Velja Ilić jedva čeka da se voda povoče i da građani vide koliko je vlada mnogo uradila u odbrani od poplava
njuz-autor

AUTOR: MarkoKovac

08. mar. 2016

Velja Ilić: Izgradili smo mnogo nasipa, ali se ne vide zbog vode

ČAČAK, 8. mart 2016, (Njuz) – Povodom poplavljenih područja širom republike Srbije, ministar za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio da su na vreme izgrađeni mnogobrojni nasipi ali da se oni sada ne vide zbog ogromne količine vode koja ih je potopila.

– Vlada republike Srbije i ja kao ministar smo učinili apsolutno sve neophodne korake kako bismo sprečili reprizu katastrofalnih poplava od pre dve godine. Podigli smo sijaset brana i izgradili brojne nasipe duž svih naših većih reka, međutim to se sada ne vidi zbog velike količine vode. Ovo je sve orkestrirana hajka na Vladu i mene, u jeku predizborne kampanje, koja ima za cilj da pokaže kako mi tobož ništa nismo preduzeli da do ovih neprilika ne dođe. Međutim, kada se voda povuče rezultati našega rada će se itekako videti – izjavio je Velimir Ilić.

Ministar je naglasio da mu nije jasno zašto novinari upiru prstom u njega kao krivca za ovu novonastalu vanrednu situaciju, jer on uopšte nije bio tu kada se sve to desilo niti ima bilo kakve veze sa ovim. On napominje da je isključivi krivac kiša koja je padala danima, na šta on kao ministar nije mogao da utiče.

– Primetili ste da je ova vodena stihija potopila i mnoge krovove kuća a kako ne bi onda i ove naše nasipčiće. Nama je sada potreba mašina sa onom šapom koja ne ide na točkove nego na ono što ima i tenk, kako bismo pokupili sav taj mulj koji će ostati kada se voda povuče. A svi ovi potopljeni nasipi i brane će ostati i posle poplava tako da će građani moći da ih koriste i u vremenima kada mi ne budemo više na vlasti – rekao je ponosno ministar Ilić.

Marko Kovač

 

 

 

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Ako se ista moze pripisati ovoj vladi i ,,rezultatima njenog rada” onda su to poplave – ove sada i poslednje pre dve godine. I nisu oni krivi sto su poplave dosle, al su krivi sto su pokupili pare i dali puno obecanja. Sreca bi bila kad bi ih ove vode ,,odnele” pa da i od njih ostane isto sto i od njihovih nasipa!

  1. vitez kaže:

   Sada će biti lakše, jer ima robnih rezervi, za one prve nikada se ne dokaza ko “zapali žito” Savakog dana sve više napredujemo -:)

 2. patrijota bez iskustva kaže:

  Ma Velja je takoreći, a i ponoviti više puta – udarnik. Ali neverene Tome, a to nije master Toma, očito su boga naljutile, pa je poslao kišu, kad joj vreme nije, u sred izborne kamapanje, Pa kuda sad autobusi da prodju. pa kako sa Djuka da kreći….Odma’ drugu Julinu predložiti da se oduzme pravo na rad svim dodolama, a uvesti dualno obrazovanje za prizivanje suše – metereologe za sušu.

 3. gradjanin kaže:

  Cirkusanti na vlasti su većinu para dobivenu donacijama iz inostranstva stavili u svoj džep i vrlo malo radili na gradnji nasipa jer njima nije stalo do građana dok su na vlasti. Poplave su tu jer su se pokvarili njihovi odnosi sa Amerikancima koji su na teritoriji Srbije izgradili HARP sisteme kojima navlače kiše na teritoriju Srbije za vreme izbora kako bi narod glasao protiv ovih klovnova na vlasti.

 4. miki kaže:

  Veljo jel malo ili malko kraduckas

 5. Marica kaže:

  Nije mi jasno zasto napadaju coveka..Maja 2014 god izgubila sam kucu, i jos sam u sporu sa opstinom Paracin..ali ne mislim da je moj predsednik kriv..puno toga radi ali, ne pusta kisu..Jednostavno, to je neka ‘visa sila’..i glupo je sada prozivati Velju Ilica za sve..ipak je puno toga uradio..ne moze odjednom sve da ode u zaborav…Svo postovanje za njega…i ovo nije neki stranacki komentar..jer ne pripadam ni jednoj stranci :)

 6. Рубљов kaže:

  Ал’ види само вељину фацу !! Њему ово наливање водом преко насипа никако не иде у главу – он никад не паточи кад пије, што би рекли стари – вода ни у ципели није добра, а камоли у чаши…

 7. milica brus kaže:

  Budale su s očima slepe

  koje vide, a zaludu vide.

  Njegoš

 8. neso kaže:

  Bruka i sramota sta drugo

 9. voya montoya kaže:

  Bogme Veljo ovo će ti Šumadija dobro upamtiti,a kopaonički klan i njihov lider,čik sad nek peva…Nedam Velju,nedam ni Marka…

  1. laki kaže:

   Sagradili oprali lovu pa je red da poplave operu nasipe.

 10. Dunja kaže:

  Sto je najcrnje, ovo skroz lici na nesto sto bi Velja stvarno rekao.

 11. pravda kaže:

  Pre zeli da kaze da je voda odnela silne pare iz donacija pa se sada te pare naravno ne vide.Treba najpre Velju i Vucica pitati na koje ostrvo ili stranu zemlju pare stogose……

 12. Ja sam kaže:

  Izborni slogani:
  -Srvija-lider poplava na Balkanu.
  -Poplave su nasa izvozna sansa.
  -Ode sve u sns materinu.

 13. mada kaže:

  U međuvremenu je pronašao krivca.Setio se direktora Srbija voda gosp.Puzovića koji 2014. izjavi:”Nismo mi krivi,kriv je Bog”.Izjavi i ostade živ.Eto Velja ima dobro pamćenje pa to iskoristi.A 2014. kao što se sećamo Velja ,ministar za vanredne situacije nije bio tu pa ne može biti kriv.

 14. duh kaže:

  Mladi talentovan političar na malo sigurica šta ćeš prešlo malo preko.

 15. himalajac kaže:

  ko god da je upirao prstom u ovog coveka, je absolutno neozbiljan.
  pa ko jos normalan ista ocekuje i od njega i od vlade

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *