YT screenshot
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. jun. 2022

Veliki broj Srba u grčkim letovalištima razgnevio Srbe u grčkim letovalištima

PEFKOHORI, 28. jun 2022, (Njuz) – U popularnim grčkim letovalištima se i ove godine zahuktava turistička sezona. Međutim, već na samom početku veliki broj srpskih turista je uočio da je grčku obalu preplavio veliki broj srpskih turista.

– O, Gospode Bože, ne mogu ni da dišem od ovolike količine Srba – izjavila je Brankica Ilić, Srpkinja. – Gde god se okreneš samo se čuje srpski! Zar mora ovakvo divno more da bude pokvareno prisustvom Srba? –  upitala se Brankica i dodala da srpski turisti stalno viču i žale se na svakojake gluposti.

– Ovako ne može više! – još je oštriji bio Nebojša Vasiljević, koji se predstavio kao starosedelac Beograda. – Pre koji dan sam video celu porodicu koja na plaži samo sedi i mljacka krofne koje su kupili od prodavaca koji tu šetaju. Kakav primitivizam! To možemo samo mi i niko drugi! Na ležaljkama pored mene, troje nekih bilmeza je zaselo i krenulo da igra preferans kao da su došli u svoju seosku vikendicu, a u vodi su neki ljudi čak i počeli da igraju narodno kolo! Usred Grčke! – izjavio je Nedeljko, u vidno uzrujanom stanju.

Kao dalje zamerke mnogobrojnih Srba drugim Srbima ubrajaju se nošenje srpskih zastava i drugih motiva vezanih za Srbiju na majicama i kapama, smejanje i veseljenje, pogotovo dece, kao i prisustvo velikog broja automobila sa srpskim tablicama. Sa žaljenjem se konstatuje da su čak i Grci morali nama da se prilagode i naprave menije u restoranima na srpskom jeziku, a da se u većini kafića umesto prelepog grčkog melosa neretko čuje kreštući turbo folk sa naših podneblja.

Vlasnik jednog restorana Vasilis Konstantinu je izjavio za Njuz da je pomalo iznenađen ovim fenomenom.

– Mi već decenijama uslužujemo srpske turiste koji su uvek rado viđeni gosti i nikada nismo imali nikakvih krupnih problema sa njima. Istina, neki od njih često sa mnom počnu pričati kako mora da je grozno usluživati ovoliku količinu primitivnih i bahatih Srba. Ako im kažemo da smo imali pozitivna iskustva sa Srbima, to te ljude samo još više razgnevi. Zato smo počeli umesto toga da im govorimo kako su oni retki kulturni koji dođu kod nas i to ih jako razveseli – zaključio je Konstantinu.

Gradska čistoća Pefkohorija nije bila dostupna za komentar.

X.I.O.

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *