nazad na vrh

Veliki broj roditelja iskoristio lepo vreme da sa decom prošeta po tržnom centru

"Dete nam je po ceo dan u kući, bulji u televizor ili kompjuter, pa smo rešili da ovo lepo vreme iskoristimo da ga izvedem malo na vazduh do najbližeg tržnog centra"

BEOGRAD, 2. mart 2015, (Njuz) – Veliki broj roditelja iskoristio je lepo vreme tokom jučerašnjeg i današnjeg dana da sa svojim mališanima prošeta po nekom od beogradskih tržnih centara.

Zbog prolećnih temperatura i sunčanog vremena bilo je nemoguće naći slobodno mesto u tržnim centarima a na prilazima garažama stvorile su se velike gužve, saznaje Njuz.

Dijana Dobrosavljev, majka devetogodišnje Tamare i šestogodišnjeg Luke, kaže da je jedva dočekala proleće da sa decom izađe iz kuće.

– Dosta je bilo zime i ružnog vremena, nikako da mrdnemo negde iz kuće. Čim smo videli prognozu muž i ja smo stavili decu u kola i krenuli ka Ušću. Ne možete da verujete kako su se deca obradovala, baš im je nedostajala jedna dobra šetnja po tržnom centru. Danas sam uzela slobodan dan da bi ih dovela do Delte, jer najavljuju loše vreme od utorka, pa da iskoristimo sunce, dok ga još ima – izjavila je Dijana za Njuz.

Pavle Marjanović, otac jedanaestogodišnjeg Alekse, ispričao je da je, iako je imao puno obaveza, zbog sina našao malo vremena da ga izvede iz kuće dok je napolju sunčano vreme.

– Po ceo dan je u kući, bulji u televizor ili kompjuter, ne bavi se nikakvim sportom, pa smo supruga i ja rešili ovo lepo vreme iskoristimo da ga izvedem malo na vazduh, do najbližeg tržnog centra. Današnja deca su po ceo dan u zatvorenom prostoru, uopšte nisu kao mi, moramo da ih teramo da izađu iz sobe i obiđu sa nama neke butike i prodavnice – požalio se Pavle.

Tržni centri su saopštili da su spremno dočekali ove lepe dane i da su svesni da ih prave gužve tek očekuju.

– Uskoro će proleće, dani će biti duži i to je vreme kada tradicionalno očekujemo najviše porodica u našim objektima – izjavio je za Njuz jedan od radnika u tržnom centru.

Soko Sokolović

 1. Samo dok čuje vučić da idete u deltu kod miškovića ima sve da vas poapsi! Zar nije bolje izaći u neki drugi tržni centar, mada svi su tajkunski!

 2. Treba spojiti lepo i korisno pa u trznom centru uci u Internet kafe a decu ostaviti ispred neke igraonice da uzivaju u radostima drugih malisana.

 3. E svaka čast za članak, nek se prepoznaju maloumni roditelji.

 4. Ili, ostaviš dete u igraonici ujutru, pokupiš ga u podne. Dođe jeftinije no vrtić. A, dete se socijalizuje!

 5. Plus, decu obavezno inhalirati tri puta dnevno, kako bi se preduhitrili virusi.

 6. Hahha, pa valjda kad je loše vreme idemo u tržni centar, a ovako prelepo vreme iskoristiri za Kej

  • Kad je loše vreme u mega market, a kad je lepo vreme u tržni centar, pa to valjda svaki savestan roditelj treba da zna.

   Na Kej će ići kad budu imali ekskurziju.

  • Kad je lose vreme sedi se u kuci bez dinara u djepu . A kad je lepo izadje se malo u trzni centar , bez dinara u djepu .

 7. Mi idemo samo u Usce i samo cetvrtkom, bez obzira kakvo je vreme. Razlog za to je sto nase starije dete koje ima cetiri godine svih ostalih dana u nedelji ima aktivnosti pocevsi od plivanja, preko stranih jezika (nemacki i engleski) pa zatim sport i logoped. Zasto samo usce, a ne i DeltaCity – pa razloga je vise, u uscu se nekako osecam grandioznije, lepse, a samim tim onda imam i bolju komunikaciju sa svojom decom. Obzirom da je od nedavno i u Uscu otvoren Mothercare za nasu bebu – nema potrebe uopste vise ici u DC. Ovo mladje nam uskoro krece u Helen Doron na engleski za bebe, ali gledacemo da to nikako ne bude cetvrtkom. Cetvrtak je vreme za nas, za porodicu, za Usce!

  • Bravo za vas, na dobrom ste putu, a jeste li vakcinisali decu?

  • sjajno , dete treba sto vise da nauci, zasto biste vi trosili svoje vreme koje lepo cetvrtkom u uscu provedete na neku edukaciju, ovako sport, engleski , logoped, balet ili klavir, nemacki ako mozete ubacite jer je to broj jedan jezik sto se ekonomije tice , jer morate misliti i na buducnosr vaseg deteta u smislu zaposlenja …svako dobrovam zelim,,,,samio tako nastavite.

 8. Divno Bora .Toliko aktivnosti za decu.Svakog dana neki kurs itd.A samo 4 godine.Ne mislite da Vam je dete preoptereceno.Cak i bebu na engleski.
  Prosto sam bez teksta

  • Vesna, ide prolece. Prosetajte malo na svezem vazduhu, a kada se vratite ponovo procitajte ,,borin” komentar, ali sa osmehom.

 9. Problema sa decom ne bi bilo kada bi svi koristili Bot-kondom-plus. Više informacija na bbb.ooo.ttt.superkondom.rs
  p.s. izmedju 2 slova t nije r.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix