njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. aug. 2012

Uspešno ostavio cigarete jubilarni stoti put

Bivši pacijent potvrdio da je snagom volje sve moguće učiniti

ČAČAK, 28. avgust 2012, (Njuz) – U „Institutu za bolesti zavisnosti“ juče je bilo razloga za slavlje. Želimiru Laliću iz Čačka priređena je prigodna zakuska, jer je prošle nedelje po jubilarni stoti put uspeo da ostavi pušenje.

Želimir je godinama bio strastveni  pušač, ali se uz stručnu pomoć još jednom izborio sa ovim opakim porokom.

– Pušim još od osnovne škole i ubrzo je počelo da mi smeta. Zbog toga sam već sa 19 godina prvi put uspeo da ostavim cigarete, a do 30. rođendana imao sam iza sebe već 16 ostavljanja duvana – otkriva za Njuz ovaj bivši pušač, koji kaže da su mu cigarete svake godine sve više smetale.

– Počeo sam da dobijam sve pušačke simptome, jutarnji kašalj, poremećen krvni pritisak, slabu kondiciju. Da ne pominjem koliko je meni i ljudima u mom okruženju smetao smrad  duvanskog dima koji se uvlačio svuda – kaže Lalić – Znao sam da je vreme da još jednom ostavim cigarete. Kako sam bio uspešan prethodnih 99 puta, pretpostavljao sam da ću uspeti i ovog puta, ali sam ipak da bih bio siguran potražio i stručnu pomoć – dodaje ovaj nekadašnji pušač, koji je iskoristio priliku i da se zahvali Institutu za bolesti zavisnosti.

Doktor Neđeljko Svrkota, koji je po jubilarni deseti put pomagao Želimiru, kaže da je ovo samo potvrda da je najvažnija volja zavisnika.

– Ovaj primer pokazuje da je uz stručan rad vrlo lako ostaviti cigarete. Doktori i tablete jesu tu kao pomoć, ali uvek je presudna volja pacijenta. Želimir je dokazao da je ima, jer kako bi inače uspeo da sto puta ostavi cigarete? sam sam imao sličan problem, ali sam snagom volje do sada više puta uspešno ostavljao alkohol i kocku – ne krije ponos doktor Svrkota.

Bojan Savić

 1. Bane kaže:

  Na klinici kod Peranovića se svi poroci ostavljaju samo jednom…

 2. ariela kaže:

  Naravno…zato institut i postoji…da zavisnicima kaze ono sto oni ne bi znali sami da zakljuce a to je da se sve moze ako imas volju…jeste da kosta taj savet ali para i vredi…

 3. himalajac kaže:

  ovo je smesno. ja sam ostavljao cigare hiljaditi put. i to nekoliko puta

  1. celtic kaže:

   TO JE SNAGA VOLJE!

 4. trabant kaže:

  Za samo godinu dana uspela sam čak tri puta da ih ostavim što me čini uspešnijom od Želimira koji je za 11 godina samo 16 puta ostavljao :)

  1. celtic kaže:

   Bravo, lady. Ovaj tenor je takođe prestao pušiti:

   http://www.youtube.com/watch?v=eDesym61KhQ&feature=relmfu

 5. Miki kaže:

  Оставио али не може да се сети где!

 6. Смоуки kaže:

  Деца се угледају на Вас! Пушење убија!
  Деца пушача ће постати убице људи у Вашој околини!

 7. Pera kojot super genije kaže:

  Stalne promene na svetskoj ekonomskoj sceni odrazavaju se i na svez dah nasih pusaca. Maltene mozemo utvrditi da li je vrednost dinara skocila ili opala na osnovu “mirisa” koji iza sebe ostavljaju “strastveni” pusaci. Mnogi od njih su zasluzili i pocasne diplome nekih od Ultra, Mega, Giga, Sega fakultetskih ustanova. NPR: fakultetska diploma za smrad kose, za zute brkove, za smrad enterijera i eksterijera, za uredjenje zivotnog prostora duvanskim dimom…

 8. Ђеки kaže:

  Ударио “Њуз” по Лалићима данас…

 9. Ја kaže:

  Желимиру свака част, држимо му палчеве да ће и наредних пута бити ништа мање успешан!

 10. rodja kaže:

  E-sim je multiplejer onlajn simulacija stvarnog zivota .Igra je pocela pre 3 dana u njoj mozete voditi kompaniju ,voditi vojnu jedinicu ,politicku partiju ili cak postati predsedenik Srbije ili clan skupstine.

  link za registraciju:

  http://secura.e-sim.org/lan.8125/

 11. landarina kaže:

  Meni je danas tačno godinu dana da sam ostavila :).

  Pre toga sam jednom izdržala 9 godina bez duvana. Sve se hoće kad se može :P

  1. Ђеки kaže:

   Ја ево већ десет дана петнаести јубиларни пут. Најдуже сам издржао две и по године, а у просеку издржим пола године… Најгоре ми трећи месец непушења – тад почнем да сањам како пушим… А после све горе и горе…

  2. mamamimi kaže:

   Ima skoro dve godine kako sam ih ja ostavila. A mislila sam da nikad neću uspeti, jer sam jednom pre desetak godina imala jedno neuspešno odvikavanje. Sad se osećam slobodno, mada, priznajem, ponekad mi se čini da bi mi cigareta prijala.

 12. Shumsky kaže:

  sve odviknute i preporođene pozivam da posete ovaj sajt
  http://sincemylastcigarette.com/
  i prostim računom dokažu sebi da svo to odricanje&bol i nije imalo nekog efekta

  ;)

  1. landarina kaže:

   Pa ti Shumsky kažeš da je bolje da niko ni ne pokušava? :)

   Vidi, ja volim da pušim :) ali zaista mogu bez duvana.

   Efekat je da mogu da osetim ponovo ukus grožđa u vinu, i još podosta drugih ukusa, a pre mi je sve u ustima bilo spaljeno. A veruj mi, ukus grožđa u vinu – nezamenjivo :).

   1. Shumsky kaže:

    ja bih da prvo klikneš na link gore, pa tek onda da razgovaramo o vinu koje je ladnulo u podrumčetu, a njegova loza napravila ladovinku za ugodjaj zvan – daj to meze i isključujte mobije. SVI!!!

    može?
    ;)

    1. landarina kaže:

     ne mogu , Shumsky, ne daju mi na poslu sam :(

     :D

     1. Shumsky kaže:

      ja sam okrenuo monitor da me direktor ne vidi. ekran mogu da sakrijem, ali povremeno kikotanje i mimika lica me odaje!
      dobiću otkaz zbog njuza, jbm ti sudbu kletu…

 13. e-cigareta kaže:

  Ja iskreno nisam uspio maknuti cigarete u klasičnom obliku ali sam ih zamjenio alternativnom metodom, sa e-cigaretama, mogu konstatovati da je prestao pušački kašalj i da se kondicija vratila, mnogo bolji osećaj nego sa pravom cigaretom ;)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *