njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

11. jan. 2014

Užički vodovod ubeđuje građane da su računi za vodu bezbedni za upotrebu

Računi bezbedni za upotrebu

UŽICE, 11. januar 2014, (Njuz) – Užički vodovod izdao je danas saopštenje u kojem obaveštava građane da su decembarski računi za vodu koje su građani dobili ovih dana apsolutno ispravni i bezbedni za upotrebu.

Zbog prisustva algi u akumulacionom jezeru Vrutci, Užičani od 26. decembra nemaju vodu za piće, ali su zaposleni u gradskom vodovodu dali sve od sebe da se to ne primeti na njihovim računima.

– Hteo bih da obavestim javnost da su izvršene sve analize i da je potvrđeno da su računi dobrog kvaliteta i da se mogu nesmetano koristiti – izjavio je Dragan Simić, direktor užičkog vodovoda – Zahvaljujući angažovanju svih gradskih službi, uz veliku podršku Vlade Srbije, a naročito njenog potpredsednika Aleksandra Vučića uspeli smo da dobijemo račune koje građani već od danas mogu bezbedno koristiti, bez ikakve bojazni po svoje zdravlje-dodao je Simić i pozvao građane da račune plate u što skorijem roku.

Zaposleni u gradskom vodovodu obećavaju da će učiniti sve što je u njihovoj moći da i sledeći račun bude toksikološki i bakteriološki ispravan i da građani na njemu neće primetiti prisustvo algi u vodi.

Građani Užica koji se vodom već nedeljama snadbevaju na cisternama obradovala je ova vest.– Nisam ni sumnjala da će gradske službe na pravi način odraditi svoj deo posla. Meni, a verujem i ostalim Užičanima, puno znači saznanje da u ovoj situaciji nismo sami i da vodovod radi svoj posao krajnje profesionalno što se može videti na našim računima za vodu- pozdravila je ovu odluku Milanka Petrović, profesorka iz Užica.

Bojan Savić

 1. banderas kaže:

  Mogli bi da ga redizajniraju malo, na dve-tri strane, pa nove stavke, zastita zivotne sredine, taksa za alge, doprinos za razvitak mikroorganizama u vodovodnim cevima… za pomoc da se obrate prvoj ministarki struje, a nove racune da najavi Vrhovni Vodja Preosveceni Aca Novovencani Spinator.

 2. Ja sam kaže:

  Saopstenje iz Vodovoda:

  Nase je samo da Vam isporucimo racune a vase da ih bezbedno platite.
  Za sve dodatne informacije obratite se najblizoj banci, Domu zdravlja ili Pogrebnom preduzecu.
  P.S.
  Ukoliko primetite prisustvo olova na racunima, smotajte ih u kuglice i koristite kao teg za lov na kancerogene babuske.

 3. gradjanin kaže:

  Članovi naše vlade će u 2014. dobiti priznanje i velike diplome od Međunarodne organizacije za borbu protiv zdravlja jer su prvi u svetu sproveli akciju ispitivanja reakcije stanovništva na: vakcine, aflatoksine, pesticide, GMO hranu, nikla, algi i raznih bakterija, kao i izdržljivosti na psihološke pritiske zbog zatvaranja preduzeća i otpuštanja radnika, siromaštva, otimanja imovine zbog dugova za TV pretplatu, komunalije i struju, poklanjanje vrednijih preduzeća stranim tajkunima, korupcije, nemoralnosti i razvratnosti koje se stalno favorizuju u sredstvima informisanja, “Farmi”, “Velikom bratu”, pederisanja i izmišljanja neistina ili poluistina a sve u cilju VELIKOG EKSPERIMENTA. Sa navedenim diplomama po isteku mandata će svi dobiti zaslužene ministarske fotelje u novoformiranoj državi Srbija na Marsu.

  1. scoby kaže:

   Bravo! Valjda ce 10.000 milijardi evra biti dovoljne za izgradnju (jednosmernog) bacevicevog kanala do Marsa, na koji ce biti prebaceno kompletno stanovnistvo Srbije, radi teraformiranja crvene planete.

 4. Aleksandad Bobic kaže:

  Pitanje placanja naknade za utrosenu vodu je irelevantno…naravno da je potrebno platiti ovu naknadu…s obzirom da kvalitet vode ne odgovara zahtevanom (ugovorenom) standardu pitanje umanjenja naknade je relevantno…da podsetim, voda je hemijski i mikrobioloski ispravna, dok je bioloski neispravna i to u standardu, odnosno dozi zbog cega se nepreporucuje za ljudsku upotrebu u ishrani…dakle, ovo pitanje je smesteno u ravan zakona o zastiti potrosaca, isto kao i pitanje kvaliteta usluge za koriscenje elektricne energije, interneta, telefonije i sl, na primer…ovde se ne radi o marginalnom problemu kao sto je kvalitet vode iz vodovoda, imajuci u vidu parametre njenog kvaliteta i moguce posledice po zdravlje ljudi, vec se radi o mnogo vecem problemu koji je smesten u ravan ekologije i zastite zivotne sredine…naravno da je potrebno utvrditi formalno-pravnu odgovornost pojedinaca i kolektivnih organa…kako stvari stoje, odgovornost seze daleko u proslost od ‘81, ali nesumnjivo je izgleda da su stvari po ovom pitanju rapidno negativno menjane u periodu tzv. demokratske vlasti od ‘97. Sustinska odgovornost za ova i mnoga druga pitanja pada na teret gradjanja koji su svojim postupanjima (pre svega delovanjem u prostoru), ali i svojom tolerancijom i podanickom poslusnoscu podrzavali lokalne i republicke vlasti sve ovo vreme…nisam primetio da neko od gradjana brine sto je na pr. reka Djetina zagadjena otpadnim i fekalnim vodama nizvodno od Uzica…otuda me i ne cudi sto niko ne pokazuje solidarnost sa ugrozenim kategorijama stanovnistva u ovom trenutku…nisam ni iznenadjen sto ni jedna politicka niti NVO organizacija ne stvara uslove za afirmativnu drustvenu sintezu…dakle, pitanje je mnogo sire a odgovor na njga sustinski i tacno govori o vrednosnom sistemu naseg drustva…

 5. mirko kaže:

  Sa obzirom da su pare prljave racuni si sigurno cisti . Samo nije jasno zasta su .

 6. Jan kaže:

  Pošto građani odnedavno dobijaju vodu sa dodacima , čudi me da im nisu povećali račun .

 7. Živana Mrduš kaže:

  S nestrpljenjem očekujem vest o tome šta sve leče te alge.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *