njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. jul. 2023

Velika čast: Trka Pariz-Dakar prolazi preko beogradskog Trga republike

BEOGRAD, 22. jul 2023, (Njuz) – Čuvena reli trka „Pariz – Dakar“ od naredne sezone prolaziće i kroz Srbiju, tačnije jedna njena deonica biće i beogradski Trg republike, saopštili su danas organizatori.

Predstavnici ove automobilske trke danas su boravili u Beogradu i na licu mesta se uverili da je potez od Narodnog muzeja do Kolačeve ulice veoma zahtevan zbog izuzetno visokih temperatura koje ovde vladaju.

– Naši vozači već godinama voze kroz pustinju Saharu, ali verujemo da će čak i za najiskusnije među njima prolazak preko beogradskog Trga republike biti težak izazov. U afričkoj pustinji se vozačima može dogoditi da pronađu hladovinu, ali na vašem trgu su šanse za to veoma male. Upozoravamo sve učesnike trke da ne potcene ovu deonicu i da sa sobom uvek imaju pripremljene dovoljne rezerve pijaće vode. Ukoliko im se automobil ili motocikl pokvari na sred Trga republike neka im je Bog u pomoći – upozorili su organizatori.

Očekuje se da beogradska deonica bude najveći izazov vozačima pre nego što sa evropskog pređu na afričko tlo, pa su neki od njih već najavili dolazak u Beograd kako bi se na vreme pripremili na nemilosrdne uslove koje vladaju na Trgu republike.

Bojan Ljubenović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *