njuz-autor

AUTOR: urednistvo

25. jun. 2012

Uprkos pojeftinjenju nafte na svetskom tržištu, Vlada odlučila da ne podiže cene goriva

 

BEOGRAD, 25. jun 2012. (Njuz) – Lepa vest obradovala je ovih dana sve korisnike motornih vozila u Srbiji jer je Vlada Srbije odlučila da ne podiže cene goriva, iako je cena nafte na svetskim berzama dostigla svoj rekordni minimum u poslednjih godinu dana.

Vozače je prvobitno zabrinula vest o značajnom padu cena sirove nafte, jer su sva dosadašnja pojeftinjenja goriva u svetu bila praćena povećanjem cena svih vrsta goriva na domaćem tržištu, što je tumačeno potrebom za održavanjem prirodne ravnoteže.

– Svako povećanje cene barela nafte na svetskom tržištu pratilo je povećanje cena domaćih goriva, što spada u prostu matematiku. Međutim, kada cena nafte na svetskom nivou počne da pada, na osnovu zakona o akciji i reakciji, bilo je potrebno kompenzovati taj pad suprotnom reakcijom, odnosno povećanjem cena na domaćem tržištu. Za ovaj nagli pad cena još uvek nismo pronašli pravu formulu, tako da vlasnici četvorotočkaša neko vreme mogu biti mirni – rekao je ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić – Barem do narednog zasedanja Vlade koje se očekuje naredne nedelje – dodao je on.

Za razliku od cena goriva, cene prehrambenih proizvoda, bebi opreme, struje i komunalija doživele su još jedan rast, što je objašnjeno novim padom standarda, za šta je bilo potrebno sprovesti hitnu reakciju prema postojećim zakonima fizike.

Miroslav Vujović

 1. okvalS kaže:

  Računica je jasna. Crva nije ni bilo.

  1. Gerila kaže:

   Crv je u tekili

 2. Ђеки kaže:

  Уф, пресече ме нешто кад видео пумпу… Помислим колико би ме коштало да допуним резервоар и слошило ми се.

  Е да, један детаљ који ме је одушевио: “четвороточкаши”. Значи, типичан ретардирани клише из “Блица” – четвороточкаши”…

  1. Троточкаш kaže:

   А ко ти је крив кад возиш џипа, пређи на нешто мање и економичније! Ја на сећенту напуним резервоар за три и по хиљаде и миран сам пола месеца

   1. Ђеки kaže:

    Па јел мало три и по хиљаде?!!!

 3. mirko kaže:

  bice nama bolje da se prebacimo na vreme na ruski gas u evropskoj uniji .

 4. dexxy kaže:

  Aman bre dokle vise? Sada cete da nam utuvite u glavu da i kada nesto u svetu pojeftinjuje kod nas mora da poskupi. Pa zar vam stvarno cela nacija lici na retarde … ? Cek` malo da se pogledam u ogledaloooooooo, ooooo,, sta je ovoooooo, retardddd ?????

  1. Nenad kaže:

   Mislim da ti se ne bi svideo odgovor :)

  2. LordPasMater kaže:

   pa čuj, ako ti shvaćaš ovo ozbiljno onda je to što vidiš u ogledalu stvarno retard :D

 5. celtic kaže:

  Ne može to tek tako, čuj, cijena goriva stagnira, pa još i ide dolje, zlu ne trebalo. Navikao sam da me zajebavaju, kradu i lažu i ne dam to svoje pravo nikome, pa ni Naftnom Andergraundu Mirotočivom.

 6. Bane kaže:

  Društvo, svi koji imate komentare tipa “baš me briga, vozim bicikl”, uzdržite se, da nam ne uvedu taksu i na to. Ako se pozovu se na stav 2 člana 4 zakona o održanju kinetičke energije, neće nas izvući ni stav 5 člana 72 zakona o obligacionim odnosima.

 7. e... kaže:

  koja vlada.

 8. Misantropicus kaže:

  dajem hranu koja ne može da se pojede za tri meseca za litar goriva.

 9. Boro kaže:

  O moćni vladari, hvala Vam na velikoj milosti kojom nas obasipate! Da nam nije Vas, tako premudrih i prepoštenih, propali bismo načisto… :D

  Inače najnovija istraživanja “Instituta za seksualno devijantna ponašanja” (pogađate, iz Sremske Kamenice xD) govore da nešto više od 96% stanovnika Srbije upražnjava analni seks protivno svojoj volji gotovo svakodnevno. Kao najčešći zlostavljači navode se zaposleni u državnoj administraciji i na šalterima, ali ih ima i u raznim drugim sektorima. Intereseantno je da istraživanja pokazuju da je veliki broj zlostavljača i sam izložen grubom analnom seksu bar jednom mesečno od strane viših instanci.

 10. jovan kaže:

  cekaj,ako sam ja dobro razumeo,kad poskupi nafta onda nama poskupi gorivo,a kada pojeftini nafta onda nama ponovo poskupi gorivo,nekapiram

 11. Grga kaže:

  Litar krvi – litar benzina.

 12. Fiki kaže:

  Sto je zalosno, ovo je stvarno istina…

 13. cy kaže:

  Cene nafte na svetskim berzama:

  1.maj 2012 – 105,84$
  28.jun 2012 – 78,39$

  => pad vrednosti od skoro 26%

  Da li se neko seća da je u tom periodu gorivo na pumpama pojeftinilo?

  Kako drugačije nazvati ovo nego šišanje ovaca?

 14. Tetka kaže:

  Ма, да нећете да кажете да би се просечна плата у Србији повећала ако би се министарске, гувернерске и друге самсебиодређујемплатуиболимеувоштоникоменеполажемрачуне смањиле!? Чудни неки закони математике и физике!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *