nazad na vrh

Večiti student se žalio svojoj deci da će da ga prebace na Bolonju

BEOGRAD, 13. avgust 2019, (Njuz) – Momir Ćirić, četrdesettrogodišnji postapsolvent arheologije, žalio se danas svojim sinovima Ivanu (13) i Mateju (7), što će po svemu sudeći morati da pređe na Bolonju.

On napominje da ne može da veruje da će mu država otežati studiranje i to baš sada, kada mu je ostalo svega dva ispita do diplomskog.

– Kad sam početkom 2017, nakon trogodišnje pauze, položio jedan ispit, pomislio sam kako se zahuktavam i idem ka kraju studija. Poslednjih godinu i po dana sam spremao naredni ispit, baš sam i planirao da ga prijavim sad u januarskom, ili eventualno junskom roku 2020, ali ne vredi, država je naumila da potpuno uništi moju akademsku karijeru – izjavio je ovaj student.

– Sada hoće da mi uvedu neke predmete, kojih uopšte nije bilo 1994. kada sam polagao prijemni. To uopšte nije u redu, jer, da sam tada znao da ću dvadesetpet godina kasnije morati nešto od toga da učim, možda bih se opredelio za neki drugi fakultet – kaže ovaj student i napominje da je dosta pričao sa svojom decom o ovim problemima i da ga oni u potpunosti podržavaju.

– Deca u Srbiji često moraju da se, već od malih nogu, suoče sa nepravdom, pa tako i moji sinovi. Pričali smo baš nedavno moj stariji sin i ja, kako postoji šansa da možda i u isto vreme spremamo ispite, ali se plašim da će prelazak na Bolonju da mi umnogome umanji entuzijazam za daljim studiranjem – kaže ovaj mladić i dodaje da će sad morati dobro da razmisli čime će želeti da se bavi u životu.

  1. Ko mu kriv kad nema para za Sava centar!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix