njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

12. nov. 2015

Unuk rešio da daje babi i dedi deo džeparca da bi im pomogao da prežive sa povećanom penzijom

ZRENJANIN, 12. novembar 2015, (Njuz) – Desetogodišnji Luka Nakić iz Zrenjanina rešio je da svakog meseca odvaja deo svog džeparca za babu i dedu jer želi da im pomogne da prežive sa povećanom penzijom. Ovaj učenik četvrtog razreda osnovne škole kaže da se na ovaj potez odlučio kada je saznao da su babina i dedina penzija povećane za po 289 dinara.

-Kada sam čuo koliko iznosi to povećanje rešio sam da pomognem babi i dedi da sastave kraj sa krajem. Meni, recimo, povećanje džeparca u tom iznosu ne bi ništa značilo jer za te pare i ne može bog zna šta da se kupi. Računao sam da kada bih svakog dana izdvojio samo 20 dinara i dao ih babi i dedi to bi bilo više novca od onog koji su oni dobili na račun povećanja – rekao je Luka.

-Očekujem da će mi i roditelji pomoći u ovoj akciji jer, na svu sreću, nisu prosvetni radnici, poput tate i mame mog najboljeg druga Laze, pa imaju normalne plate. Laza je njima morao da deo džeparca, kao neki vid jednokratne pomoći – ispričao je za Njuz ovaj mali Zrenjaninac.

Luka je napomenuo da mu je drago zbog toga što država nije preuzela i finansijsku brigu o đacima.

-Kada bi zavisli od države đaci ne bi imali ni za kiflu – zaključio je on.

Soko Sokolović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  ,,Ne bi imali ni za kiflu!”, pa u tom i jeste ceo problem. Drzava nece da penzioneri jedu kifle!
  ,,Nek jedu kolaca” kaze brizna im drzava na celu sa…

 2. scoby kaže:

  Ha, ha , Dragi Veliki Vodja se bas “otvorio”! Nadam se da je ovo pocetak kraja kolektivne hipnoze.

 3. patrijota bez iskustva kaže:

  Kakve bre kifle! Pošto ide vreme svinjokolja i slava, umesto preporuka neke tamo SZO, treba omogući penzionerima slaninu na popust, polutke na popust, a čvarke na poček, pa vidiš kave će tek uštede da budu. Jes’ da će svinje da nastraduju, ali ko pa pita svinje?!

 4. deda Dragan kaže:

  Ako je mali luka učenik četvrtog razreda, logično je da ima učitelj ‘ -cu i vrlo je verovatno da su ga oni nagovorili na ovakav gest, (po nalogu Ministrana vRebića) kako bi se novac što pre vrnuo u budzet i usmerio u BiH kao pomoć “ove vlade”Srebrenici.

 5. Баш Рђа kaže:

  Некад се гориво штедело системом “пар – непар” (ако је задњи број на таблици паран, ауто је могао да се вози само парним датумом, и обрнуто). Могао би вучић да уведе нешто слично пензионерима, на коришћење вештачких вилица. Уштеде у храни и новцу би биле огромне, то би било “коначно решење” пензионерског питања. Уместо храњења голубова, могли би њима да се хране, уосталом, редовно једу шаховске фигуре. Ове методе испробати на вучковим родитељима, па ако преживе две године…

  1. Баш Рђа kaže:

   СВАКА ЧАСТ ВУЧИЋУ!

 6. Рубљов kaže:

  Овако бахате деце било је и у Грчкој – уместо да џепарац уплаћују у буџет ради смањења фискалног дефицита, неконтролисано га троше на глупости…И како је Грчка завршила?!
  Наду да ће за две – три године ипак бити боље и да нећемо играти по грчком сценарију уливају речи малог Луке које је изговорио када је остао сам са баком и деком : “Родитељи су ми дозволили да Вам дајем и више од двадесет динара, али ја нећу! ЕТО, НЕЋУ!!”

  1. Баш Рђа kaže:

   Такве треба бити док су мали, да не морају жандари да их васпитавају кад пођу код својих да се огребу за ручак.

   1. Рубљов kaže:

    Илити изгубити у луна парку или циркусу, сад Србија не би циркус била…

 7. Tagore kaže:

  First of all, I thanked THE ALMIGHTY MMF's GOD because HE brought and introduced 1,25% in my beloved POCKET !
  (Correct me if I am wrong.) – An entire generation of talented people of Serbia never got a chance to serve their country. Instead they were silenced and a lot of them left the country to start a new life elsewhere.
  .
  Mi svemoćni naprednjaci radikalno odbijamo povišicu penzija, zato što mi boljše i boljševički istovremeno radimo na tri razna mesta, čak i ako smo već tri puta penzinisani.
  I, ako se MMF opet vrati, ovi nečasni penzosi će “možda, što nije nemoguće”, svakih pet godina dobiti povišicu od 1,25 odsto, i njihova unučad će, možda, što nije nemoguće, za stotinu godina imati i džeparac u džepu.

 8. Mizantropikus kaže:

  Eh da.su svi penzosi krali državu, kao neki njihovi vršnjaci, danas bi im sva unučad imala za dnevnu dozu droge, umesto da odvajaju svoje mukotrpno od roditelja dobijene džeparce za njih.

 9. verka kaže:

  Baba i deda imaju penzije preko 30.000,oo din, što i nije tako malo.

 10. Art Inpres kaže:

  Premijer je onomad rekao da ministra vojnog nije lako naći u kafani za tri dana….možda bi našao nekog odgovarajućeg, samo kad bi potražio i van kafane.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *