njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

22. nov. 2013

Urgentnom centru se javio rekordan broj muževa koje su žene sinoć na slavi izgazile ispod stola

Iz Urgentnog centra poručuju da se ovakve stvari dešavaju tokom svake slave

BEOGRAD, 22. novembar 2013, (Njuz) – Urgentni centar u Beogradu danas je zbrinuo veliki broj muževa koje su tokom sinoćnje slave Sveti Arhanđel Miahilo njihove supruge izgazile ispod stolova, saznaje Njuz.

Prema rečima dežurnog ortopeda dr Milorada Ilića na kliniku je primljeno više od 250 pacijenata sa povredama potkolenica, cevanica i gležnjeva.

– Uvek posle neke veće slave primimo veliki broj muževa koje njihove žene krvnički izgaze ili išutiraju ispod stolova, ali ovoga puta je zabeležen neslavan rekord čiji uzrok još ne znamo. Svim pacijentima je ukazana hitna medicinska pomoć i nalaze se van životne opasnosti. Tačnije, nisu životno ugroženi barem dok se ne vrate svojim kućama – naglasio je dr Ilić.

U Urgentni centar jutros su stizale prave kolone muževa koji su šepali na jednu nogu, a naš reporter je uspeo da porazgovara sa nekima od njih.

– Sve je bilo dobro dok sam pio domaću lozu – priča Dragan Vjetrović (38), službenik u opštini Rakovica –Ipak, kada sam prešao na pivo osetio sam da me nešto probada u predelu nožnog palca. U početku tome nisam pridavao pažnju, ali je sa svakim novim pivom bol postajao sve veći. Požalio sam se svojoj ženi, ali me je ona samo streljala pogledom. Kad sam u neko doba noći pao ispod stola ima sam šta i da vidim, noga mi otekla kao rakijski balon. Pojma nemam kako je do toga došlo – čudi se Dragan.

– Ma ja sam sam kriv za ovo što me je snašlo – kaže Tomisav Jeretin (53), stolar iz Batajnice – Lepo sam mojoj Jelici obećao da na slavi ni reč neću reći o politici ali ne vredi. Izdržao sam do pečenja, a onda mi izlete nešto o Vučiću i Đilasu i ode sve dođavola – kad me je zgazila sve sam zvezde video! Za nošenje onih štikli „dvanaestica“ trebalo bi od SUP-a dozvola da se traži, ja da ti kažem – jada se Tomislav.

– Ja sam se ovde već odomaćio – kaže Radisav Milutinović, (45) automehaničar sa Karaburme – Posle svake slave imam otekline na gornjem desnog delu stopala, jer me moja žena uvek gazi na isto mesto. Sinoć sam je zamolio da malo promeni nogu, ali njoj ne vredi govoriti – kaže Radisav dok uz pomoć štaka ulazi u svog golfa.

Od naših sagovornika najgore je prošao Filip Radojčić (33), sistem administrator iz Mirijeva, koji je u Urgentni centar došao sa povredama potkolenice i rebara.

– Evo sad idem sa snimanja, naprsla su mi dva rebra i imam veliki hematom na cevanici – kaže Filip – I to samo zato što sam malo preko stola flertovao sa svastikom domaćina slave. Moja Sanja ima takav lakat da iz mesta probija plućnu maramicu ako hoće. Sa dva naprsla rebra dobro sam još i prošao. A znaš kakva je mala, ko puslica! Plavuša, 22 godine, studentkinja medicine! Ma vredelo je svako rebro – priča Filip dok pokušava da udahne vazduh.

Doktorka Nada Macura iz Hitne pomoći savetovala je muževima da pre odlaska na slavu obuku deblje čarape i dzepere od čiste runske vune, koji pružaju znatno bolju zaštitu od udaraca ispod stola.

Kako smo nezvanično saznali u Urgentnom centru će tokom slave Svetog Nikole biti organizovana dupla dežurstva ortopeda jer se očekuje povećan priliv pacejenata.

Bojan Ljubenović

 1. misha kaže:

  Dobar!!!
  Nadajmo se da ortopedi nece imati previse posla za Sv. Nikolu.

 2. pojmaneznam kaže:

  živa istina, ma sve je tako :-)

 3. celtic kaže:

  Dragan Vjetrović pobijedio prezimenom; Mirijevo jeste spojivo s frakturama, ali nije u Feng-Šuiju sa sistem adminima!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *