Inspektori nisu mogli da se probiju od smetova korupcije
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

07. aug. 2018

Veliki smetovi korupcije sprečili inspektore da sruše nelegalni restoran na Pančićevom vrhu

KOPAONIK, 7. avgust 2018, (Njuz) – Izuzetno veliki smetovi korupcije sprečili su rušenje bespravno sagrađenog restorana na Pančićevom vrhu, koje je bilo zakazano za jutros u osam časova.

Kako Njuz saznaje u Ministarstvu građevinarstva, smetovi korupcije doslovno su zatrpali policiju koja je trebalo da asistira pri rušenju nelegalnog objekta na najvišem vrhu Kopaonika.

– Policija je bila paralisana količinom smetova. Koruptivna sredstva padala su toliko gusto i jako da su nam onemogućila čak i komunikaciju sa organima reda, ali to je samo kulminacija nepovoljnih prilika sa kojima smo se susretali u prethodnih godinu dana, koliko traje izgradnja restorana. Smetovi korupcije postali su uobičajena stvar, a morali smo da se suočavamo i sa lavinama protekcionizma, ledenom kišom privatnih interesa i opstrukcijama visokim i do četiri metra, koje su nas blokirale na svim putnim pravcima ka primeni zakona – rekao je za Njuz izvor iz Ministarstva.

Koliko su vremenski uslovi za poštovanje pravne države nepovoljni možda najbolje govori i to da sa smetovima korupcije nisu uspeli da izađu ni neki od najviših državnih zvaničnika, poput premijerke Ane Brnabić i ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Iako za sada nema zvaničnih informacija o tome šta država namerava dalje da uradi po ovom pitanju, nezvanično saznajemo da će se najverovatnije sačekati da u Srbiju stigne proleće vladavine prava, što će se, prema procenama sttučnjaka, desiti za dve ili najviše dve i po decenije.

Nenad Milosavljević

 1. scoby kaže:

  Ko sme da dira Heroja Sa Jarinja? I drNebojša dobio presudu za duševnu bol. Možda smo izgubili Kosovo, ali smo zato dobili ovde tamošnji ”pravni sistem”…

 2. Радојица kaže:

  Шта рече? 2 до 2 и по деценије? Ја се дивим вашем оптимизму! Али га не делим.💃

 3. Laza kaže:

  Hercegovacka moze i bez papira da se skrsi, kop ne moze ni sa papirima, dakle sve je po (samo)volji pojedinaca…

 4. Ljiljana kaže:

  Cija li je ….. rodjaka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *