njuz-autor

AUTOR: urednistvo

01. maj. 2012

Veliki neredi širom Srbije i ovog Prvog maja


Roštilj i u Grčkoj

SRBIJA, 1. maj 2012, (Njuz) – Ni ovaj Prvi maj u Srbiji nije mogao da protekne bez nereda koji su za sobom ostavili izletnici po livadama i parkovima širom zemlje. Kako javljaju agencije, pripadnici radničke klase su i ove godine u velikom broju okupirali mesta za dobar roštilj, i nisu se povukli sve dok im svi zahtevi u vezi sa hranom nisu bili ispunjeni.

Pripadnici komunalnih službi su ponovo imali pune ruke posla ne bi li zaštitili pojedine parkove od horde nezadovoljnih radnika “u potrazi za dobrim mestom za roštilj”.

– Deluje da su se prvomajski demonstranti dobro organizovali ove godine, jer su, čim su se okupili, počeli da demonstriraju kako se najbolje postavlja ražanj, gde treba parkirati kola da bi se muzika najbolje čula, kao i koliko piva bi trebalo imati po osobi – kaže komunalni inspektor Svetomir Baždarević. – Jedva smo oterali najupornije od njih sa lica mesta, srećom nije bilo mnogo povređenih – dodaje on.

Da situacija sa okupljenim masama neće biti nimalo naivna, moglo se videti još noćas kada je gotovo istovremeno zapaljeno na hiljade logorskih vatri širom zemlje.

Haos i lom koji je ostao iza rulje, poznate i pod nazivom “99 posto”, su možda i najbolji pokazatelji da u narodu vlada veliki bes i nezadovoljstvo niskim primanjima a visokim cenama ćevapčića, kobasica i krmenadli.

Viktor Marković
Neuspeo pokušaj štrajka
Kako nezvanično saznajemo, jedna grupa radnika je pokušala da organizuje štrajk u svojoj fabrici u Majdanpeku, ali je ubrzo odustala kad je shvatila da “tamo danas ionako nema nikog”.
 1. himalajac kaže:

  iz EU su izrazili zabrinutost povodom ovakvih nereda u srbiji, i naglasili da ce podrsku EU na sledecim izborima dobiti politicka opcija koja se bude zalagala za vise jeftinijih kobasica za srbsku radnicku klasu (organskih kobaja, naravno)

 2. sloboda(n) kaže:

  kako bi mi uopste prepoznali strajk? fabrike ne rade, sta li?

  1. mirko kaže:

   pa kod nas nema radnika pa nema ko ni da strajkuje . ovi sto rade kod nas su robovi demokratskog drustva . oni otplacuju kredite i sastavljaju prvi sa prvim , nemaju oni vremena jos za strajk ode poso a onda dolaze bankari po svoje .

 3. slučajnaprolaznica kaže:

  Mogu da izjavim da je bilo nezapamćeno. Tu negde oko pet sati popodne usled velikog konzumiranja tekućina/po preporuci lekara da bi se sprečila dehidracija/ mi je pao mrak na oči i sve do deset uveče imam crne rupe tako da ništa više ne mogu izjaviti na tu temu. Hvala.

 4. okvalS kaže:

  Nered je i da se ova vest ne pojavi u boksu na početnoj strani.
  Umalo sam je preskočio.

  1. urednistvo kaže:

   Kako? Pa eno je na vrhu!!

   1. okvalS kaže:

    Ma da, sa desne strane je, ali se nove vesti vise ne pojavljuju u slideru.
    Koliko se sećam svaka nova vest je prolazila kao “featured entries”.
    Ko zna, možda sam i ja zabagovao posle Prvog maja i ćevapčića.
    Videću sutra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *