Sudana da nas brane, ako u tramvajima ne zazimi, dok će u 93 žutih autobusa GSP-a japanska princeza Masako poklanjati sake iz zatvora «Krune Hrizantema».
  Ban Ki-moon će ”full moon night” lebdeti nad sigurnošću mirovnih snaga.

 8. celtic kaže:

  Ne treba nam UN, bog vijekovima čuva Srbe….od Srba.

 9. drLaki kaže:

  A bre, sve hapsiti. Cou sam da je vec pripremljeno hapsenje svih koji su ucestvovalo u slucaju keruse Mile. Hapsenje ce biti izvrseno za 17 dan u 11.45 casova ispred gradske skupstine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *