njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

07. sep. 2013

Urednik tabloida dao otkaz jer više ne može da isprati koga za čiji račun treba da napada

Nekada se u tabloidima znalo za koga se tačno radi, za čiji račun se piše i ko se tačno napada

BEOGRAD, 7. septembar 2013, (Njuz) – Urednik u jednom poznatom srpskom tabloidu, koji je insistirao na anonimnosti, dao je otkaz u svom listu, a kako je u ispovesti za Njuz rekao razlog za takvu odluku bilo je to što više nije mogao da isprati koga i za čiji račun treba da napada.

– Poslednjih meseci stanje je postalo nepodnošljivo. Više se ne zna za koga nekoga napadamo, za koga protiv koga pišemo, za koga kome podmećemo… takvi uslovi rada se ipak ne mogu tolerisati – priča ovaj urednik.

Kako je naveo, svakodnevno su se dešavale situacije da “taman kada se nešto napakuje, osmisli, izmisli – dođe direktiva da se sve stopira.”

– Odjednom bi se desilo da je taj koga smo neosnovano oblatili prijatelj lista, nije on toliko loš, trebalo bi ga podržati. I ti sutra o tome istom čoveku uzmeš i napišeš sve najbolje, kad stigne direktiva – stopiraj, napadaj ga. A neretko se sve to isto desi i u toku, ne jednog dana, već jednog popodneva. Često i više puta u toku dana – kaže ovaj urednik.

Na kraju, kako navodi, razlog je i taj što ima odgovornost prema čitaocima.

– Smatram da u takvim uslovima više ne mogu da dam čitaocima ono što od mene očekuju. Sve ovo je pokazatelj koliko je ova država otišla u stranputicu. Nekada se znalo – kada se radi za tabloid, znalo se za koga se tačno radi, za čiji račun se piše i ko se tačno napada. Ako ne pronađem novo radno mestu u tabloidu sa jednim gazdom i jasnom uređivačkom politikom, spreman sam i da napustim profesiju – zaključuje sada već bivši urednik u jednom tabloidu.

Bane Grković

 1. Miloje kaže:

  Ja damu dajem savete!?
  Neka osnuje novu stranku pa dodje na isto…

  1. Miloje kaže:

   Zameriće.'Ja da mu..’

   1. aleksandar kaže:

    maokee

 2. ariela kaže:

  Eto on znaci ipak najvise poverenja ima u Njuz cim se tu ispovedio…popovima se odavno ne veruje a kao sto se i da videti nema kome vise…mislim da sve vise ljudi pocinje da veruje samo Njuzu…jer sve je u stvari tako realno…

 3. nisam bezobrazan kaže:

  Nikad bolje , profesionalnije novinarstvo u Srbiji rece placipi.ka(picousti) i vesto odskoci da ga novootvorena rupa u zemlji ne proguta. Izvestio se .

 4. Nesa kaže:

  Napadaj mog brata od tetke za namesten tender za izlivanje cokla oko kuce.Mislim strasno,jeste da sam ekonomista i da nemam veze sa malterom,al radio bi srcem.

 5. Ime (obavezno) kaže:

  srecom sto se Njuz ne susrece sa tako neobicnom pojavom!

 6. Nezavisno novinarstvo je otišlo u l.p.m.

 7. Vanesa kaže:

  Strašno! Gde je otišlo nezavisno novinarstvo? Ovako može da se vidi da se tekstovi pišu onako kako odgovra moćnim ljudima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *