njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. jun. 2011

Večeras oko 20:22 časa veliki zmaj Gor progutaće Mesec na dva sata

Intergalaktički zmaj Gor trebalo bi da ispljune Mesec nakon dva sata

CEO SVET, 15. jun 2011, (Njuz) – Astronomi širom sveta najavljuju za večeras dugo očekivano proždiranje Meseca od strane Gora, intergalaktičkog zmaja koji se hrani manjim planetarnim telima i njihovim satelitima. Prema njihovim rečima, nema opasnosti po Zemlju usled dobrog pozicioniranja naše planete na Atlasovim ramenima.

– Mesec će za sve posmatrače sa istočne zemljine hemisfere prvo postati jarko narandžast a zatim crven dok ne utone u potpuno crnilo – kaže profesor Milomir Valjanković, šef katedre za svemirska bića na Megatrend univerzitetu – Crvenilo meseca će nastati, kako verujemo, usled bljuvanja vatre Gora koji na taj način priprema veliko kamenje sebi za večeru. Pošto ga bude progutao, mesec više neće biti vidljiv sa Zemlje.

Poslednji put kada je Gor progutao mesec bilo je pre 372 godine kada ga je vario blizu dva sata, a onda povratio nazad u orbitu.

Stručnjak za orbitalnu gastronomiju Gorčin Stojanović, objašnjava postupak povraćanja Meseca kao testiranje uzorka sličnom degustaciji vina.

– Zmaj će progutati mesec posle podgrevanja na temperaturi od 27,6 miliona stepeni, što je vrlo važno zbog hemijskih procesa prilikom kojih minerali meseca izlaze na površinu i uveliko doprinose uživanju tokom proždiranja. Međutim, samo varenje bi pokvarilo opšti utisak Zmaja o ukusu i stoga ga posle nekoliko sati muljanja po predželudačnim komorama vrati nazad u orbitu – kaže Stojanović. – Na žalost, ovo me tera na pomisao da mu je cilj da pojede nešto mnogo veće od našeg meseca i iskreno se nadam da je Atlas u naponu snage.

Pojavljivanje meseca na zvezdanom nebu oko 22 časa potvrdiće teoriju Stojanovića. Sa druge strane naučnik i skeptik Voja Antonić smatra da je u pitanju velika medijska prevara građana.

– Svima je poznato da Zemlju ne nosi nikakav grčki bog Atlas, već ogromna kornjača. Samim tim Zemlja je u mnogo težoj poziciji jer je tako kao poslužena Goru na tanjiru. Ne zaboravite da prečnik Gorovih usta dozvoljava gutanje Zemlje zajedno sa kornjačom. Vreme je za molitvu Odinu jer su u pitanju poslednji sati – završava Antonić.

Dejan Nikolić

 1. Dzzoni kaže:

  Uh, moram se posavetovati sa baba Tangom oko mojih aktivnosti narednih dana, negativna energija može uticati na moju auru.

 2. Alen kaže:

  uhuhuuu nekog ce da boli rana veceras :DD :trololo:

 3. Strbac kaže:

  Ovaj tekst ko da je Tagore pisao

  1. Tagore kaže:

   Héhé, Strbac, ja bi’ iz tvoje skromnosti najmanje promenio nik u ‘modesto'…

  2. Tagore kaže:

   Bog ubia Njemačku i marku, prošlije noći za vrime eklipse zbog dužine teksta neka od Nebeskijeh Naroda mi je udario plJus !?

   (During a lunar eclipse, the moon lights up the “People of the Sky”.)

 4. celtic kaže:

  Stručnjak za orbitalnu gastronomiju, profesija iz snova :-)

  P.S. Pravda za Atlasa, 50% povišice za uredništvo!

 5. Tammdamm kaže:

  Gorčin :D

 6. mamamimi kaže:

  Ako proguta Zemlju, promuljće je malo i ispljunuti sa sve novim koridorom 10 u Srbiji i Srbijom u EU i to baš u decembru 2012.

 7. Aka ba kaže:

  Pljuni! Pljuni, ti prokleta aždajo!
  :-) x 486

 8. mixon kaže:

  Neverovatno, vidim sve svojim očima na nebu! Idem brzo da spustim roletnu, nikad se ne zna kod ovakvih stvari, ne verujem ja tim gatronomima! Inače vi ste jedini koji pišu o ovoj svjemirskoj zavjeri, sve druge novine spominju neko tamo pomračenje, kako ih samo nije sramota što obmanjuju narod?!

 9. Aaaaa kaže:

  Vrh tekst!

 10. Aleksa kaže:

  Mesec ce se na kraju izvuci iz kandzi prozdrljivog Gora i ponovo ce biti kao nekad – kruzice oko Zemlje svojom vecno elipsastom putanjom i bice opet prelep i sjajan.
  Inace tekst je sjajan i sve metafore u njemu.

 11. Tagore kaže:

  Ovonoćno pomračenje sunca naglašava skoro povećanje plate ”of the Governator of the NBS” ili guvernera Narodne Banke Srbije.
  U zemlji ‘meda i mleka’ na lepom plavom Dunavu zločesni jezici tvrde da naš guverner ima bednu platu od 525.000 dinara.

  Njemu za utehu poklanjam ”On The Beautiful Blue Danube”:
  http://www.youtube.com/watch?v=oDZ4N7QyKFQ

 12. Miki kaže:

  Siguran sam da je Čeda video tog zmaja :D

 13. Tagore kaže:

  Molim Dejana Nikolića i Istoka Pavlovića da mi najave skoro pomračenje SRPSKE MUDIJADE.
  Neću da mi ovi iz međunarodnog monetarnog fonda i njihova sobarica sve pojedu :)

  Na vrancuskom jezuku FMI znači (Femme de Ménage Incluse).

 14. July's hater kaže:

  Odlično smo prošli s obzirom na to da je postojala mogućnost da se Gor tokom varenja okrene leđima prema Zemlji i prdne

 15. Svetlana kaže:

  Pomračenje meseca: za većinu građana u Srbiji, pomračenje se dešava jednom mesečno kad ne prime platu. U nebo smo već odavno prestali da gledamo, osim kad prostiremo veš:)

 16. Srdjan kaže:

  xe xe Voja Antonić :))
  de ga se setiste :)

 17. Tagore kaže:

  Prije i poslije mjesečeve tuge, već 26. ožuljka 2011. – Prenosimo iz dnevnog tiska – Page 6, JUMBO PLAKAT NA SIROBUJI “Kraljice Hrvata, sačuvaj nas od ulaska u EU!”…
  http://c.imagehost.org/0264/plakat_split_kralj_364949S0_2.jpg

  Prolazi fenička Princeza EUROPA, kćer kralja Agenora i kraljice Telefase, vrti se po ugostiteljskom obrtu kralja Petra Krešimira IV i pita kraljicu Hrvata o očinstvu.
  Nasjedni i ti u srbijanskom gnijezdu osa, pa kazi koja osa te je bocnula – odgovara ona.

 18. Tagore kaže:

  Dragi molitelji i klanjatelji,
  Evo, došao je i posljednji petak našeg stalnog klanjanja u kapelici NJUZA. Uspjehom našeg stalnog klanjanja otvorili smo oka dva po runonosnom i rogatom življu čovječanstva.
  Posljednji klanjatelji od MINUSA do MINUSA su, dakle, oni noćni od petka na subotu.
  Hvala svima na sudjelovanju u ovim posebnim milosnim trenucima !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *